Nieuwsbrief

kruis
menora


Israël


Kalender


Home


()
 De week- of daguitgave wordt op verzoek toegestuurd.
De daguitgave geeft alleen het middendeel weer.
U kunt ook kiezen voor een wekelijkse alert.


() Beluister via internet
Groot Nieuws Radio

De radio-omroep voor christelijk Nederland. Ook via AM 1008
Wordt ook donateur


Met deze nieuwsbrief geven we berichten door die anderen publiceren en zijn zelf geen bron van mededelingen.
Met soms een commentaar erbij als toevoeging.
De gevolgtrekking daaruit is voor een ieder zijn eigen verantwoordelijkheid.

()
Computervertaling met Google naar het Nederlands
Google Translate

Vertaal uw tekst met behulp van dit veld.


Nederlandstalige artikelen

* Hypocriet Europa

* Openbaring12
  geboorte kind

* Opname
   wanneer?

* Wereldoorlog
   Avi Lipkin

* Teken van
  Openbaring 12

* Vrede met mos-
  lims in onze tijd

* De Islamitische
  Antichrist

* Eindstrijd
  Armageddon


* Waarschuwing
  voor Amerika


* De eindstrijd van
  Armageddon


* Bijbelstudie over
  Leviticus 12-13


* Profetie over de
  duistere kant


* Israël als de
  vijgenboom


* Jezuïeten wie zijn
   ze en wat willen
   ze?


* Waarom Moslims
  Joden moeten
   haten


* Hoe het westen
  zichzelf bedriegt


* Broederschap
   doel en streven


* Vluchtelingen
   probleem


* Kalifaat maar in
   welk land dan?


* Overgang van
  Israël naar de kerk


* Ogen gericht op
   Jeruzalem


* De belangrijkste
  kracht van de
  Islam


* Tegen de
   Chrislam


* Het Jeruzalem
  leger


* Psalm 83 geen
  profetie maar
  gebed


* Wil Amerika een
  oorlog vermijden?


* Analyse strijd
  tussen Soenieten
  en Sjiieten


* De komst van de
  dwaling met de
  Mahdi


* Demonische
  machten regeren
  de aarde


* Waarschuwing
  voor Amerika


* Verliest Israël
  haar democratie?


* Islam en eindtijd
   deel 10


* Als de dagen van
  Noach


* Jeruzalem een
  steen om te tillen


* Pre-Opname ge-
  lovigen zijn niet
  voorbereidt?


* Ruim baan voor
  de Broederschap


* Infiltratie door
  de Broederschap


* Duistere macht
  over Perzië


* Goddeloze
   welvaart


* Profetie door
  Maurice Sklar


* Iran-Armageddon
   Israël


* Vervanging van
  de regimes


* De Russische
  beer is weer terug


* Stalen de Joden
  land van de
  Arabieren?


* Het einde van het
  vrede proces met
  Israël


* Europese droom
  of een
  nachtmerrie?


* Moeten we onze
  bezittingen
  beschermen?


* De dag na de
  aanval op Iran
  door Israël


* Duitsland en de    Eurozone crisis

* Geheime on-
  zichtbare wa-
  pens van Israël


* Amerikaanse
  joden en moslims
  werken samen


wwwwimjongman.nl

Met veel nieuws uit het Midden-Oosten

Daarom moeten ook jullie klaarstaan, want de Mensenzoon komt op een tijdstip waarop je het niet verwacht.Matt. 24:44
Wanneer dat alles staat te gebeuren, richt je dan op en hef je hoofd, want jullie verlossing is nabij! Lucas 21:28.


Vrijdag 5 Januari - 18 Tevet -

()  Men dat de IDF zich op een terreurtunnel in Gaza richtte als reactie op de drie mortiergranaten die gisteren werden afgevuurd. De zorgvuldig geformuleerde verklaring van de woordvoerder van het IDF over Israëlische gevechtsvliegtuigen die een "belangrijke terreurinfrastructuur" heeft aangevallen, heeft tot deze beoordeling geleid.
Voor meer zie JerusalemOnline

De minister van Onderwijs Naftali Bennett (Joods Tehuis) sprak over de aankondiging van de Trump regering aangaande de bezuinigingen in Amerikaanse steun aan UNRWA, het VN-agentschap voor de "Palestijnse vluchtelingen", daarvan zei Bennett, "dat dit een terreurondersteunende organisatie is." "Alleen al het bestaan ervan bestendigt de trieste situatie voor de inwoners van Gaza, die kermen onder de heerschappij van Hamas".
Voor meer zie Israel National News

Een deskundige van het Midden-Oosten en hoofddocent aan de Bar Ilan University, Dr. Mordechai Kedar, is van mening dat de Palestijnse Autoriteit de steun in de Arabische wereld verliest en beweert dat hun voormalige bondgenoten "ziek worden van de Palestijnen", omdat de steun voor de PA-inspanningen in de strijd tegen Israël, tegen hun eigen nationale belangen ingaat.
Voor meer zie Israel National News

Een hoge Palestijnse ambtenaar zei woensdag dat de dreiging van de Amerikaanse president Donald Trump om honderden miljoenen dollars aan jaarlijkse hulp te bezuinigen ertoe zou leiden dat kinderen zouden verhongeren in vluchtelingenkampen en dat de Amerikaanse leider Israël aanmoedigde om misdaden tegen het internationale recht te begaan. Jarenlang heeft het “Palestijnse leiderschap te goeder trouw vele vergaderingen en ontmoetingen met de Amerikaanse regering gevoerd”, zei aartsleugenaar Saeb Erekat
Voor meer zie Vlaamse Vrienden van Israël - NL

China heeft de leiding genomen tot de bemiddeling in het conflict in Afghanistan en heeft reeds een verrassend diplomatiek succes weten te boeken. Chinese diplomaten zijn er in geslaagd Afghanistan in een vredesdialoog met Pakistan over de bestrijding van het terrorisme te betrekken.
Voor meer zie Novini - NL

Nadat president Donald Trump van de Verenigde Staten op 6 december 2017 had aangekondigd dat hij Jeruzalem als de hoofdstad van Israël zou erkennen, publiceerde Sheikh Yousuf Al-Qaradawi (hoofd de Internationale Unie van Moslim geestelijken) verschillende tweets en Facebook-berichten waarin hij de moslims opriep om te strijden voor de bevrijding van Jeruzalem met verzet en jihad, en waarin hij "de eer van het martelaarschap" prees, opmerkte dat hij er zelf naar streeft om als martelaar te sterven.
Voor meer zie Memri

De president van de Verenigde Staten heeft een heel goed punt, als hij tweeted: Waarom zouden we aan de Palestijnen betalingen doen als ze niet langer bereid zijn om over vrede te spreken? Echter is het niet zo dat de Islamitische terroristen op de Westelijke Jordaanoever en op het Gazaanse grondgebied van Israël ooit meer bereid zijn geweest dan om af en toe te praten over vrede tot dat ze zich gingen vervelen en van de tafel weg liepen. Om vervolgens een paar kinderen te laten doodsteken. Engelstalig artikel.
Voor meer zie Frontpage Mag

Een aardbeving met een 4,4 magnitude langs een seismisch actieve vijf-mijlszone van de Hayward breuk nabij de Universiteit van Californië, de campus van Berkeley en historische Claremont Hotel concentreerde zich in het baai-gebied donderdagochtend vroeg, volgens het Geologisch Onderzoek van de Verenigde Staten.
[ Voorbode van een grote? wj ]
Voor meer zie CBS San Francisco

UNESCO produceerde een Leeuwen afgod, de gemaal van de godin van het overspel. Een door UNESCO gefinancierd project heeft een standbeeld gereproduceerd van een leeuw, het derde project in zijn soort welke de organisatie heeft ondersteund, waardoor ten minste één rabbi de conclusie trok dat het echte doel van de politieke organisatie is de bevordering van een agenda die het altijd heeft gehad als Israëls straf: afgoderij.
Verder lezen - NL

()  Temidden van de stormen die Israël op vrijdag troffen, werd de Israëlische ambulancedienst Magen David Adom opgeroepen om twee kinderen en een volwassene te redden die in hun voertuig waren gestrand waren in het oplopende overstromingswater.
Voor meer zie Jerusalem Post  

De Islamitische staat in Sinaï verklaart de oorlog tegen Hamas in een gruwelijke executie-video. Een IS-lid beschuldigd voor het smokkelen van wapens naar de Gaza heersers wordt doodgeschoten als de spanningen tussen rivaliserende terreurgroepen uitbarsten. Hamas doet de clip af als een 'Zionistische productie'.
Voor meer zie The Times of Israel

De VN-Veiligheidsraad is van plan om vrijdag een spoedvergadering over Iran te beleggen, nadat de VS het wereldorgaan heeft verzocht om steun te betuigen aan de protesteerders tegen de regering van Iran.
Voor meer zie Al Arabiya English

President Trump eist dat Hillary Clinton haar assistent Huma Abedin wordt gevangen gezet voor het schenden van de nationale veiligheidsprotocollen en dat er een onderzoek zal worden ingesteld naar de voormalig directeur van de FBI, James Comey.
Voor meer zie Frontpage Mag

Palestijnen zijn er geweldig goed in om altijd de verkeerde kant te kiezen. Bassam Tawil schreef er een artikel over.
Lezen - NL

Gestrand in Irak, zeggen sommige Joden dat Israël hen in de steek liet. Inwoners van de Koerdische autonome regio die in de jaren tachtig naar de Joodse staat waren geëmigreerd en vervolgens weer naar hun land van herkomst zijn teruggekeerd, kunnen nu hun doorreisvergunning niet verlengen.
Voor meer zie The Times of Israel

Shirin Ebadi, de Iraanse Nobelprijswinnaar voor Vrede, drong er bij de Verenigde Staten en de internationale gemeenschap op aan om de nationale protesten in Iran te steunen met politieke sancties en niet met economische maatregelen die de bevolking in het algemeen zouden kunnen treffen.
Voor meer zie Jerusalem Post

‘Ik lijk gelukkig, maar van binnen huil ik.’ Het leven van de 16-jarige Zain uit Pakistan staat op zijn kop sinds zijn christelijke ouders vanwege godslastering de doodstraf kregen. Medewerker Mirjam ontmoette hem en zijn drie broertjes en zusjes toen ze eind 2017 in Pakistan was. Samen met een nieuwe advocaat probeert Mirjam schot in de zaak te brengen om de ouders in hoger beroep vrij te krijgen.
Voor meer zie Jubilee Campaign - NL

Honderden Arabieren protesteerden donderdag in Gaza tegen de stroomonderbrekingen en verslechterende economische omstandigheden in de kustenclave, volgens een journalist van AFP. De demonstranten die zich in het vluchtelingenkamp Jabaliya verenigden, hebben hun woede geuit tegen zowel de Palestijnse Autoriteitvoorzitter Mahmoud Abbas als ook de islamitische terreurbeweging Hamas, die de Gaza bestuurt.
Voor meer zie Israel National News

De deskundige van het Midden-Oosten Dr. David Bukay vertelde Arutz Sheva dat de doodstraf voor terroristen onnodig is - omdat Israël terroristen in het veld moet elimineren en het niet eens tot een proces moet laten komen. Voor elke terroristische schandvlek wordt 180.000 shekels per jaar betaald. .... Een terrorist moet worden uitgeroeid op het veld," zei hij, opmerkend dat dit de praktijk in veel landen is.
Voor meer zie Israel National News

Gebedspunten vrijdag van 5 januari 2018 van de Voorbidders voor Israël. We lazen, om te beginnen, een paar verzen uit het profetische gedeelte van deze Shabbat.
Voor meer zie Intercessors

Deel 3 - van het Artikel; Jezus als Profeet - Hogepriester - Koning. Christus zal zijn rol als Koning uitvoeren in het Duizendjarige Koninkrijk na de wederkomst. Hij zal heersen over de wereld vanuit Jeruzalem.
Verder lezen - NL


Donderdag 4 Januari - 17 Tevet

()  De meest oorverdovende stilte komt van Zeid al-Hussein de Hoge Commissaris voor de mensenrechten van de VN, deze Jordaanse prins die altijd bereid is om Israël en de Verenigde Staten te veroordelen, maar nog nooit één woord heeft gesproken over de slachtoffers van de onderdrukking door Iran. ....De Westerse feministen zwijgen ook.
Voor meer zie Israel National News

Een deel van de bevolking in Iran blijkt het bewind van de Islamitisch-fascistische ayatollahs meer dan zat te zijn. De leiders in Iran zijn na de nucleaire nep-deal, in 2015 weer door de internationale gemeenschap in de armen gesloten. Ze gebruiken de miljarden die ze van Barack Hussein Obama hebben als beloning voor 'de deal' hebben gekregen om Israëls vijanden financieel verder tegemoet te komen, terwijl de eigen bevolking zucht onder armoede, corruptie en werkloosheid.
Voor meer zie Uit het nieuws - NL

De voormalige hoofdstrateeg Steve Bannon van Donald Trump, Steve Bannon, heeft de Trump Tower-vergadering tussen de zoon van de president en een groep Russen tijdens de verkiezingscampagne van 2016 beschreven als "verraderlijk" en "onpatriottisch", volgens een explosief nieuw boek dat door de Guardian werd ingezien.
Voor meer zie The Guardian

Zijn Jared Kushner en Ivanka Tromp conflicterende gematigden die zich inspannen om een bombastische president te bevatten? Of zijn ze ambitieuze opportunisten met een grootse visies op hun toekomst? Volgens een nieuw, explosief boek over de eerste maanden van het Trump presidentschap is het antwoord, allebei.
[ Besef evenwel dat de auteur Bannon geen vriend is van Kushner. wj ]
Voor meer zie Jerusalem Post

In beelden van de recente Iraanse onrust ziet men vrouwen die protesteren op straat. "Wees een man en stap vooruit," schreeuwde een vrouw die zich tot het Iraanse regime richtte. "We hebben olie, gas, goudmijnen, diamantmijnen - je noemt het, en we hebben het," zei een ander. "Er is geen reden voor ons vrouwen om [prostituees] te worden voor geld. De beelden verschenen op 31 december op internet. Vrouw 1: "Jullie oude kerels hebben jullie vuisten opgeheven [tegen de Sjah] en jullie hebben ons ellendig gemaakt. Nu wij onze vuisten aan het opheffen zijn.
[ Gezien Ezech. 38 zie ik deze protesten niet slagen. wj ]
Voor meer zie Memri  

De Israëlische militairen sloegen donderdag vroeg in Gaza toe van wat zij noemden op een "belangrijke terreurinfrastructuur" in reactie op drie mortiergranaten die vorige dag vanuit Gaza op Israël werden afgevuurd. Na de laatste vergelding, gaf het IDF een vage verklaring die zegt dat "het IDF alle beschikbare middelen boven en ondergronds zal blijven gebruiken om de inspanningen te dwarsbomen die de burgers van Israël schade berokkenen".
Voor meer zie Israel Hayom

De minister van Buitenlandse Zaken van Jordanië bekritiseerde het wetsvoorstel dat algemeen bekend staat als de Verenigde Jeruzalem Wet, die de Knesset deze week heeft aangenomen. Op Twitter schreef Ayman Safadi dat de goedkeuring van het wetsvoorstel door de Knesset op grond van het internationaal recht nietig is.
Voor meer zie JerusalemOnline

Een dappere Koptische moeder offerde haar leven op om haar twee dochters te redden tijdens de terroristische aanslag van 29 december op de christenen in een kerk in Caïro. Nermin Sadik 32, duwde haar dochters Nesma, 11, en Karin, 7, weg toen ze de schutter bij de Sint-Mina Koptische Kerk zag. Sadik viel vervolgens op de grond als een schutter enkele schoten op haar afvuurde.
Voor meer zie LifeSite

Tientallen Nigeriaanse migranten zijn verlost uit hun slavernij in Libië en keren nu terug naar hun land waar zij melding gemaakt hebben van misstanden waarvan zij het slachtoffer zijn geworden door de handelaren, gevangenbewaarders en mensen die hen hebben gekocht of gehuurd als slaven. Ze werden geslagen, gebonden en gedwongen om urine te drinken.
Voor meer zie Newsweek

'In 2017 wonnen de Joden de oorlog om de Tempelberg'. In het afgelopen jaar kwamen een ongekend aantal Joden naar hun heiligste plaats om er een claim te leggen, op een wijze die sommige tempelbergactivisten nog belangrijker vinden dan de overwinning van de IDF in 1967 welke Jeruzalem verenigde.
Verder lezen - NL

()  Justitie minister Ayelet Shaked werkt aan wetgeving waarin men de Palestijnse eisers op de Westelijke Jordaanoever kan dwingen om zich tot een arrondissementsrechtbank te wenden voor geschillen over gebouwen en grond, in plaats van het Hoge Hof van Justitie.
Voor meer zie The Times of Israel

Hoe de Palestijnen de Palestijnen laten zwijgen. Mohammed Al-Dayeh wordt ondervraagd op verdenking van het opzetten en beheren van twee Facebookpagina's: "Zonen van de martelaren" en "Nee tegen corruptie."
Verder lezen - NL

De dreiging van Trump om de Amerikaanse hulp aan de PA te verminderen wegens haar weigering om terug te keren naar de onderhandelingstafel is "chantage", zo luidde de beschuldiging van de Palestijnse Hanan Ashrawi. Trump schend het internationaal recht, als hij "uit eigen beweging de fundamenten van vrede vernietigde", daarbij veroordeelde ze ook de Israëlische illegale annexatie van de stad Jeruzalem van vorige maand door de erkenning als Israël's hoofdstad.
Voor meer zie WIN

Voor sommige mensen maakt het niet uit hoe vaak de voormalig vicepresident Al Gore het mis heeft gehad in zijn schrijnende voorspellingen van een planetaire ondergang, dankzij de door de mens veroorzaakte "opwarming van de aarde" en "klimaatverandering". Ze zullen hem geloven ondanks alles, tot op de dag dat ze sterven (vanwege een natuurlijke oorzaak, natuurlijk, niet vanwege een planetaire ondergang als gevolg van "opwarming van de aarde" en "klimaatverandering").
Voor meer zie The Common Sense Show

In een interview met het pro-Iraanse Libanese netwerk zegt Hassan Nasrallah dat Israëlische aanvallen op de Hezbollah-posities in Syrië de groep er niet van zal weerhouden om wapens te vergaren - Nasrallah wijst ook de golf van anti-regime protesten in Iran af als "niets om zich zorgen over te maken". De Syrische oorlog zal over 1-2 jaar voorbij zijn, zegt deze leider van Hezbollah.
Voor meer zie Israel Hayom

Tien Palestijnen raakten gewond, twee kritisch, in confrontaties met Israëlische soldaten in het vluchtelingenkamp Deheishe ten zuiden van Bethlehem op donderdagochtend, volgens het Palestijnse Ministerie van Volksgezondheid.
Voor meer zie The Times of Israel

President Donald Trump van de Verenigde Staten heeft dinsdag op de Palestijnse Autoriteit de mond gesnoerd in reactie op van wat hij beschouwt als aanvallen op zijn bestuur door hun leidinggevenden, zei een hoge ambtenaar van het Witte Huis. ...PA-ambtenaren hebben Trump ontslagen als een eerlijke bemiddelaar nadat hij Jeruzalem vorige maand als de hoofdstad van Israël had erkend.
Voor meer zie Jerusalem Post

Minstens 23 burgers werden gedood op woensdag in de Syrische oppositie mandaat van Oost-Ghouta, dichtbij Damascus, met de meerderheid van slachtoffers die door Russische luchtaanvallen sterven, zei een waarnemer.
Voor meer zie Al Arabiya English

Het Burning Man Festival, gehouden in de Zwarte Rots woestijn van Nevada in augustus, heeft als centrale structuur gekozen, voor een massieve houten tempel gewijd aan de Griekse godin Gaia, die slechts een van de vele verzamelde heidense symbolen is in deze woestijn.
Voor meer zie Breaking Israel News

De veiligheid en de integriteit van de technologiesystemen in het Witte Huis is een topprioriteit voor de Trump administratie en daarom zal het gebruik van alle persoonlijke apparaten voor zowel gasten als medewerkers vanaf volgende week niet langer toegestaan zijn in de Westerse vleugel, "zei perssecretaris Sarah Huckabee Sanders donderdag in een verklaring.
Voor meer zie Zero Hedge

Deel 2 van de serie "Het ontbrekende stuk", De Priester. Bij de Joodse tempeldienst waren een flink aantal priesters betrokken. Boven hen stond de hogepriester, die een unieke en onmisbare rol vervulde. De bediening van de hogepriester begon met Mozes' oudere broer Aäron, terwijl de volgende hogepriesters werden gekozen uit Aärons geslacht tot rond de tweede eeuw voor Christus.
Verder lezen - NL


Woensdag 3 Januari - 16 Tevet

()  Het veiligheidsagentschap Shin Bet en de Israëlische defensiemacht hebben onlangs een netwerk blootgelegd in Judea en Samaria dat wordt gesponsord door het Iraanse inlichtingenapparaat. Het netwerk werd gerekruteerd en gefinancierd door een Iraanse inlichtingenagent in Zuid-Afrika, volgens informatie die woensdag voor publicatie werd vrijgegeven.
Voor meer zie Israel Hayom

Wat er momenteel in Iran en het midden Oosten gaande is, zal ook weer grote profetische gevolgen kunnen hebben. Het is alsof Ezechiel 38 in de kranten beschreven wordt. Pastor Faraq spreekt hier over op zijn bekende boeiende en humorvolle manier. Nederlands ondertiteld.
Voor meer zie YouTube

Knesset-lid Yehudah Glick (Likud) werd onder druk gezet door politieke leiders vanwege de stemverhouding om direct na de begrafenis van zijn vrouw op maandag naar de Knesset te gaan om de coalitie te helpen een meerderheid te verwerven in een controversiële stemming over opening van winkels op Sabbat, zei zijn woordvoerder, in commentaren die later werden bevestigd door minister van Binnenlandse Zaken Aryeh Deri.
Voor meer zie The Times of Israel

President Tromp had een uitstekende ontmoeting in Saoedi-Arabië, zou het mogelijk zijn dat er een verandering van regime in Iran daar op het menu stond? Als de demonstraties in Iran dreigend om de Theocratie omver te werpen, beginnen er vragen tekomen of Trump achter de regime verandering zit.
Voor meer zie Now The End Begins

De 23-jarige Lian Najami uit Haifa is de eerste Arabische Rhodes geleerde in Israël. Ze spreekt vloeiend Hebreeuws, Arabisch, Engels, Duits en Spaans. Haar boodschap: Arabische Israëli's, die zo'n 20 procent van het staatsburgerschap van Israël uitmaken, kunnen in de joodse staat slagen. Ze ziet zichzelf als een levend bewijs.
Voor meer zie The Times of Israel

Kijken: De waarheid over de Palestijnse 'blond-harige, blauw-ogige, soldaat-slaande Ahed Tamimi' wie is zij?.
Voor meer zie United with Israel

De Palestijnse Autoriteit veroordeelde de onlangs aangenomen wet over een Verenigd Jeruzalem. De woordvoerder van president Mahmoud Abbas van de Palestijnse Autoriteit, president Mahmoud Abbas, verklaarde: "Deze stemming benadrukt duidelijk dat Israël officieel heeft verklaard het diplomatieke proces te hebben beëindigd". Noemt de wet een directe aanval op de Palestijnen.
Voor meer zie JerusalemOnline

Tientallen Israëlische gezinnen die in 2005 uit hun huizen in de nederzettingen van Gaza werden geëvacueerd, wachten volgens het kantoor van de Staats Controleur nog steeds op een permanente huisvesting.
Voor meer zie JerusalemOnline

Elementen uit de verzetsgroepen, zoals Hamas, de Palestijnse Islamitische Jihad (PIJ), het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP), Iran en Hezbullah, hebben intensieve gesprekken gevoerd over de strijd tegen Israël. In deze gesprekken hebben functionarissen van Iran, Hezbullah en de Palestijnse facties benadrukt dat er gezamenlijke actie nodig is om de intifada te laten escaleren en troepen te mobiliseren "ter verdediging van Jeruzalem". Volgens een bericht in een Libanees dagblad vormen deze elementen momenteel een oorlogskamer in het coördineren van een gezamenlijke reactie tegen Israël en tegen Tromp zijn aankondiging.
Voor meer zie Memri

De Duitse regering gebruikt een Hitler-wetgeving om nieuwsberichten te censureren. Duitse ambtenaren zullen beginnen met het censureren van Infowars en andere media die berichten verslaan over de Duitse migrantencrisis, waardoor kanselier Merkel er slecht uit komt te zien.
Voor meer zie The Daily Sheeple

Palestijnse vluchtelingen - dat is een glibberige bevolking. Maar wanneer 285.535 van hen uit een klein land zoals Libanon vermist worden, moeten we de wenkbrauwen fronzen.
Verder lezen - NL

()  Het kantoor van president Mahmoud Abbas van de Palestijnse Autoriteit zei woensdag dat Jeruzalem "niet te koop" is nadat de Amerikaanse president Donald Trump dreigde om de jaarlijkse hulp van meer dan $300 miljoen te verminderen om hen naar de onderhandelingstafel te dwingen.
Voor meer zie The Times of Israel

Het beste wat de Amerikaanse president Donald Trump voor Israël kan doen, is het masker van de "Palestijnse hypocrisie" afrukken, zei de Minister van "Communicatie Ayoub Kara op woensdagochtend, als reactie op de tweet van Trump die dreigde om het geld van de Palestijnen in te trekken voor het weigeren van vredesonderhandelingen.
Voor meer zie Jerusalem Post

Minister van Justitie Shaked: We blijven nog eens 5.000 jaar in Judea en Samaria. We zijn niet in Judea en Samaria gekomen om op een dag weer te verdwijnen. We zijn hier al 50 jaar en we zullen hier nog eens 5.000 jaar zijn.
[ Nou nee, duizend jaar en dan komt er iets anders. wj ]
Voor meer zie Israel National News

Munitie van Iraanse makelij werd gebruikt in de raketaanval van vrijdag vanuit de Gazastrook en in de aanval van 30 Nov. met een aanval door de Islamitische Jihad op een IDF-buitenpost bij de grens in het noorden van Gaza, zo concludeerde het IDF op woensdag, na een onderzoek van de aanval van vrijdag.
Voor meer zie Israel Hayom

Een wat minder gebruikelijke video over Israël.
Voor meer zie Israel Today  

De mensen in Iran willen vrijheid. Ze hongeren er naar. Dit is de moeilijkste situatie in Iran die aan de gang is." Majd Helobi, een Koerdische journalist, keerde vorige maand terug uit Iran aan de vooravond van de protesten. Tijdens zijn reis ontmoette hij daar tientallen mensen, onder wie studenten en zakenlieden. In een exclusief voor de Post spreekt hij over de condities binnen het regime.
Voor meer zie Jerusalem Post

Volgens berichten in de Iraakse media werd vorige week in Mosul een wit bebaarde terrorist gevangen genomen die bekend staat om zijn rol in de executievideo's van ISIS. De man, bekend als Abu Omar, hield toezicht op de executies. Hij werd gearresteerd nadat informanten het Iraakse veiligheidspersoneel naar de onderduikplek hadden geleid.
Voor meer zie Israel National News

De defensieminister Lieberman schreeuwt en slaat op tafel als er bezwaren in de regering kwamen tegen zijn wetsvoorstel inzake de doodstraf voor terroristen, en dringt er op aan bij ministers die gebonden zijn door coalitieakkoorden om zijn wetgeving te steunen. Kabinetsminister Tzachi Braverman merkte op dat de regering geen eenheid-standpunt had over de wet, wat Lieberman aanzette om Braverman een "leugenaar" te noemen en de ruimte in woede te verlaten.
Voor meer zie Ynetnews

Wat afgelopen donderdag begon als een eenvoudig protest tegen de stijgende kosten van levensonderhoud in Iran, maar zich al snel verspreidde als een bosbrand door het hele land. Ondanks het feit dat protesten velen verraste, woeden ze al enige tijd onder de oppervlakte. Armoede is vandaag de dag de hoeksteen van alle problemen in Iran. Jarenlang heeft het Iraanse regime al die rijkdom doorgebracht in proxy-oorlogen in het buitenland. De slogans die de afgelopen dagen door deelnemers werden gezongen, spreken dan ook boekdelen: "Nee tegen Gaza, Nee tegen Libanon, ik sterf voor Iran," of "verlaat Syrië, doe iets voor ons".
Voor meer zie Al Arabiya English

92% van Amerika zit in de vrieskou. Met temperaturen die 15 tot 25 graden onder het gemiddelde dalen in grote delen van de VS met het breken van de eeuwenoude records, nemen burgers en autoriteiten ongebruikelijke maatregelen om warm te blijven en faciliteiten draaiende te houden.
Voor meer zie The Daily Sheeple

Weinigen zouden het er niet mee eens zijn dat het boek Openbaring een van de meest raadselachtige en controversiële boeken is van de hele Bijbel. Voor bijna twee millennia, hebben legio Bijbelgeleerden, evenals leraren en gewone gelovigen geprobeerd deze duizelingwekkende optocht van symbolen, tekens, evenementen uit te zoeken en de catastrofale golven aan oordelen die God uitgiet over een Christus afwijzende wereld.
Verder lezen - NL


Dinsdag 2 Januari - 15 Tevet

()  Premier Benjamin Netanyahu verwerpt de bewering van de Iraanse president Hassan Rouhani dat Israël achter de protesten zit en bekritiseert de Europese landen voor hun stilzwijgen over wat er in Iran gebeurt.
Voor meer zie Imra

De klimaatverandering is in 2017 sterk aangepakt. Een overvloed van films gaf Al Gore's grootste angst weer of men bouwde hun verhalen er omheen. De timing, in theorie, kon niet beter zijn voor Hollywood knopen tellers: Drie grote orkanen. Massale branden in het Westen. Media berichten brengen de rampen routinematig in verband met een opwarmende planeet. Toch bleef het publiek weg van de films die beïnvloed werden door de eco-concerns. Ver weg, ver weg.
[ Volgens Al Gore had de Noordpool al ongeveer ijsvrij moeten zijn, nu de uitstoot van het "broeikasgas" nauwelijks is verminderd. wj ]
Voor meer zie Washington Times

Met een koude uitbraak vanuit het Noordpoolgebied afgelopen weekend in het nieuwe jaar wat records laat sneuvelen in de eerste dagen van 2018.
[ Het lijkt alsof de Heer besloten heeft om het klimaat fake news vanuit Amerika belachelijk te maken en het daar maar eens flink koud te laten worden. wj ]
Voor meer zie Koenig

VIDEO: De bedwelmende Ramon krater.
Voor meer zie Israel News

Koeweitse geestelijke Saalim At-Taweel: Jihad terwille van Allah betekent het bestrijden van de ongelovigen om ze tot de islam te bekeren; Het verslaven van de ongelovigen is een van de deugden van de islam.
Voor meer zie Memri

Israëlische waarnemers merken op dat het oproepen tot een 'regime change' overal in Iran weerklinkt, en burgers de regering van fanatieke islamitische geestelijken hebben getrotseerd. Iran protesteert krachtiger dan in de onrust van 2009.
Voor meer zie WIN

U dacht dat 2017 zou eindigen zonder knal - behalve het vuurwerk? Niet nadat The New York Times zaterdag een verhaal publiceerde met als titel "Republikeinse aanvallen op Mueller en F.B.I. geeft een nieuwe scheur bij de Republikeinen," WikiLeaks kon dit niet meer verdragen. In een late nachtelijke post op Twitter onthulde WikiLeaks dat een Times-verslaggever ten tijde van Clinton e-mail-updates aan het staatsdepartement gaf voor verhalen die de krant zou publiceren dagen voordat deze verhalen verschenen. De e-mails waren bedoeld om de Staat (en Clinton) tijd te geven om mee te denken over deze verhalen die mogelijk problemen zouden veroorzaken.
Voor meer zie Daily Wire

De openbaring van Johannes over de zeven zegelen (deel 11). Het zesde zegel geopend (deel 1). Bij de opening van het zesde zegel komt de natuur in beweging.
Voor meer zie Uit het nieuws

Documentatie die bewijst dat er in 1943 geen sprake was van een Palestijns volk en men absoluut geen afgescheiden staat wilde vormen maar onderdeel van Syrië wilden blijven. Britse Marine analyse in 1943: Niets over Palestijnen of Palestijns nationalisme.
Verder lezen - NL

Gebeden voor regen die werden aangeboden afgelopen donderdag door duizenden Joden aan de Westelijke Muur, hadden een effect omdat nu de broodnodige regen viel, waardoor het Kinneret (zee van Galilea) een centimeter hoger kwam te liggen.
Voor meer zie Breaking Israel News

Volgens berichten die in de Israëlische media op grote schaal circuleren, hebben de Verenigde Staten Israël in stilte het groene licht gegeven om de hoogste Iraanse militaire officier, van de Iraanse Revolutionaire Garde al-Quds Force-commandant Maj. Gen. Qassem Soleimani, te vermoorden.
Voor meer zie Zero Hedge

()  Een zeldzaam, goed bewaard stukje klei dat dateert uit de Eerste Tempelperiode met de Hebreeuwse inscriptie "gouverneur van de stad" werd onlangs ontdekt tijdens opgravingen door de Israel Antiquities Authority bij het Westelijke Muur Plein in Jeruzalem.
Voor meer zie Jerusalem Post

President Mahmoud Abbas, president van de Palestijnse Autoriteit, veroordeelde maandag de stemming door het Likoed Centraal Comité een dag eerder gehouden, die verzocht om gedeelten van de Westelijke Jordaanoever te annexeren en impliceerde dat Washington daarbij betrokken was.
Voor meer zie The Times of Israel

Een Russisch presidentieel decreet dat in werking trad op 1 januari voorziet in een levenslang uitkering van 1000 roebels (17.3 dollar) voor sommige categorieën veteranen uit de Grote Patriottische Oorlog (1941-1945) die nu in Israël wonen.
Voor meer zie Tass

De Knesset van Israël stemde uiteindelijk over de wet "Verenigd Jerusalem". Het wetsvoorstel is een wijziging van de wet van Jeruzalem die in 1980 werd aangenomen, toen Israël officieel verklaarde dat Jeruzalem in zijn geheel de onverdeelde hoofdstad was. Deze nieuwe wetgeving vereist een drievierde meerderheid van 80 leden in de Knesset als ooit de status van Jeruzalem verandert of delen van de Heilige Stad zullen worden overgeleverd in het kader van een toekomstig vredesakkoord.
Voor meer zie Israel Today Engels

Vandaag de dag streven we naar het hebben van een Bijbelse balans wanneer het gaat over apostolische en profetische gaven. Een van de sleutels om zo'n balans te vinden is het vers "we profeteren ten dele."
Verder lezen - NL

Spreken op een conferentie in Herzliya, veroordeelde de IDF Stafchef Gadi Eisenkot de oproepen van politici en publieke figuren tot krachtigere militaire vergeldingsmaatregelen tegen de recente raketaanvallen vanuit Gaza als "onverantwoordelijk". Hij merkte op dat de radicale salafistische terroristische groeperingen proberen om Israël naar een hernieuwd conflict te "slepen" in de kustenclave - iets wat hij juist probeert te vermijden.
Voor meer zie The Times of Israel

Uit een uitgelekt verslag van ontmoetingen die onlangs door Iraanse leiders zijn gehouden, blijkt hoe het regime zich onder druk voelt gezet door de laatste golf van protesten die het land teisterde. Volgens Fox News werd het rapport aan de Nationale Raad van Verzet van Iran verstrekt vanuit "bronnen op hoog niveau" binnen het regime, en had het betrekking op bijeenkomsten tot 31 december tussen opperste leider Ayatollah Ali Khamenei, de politieke leiders en veiligheidshoofden over hoe de huidige golf van protesten te onderdrukken.
[ Door een oorlog te beginnen? wj ]
Voor meer zie Israel National News

Spreekkoren in Italië met het roepen van "Joden, herinner Khaybar". In Milaan gingen de imams aan het hoofd van het evenement georganiseerd door de Palestijnse Vereniging in Italië, waar deze slogan favoriet was.
Voor meer zie Israel National News

In de afgelopen drie dagen zijn in de Iraanse hoofdstad zo'n 450 mensen gearresteerd tijdens de onrust in verband met protesten, zo vertelde een ambtenaar aan de lokale media op dinsdag.
Voor meer zie Al Arabiya English

Twee Arabische inwoners van Oost-Jeruzalem, 18 en 19 jaar oud, werden gearresteerd op verdenking van het aanvallen van twee jonge Haredim mannen in de stad tijdens de laatste sjabbat. Onder het slaan dwongen ze hen om de Islamitische geloofsbelijdenis uit te spreken, Hamas te prijzen en Israël te vervloeken.
Voor meer zie JewishPress

Evolutionaire wetenschappers herroepen baanbrekende resultaten, waardoor het gat in de theorie blijft bestaan. Een Harvard-bioloog publiceerde drie weken geleden een artikel waarin een eerdere artikel werd herroepen en werd toegegeven dat zijn vooraf opgevatte geloof hem tot foutieve conclusies leidde.
Verder lezen - NL


Maandag 1 Januari - 14 Tevet

()

PM Netanyahu: De Iraanse minister van Buitenlandse Zaken heeft "een zeer gelukkig en vreedzaam kerstfeest voor iedereen" getweed. Ik vraag me af wat de christenen zouden denken die deze maand in Iran gevangen zijn gezet over deze tweet. Het uitspreken van een "vrolijk kerstfeest" terwijl christenen in uw eigen land gevangen worden gezet, is het toppunt van hypocrisie.
Voor meer zie YouTube

Betogers in Iran: 'Denk niet aan Palestina, denk eens aan ons' Als de oppositie opkomt tegen het huidige regime in Iran, dringen de demonstranten in de Islamitische Republiek er bij hun regering op aan om de aandacht van Israël af te halen en te richten op de binnenlandse kwesties.
Voor meer zie WIN

Iraanse staatstelevisie heeft gemeld dat er tien mensen om het leven zijn gekomen tijdens protesten in het hele land, zonder al te veel uit te weiden. Onder de tien waren twee demonstranten die vannacht doodgeschoten werden in de kleine stad Izeh in het zuidwesten van Iran, was een parlementslid zo vertelde de Iraanse media op maandag.
Voor meer zie Al Arabiya English

Pastor Steve stelt het leugenhuis van de VN aan de kaak. Zacharia 12:1-3 is in vervulling gegaan en nu staat er iets groots te gebeuren. En dat is nu al begonnen! Nederlands ondertiteld.
Voor meer zie YouTube

Regering sluit een EU-samenwerkingsakkoord dat de nederzettingen uitsluit. Minister Miri Regev van Cultuur zegt dat zij werd misleid waardoor het akkoord voor grensoverschrijdende samenwerking in het Middellandse Zeegebied niet werd geblokkeerd. De overeenkomst bevat een clausule waarin staat dat het geen betrekking heeft op gebieden over de grenzen van 1967, waaronder de Golanhoogten, de Westelijke Jordaanoever en Oost-Jeruzalem.
Voor meer zie The Times of Israel

De Palestijnse Autoriteit heeft haar topdiplomaat bij de Verenigde Staten terug geroepen, temidden van een reeks diplomatieke ruzies tussen de PA en de Trump regering.
Voor meer zie Israel National News

Nadat Israël vrijdag zijn officiële kennisgeving van terugtrekking uit de UNESCO had overhandigd, antwoordde de directeur-generaal van de organisatie dat zij het besluit betreurt:"Het is mijn overtuiging dat het binnen de UNESCO is en niet daarbuiten dat staten het beste kunnen proberen om hun verschillen in de bevoegdheidsgebieden van de organisatie te overbruggen".
[ Van overbrugging is geen sprake, louter veroordelingen. wj ]
Voor meer zie JerusalemOnline

Energie en opwinding als liefhebbers van Israël Times Square overnamen ter ere van de Joodse staat!
Voor meer zie United with Israel

De leden van het Centraal Comité van Likud, bijeengekomen in een speciale conventie, hebben zondagavond unaniem gestemd voor een voorstel om de Israëlische soevereiniteit toe te passen op Judea en Samaria.
Voor meer zie Israel National News

De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergey Lavrov heeft donderdag in een verklaring die zeker de spanningen tussen Rusland en de VS zal aanwakkeren, verklaard dat het Amerikaanse leger heel Syrië moet verlaten.
Voor meer zie JewsNews

()  De Amerikaanse president Donald Trump moedigde de demonstranten in Iran zondag aan door opnieuw te zeggen dat het Iraanse volk niet langer bereid was de middelen van het land te "verkwisten aan terrorisme" terwijl de massale protesten werden voortgezet.
Voor meer zie The Times of Israel

De Iraanse president Hassan Rouhani heeft zijn Amerikaanse tegenhanger veroordeeld en gezegd dat het Iraanse volk "geen sympathie nodig heeft van iemand die hen terroristen noemt". Tijdens een kabinetsbijeenkomst op zondag hield Rouhani zich voor het eerst bezig met de protesten tegen de regering in Iran. Terwijl Rouhani zei dat de Iraniërs het recht hebben om te protesteren, benadrukte hij dat de demonstraties vreedzaam moeten blijven.
Voor meer zie JerusalemOnline

Spreekkoren van "Death to Rouhani" werden gehoord tijdens de protesten tegen de regering in Iran toen burgers hun frustratie uitten over het economisch en buitenlands beleid van president Hassan Rouhani.
Voor meer zie WIN  

De Israëlische minister van Defensie met een boodschap voor Gazanen. Minister van Defensie Liberman vraagt de inwoners van Gaza om na te denken over de toekomst van hun kinderen, en oefent druk uit op Hamas om het beleid te veranderen.
Voor meer zie Israel National News

Gebral en opruiing in Jeruzalem op vrijdag in de preek door Sheikh' Abu Qusay Abu' naar Trump: Wij zullen uw Witte Huis bestormen, op uw hoofd slaan, uw soldaten doden, en uw land gevangen nemen.
Voor meer zie Memri

Geheime ondergrondse kerk uit de dagen na Jezus in Jeruzalem! Vermoedelijk de eerste plaats van bijeenkomst. Enorm verwaarloost. Onderbroken door enige filmbeelden.
Voor meer zie YouTube

Israël zal in 2018 waarschijnlijk niet zelf tot oorlog overgaan, maar de kans op een geïsoleerde, spontane escalatie van vijandelijkheden zal aanzienlijk toenemen in vergelijking met 2017, zo stelt het Directoraat Militaire Inlichtingendiensten in zijn jaarlijkse beoordeling van regionale ontwikkelingen en bedreigingen.
Voor meer zie Israel Hayom

Goertzel beschouwt de AI (kunstmatige intelligentie) en de singulariteit net als Google’s topman Ray Kurzweil als een onvermijdelijke evolutionaire stap. Deze heren nemen de evolutietheorie dan ook voor waarheid aan en beschouwen kunstmatige intelligentie als een creatie van de mens die collectief slimmer zal worden dan de mens, waardoor we maar weinig keuze hebben. "Inpluggen op AI of leven in de mensen-dierentuin."
Voor meer zie Martin Vrijland

De eerste nacht van het nieuwe jaar zal met een volledige supermaan zijn, de tweede in een reeks van drie die de grootste supermanen van 2018 zullen zijn, een fenomeen dat voor de joodse mystiek een proces is wat het op God gebaseerde feminisme uit Genesis belichaamt, dat volgens de Joodse mystiek een noodzakelijk onderdeel is in het brengen van het Messiaanse tijdperk.
Voor meer zie Breaking Israel News

De tiende van Tevet: de zaden van Messias geplant in de VN-Jeruzalem stemming. De tiende van Tevet, een vastendag die donderdagochtend begon, herdenkt het begin van het Griekse beleg van Jeruzalem, een gebeurtenis die een rabbi ziet weerspiegeld in de hatelijke stemming van de Verenigde Naties vorige week, waar geprobeerd werd Jeruzalem te isoleren van de wereld.
Verder lezen - NLVia een link hier gekomen?
Dan staat misschien het artikel wat u zoekt
in de brief van de vorige week.voor toezending van de dag- of weeknieuwsbrief.
Het dagnieuws is een eenvoudige uitgave,
wilt u even aangeven welke informatie u wenst?
Of u kunt een dagelijkse of wekelijkse herinnering
krijgen over de nieuwsbrief.

Christipedia

Een Christelijke encyclopedie


pijl Terug naar begin van de pagina