()

De Russische Beer is terug, Is De Sovjet-Unie nieuw leven ingeblazen en de Koude Oorlog is nog niet voorbij

Als u van mening bent dat de Verenigde Staten de “enige supermacht” is in de wereld, dan heb je het echt nodig om de rest van dit artikel te lezen. De meeste mensen hebben weinig idee van wat er werkelijk gaande is in de wereld en hoe de mondiale machtsverhoudingen aan het verschuiven zijn.
Bijvoorbeeld, kunt u de naam noemen van het land, dat de nummer 1 is als olieproducent in de wereld, de nummer 1 olie-exporteur in de wereld, de nummer 1 exporteur van aardgas in de wereld en dat ook het tweede meest machtigste leger in de hele wereld heeft?
In het geval dat u een hint heeft, het is niet Saoedi-Arabië, is het niet China, en het ook niet de Verenigde Staten. Het juiste antwoord is Rusland.

De Russische Beer is terug in een grootse manier. Wist u dat Rusland in snel tempo een van de top leveranciers voor de olie naar de Verenigde Staten wordt? Rusland heeft enorme natuurlijke rijkdommen, een nationale schuld die erg laag is (de verhouding van de schuld tot het BBP is minder dan 10% ) en een economie die de afgelopen tien jaar is gegroeid. Rusland is bezig om hun spierballen te tonen op verschillende manieren.
Bijvoorbeeld, zo wijzen velen erop dat de ‘Euraziatische Economische Unie’ die Rusland aan het samenstellen is, een belangrijke stap doet in de richting van een heropleving van de Sovjet-Unie. Rusland versnelt ook de modernisering van de militaire tak en is bezig met het ontwikkelen van zeer krachtige nieuwe wapensystemen. De meeste Amerikanen denken dat de Koude Oorlog voorbij is en dat Rusland is een tandeloze beer is die niet langer een bedreiging vormt. Het is moeilijk om de woorden te vinden die beschrijven hoe fout deze beoordeling van de situatie is.

Op de avond tijdens het Republikeinse debat tussen de kandidaten zei bijna niemand iets over Rusland. Het was bijna alsof de tweede sterkste supermachten op de planeet niet eens bestaan.

Dat debat gaf nog een ander voorbeeld van hoe bizar het Amerikaanse buitenlands beleid is geworden. Zoals je hieronder zult zien, als er een land op deze planeet is de Verenigde Staten zou kunnen verslaan in een oorlog, dan is dat Rusland.

En als je gelooft dat Rusland nu onze ‘vriend’ is, dan ben je serieus bedrogen.

De Koude Oorlog is nog niet voorbij. In feite is de activiteit van de Russische inlichtingendienst in de Verenigde Staten en andere westerse landen nu ten minste op het niveau van de Koude Oorlog.

En de spanningen tussen de Verenigde Staten en Rusland nemen toe op meerdere fronten.

Bijvoorbeeld, de Russische president Dmitri Medvedev heeft aangekondigd dat Rusland zich specifiek gaat richten met nieuwe nucleaire raketten die speciaal op de Amerikaanse raketschild installaties zijn gericht als de Verenigde Staten doorgaat met de plannen voor een raketschild in Europa.

Het volgende komt uit een recent artikel geplaatst op Yahoo News ....

Medvedev waarschuwde dat Rusland korte afstand Iskander raketten in Kaliningrad neer zet, een exclave aan de Baltische Zee die grenst aan Polen, en plaats ook wapens in andere gebieden in het Russische westen en zuiden met als doel de plekken met het Amerikaanse raketschild.

Medvedev voegde eraan toe dat potentiële Russische strategische nucleaire raketten zullen worden uitgerust met systemen die hen in staat stellen om de potentiële raketverdediging binnen te dringen.

Daarnaast zien we enkele belangrijke verdragen tussen de Verenigde Staten en Rusland volledig afbreken. Bijvoorbeeld, het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft aangekondigd dat de Verenigde Staten niet langer de bepalingen van het Verdrag te nakomen inzake de conventionele strijdkrachten in Europa. Rusland stopte met het nakomen van dit verdrag al in 2007.

De wereld verandert en het Amerikaanse volk moet nodig wakker worden.

Terwijl de Verenigde Staten honderden miljarden dollars uitgeven om geitenhoeders in Afghanistan achterna te zitten, is Rusland bezig met de voorbereiding van een nucleaire oorlog met de Verenigde Staten.

Wist u dat Rusland enorme hoeveelheden geld uitgeeft voor het bouwen van een omvangrijk stelsel aan ondergrondse bunkers en schuilkelders?

In Moskou alleen al worden er 5000 nieuwe “nood schuilkelders” gebouwd. Het doel is om genoeg schuilplaatsen te krijgen voor bijna de gehele bevolking van Moskou en het plan heeft de vraag ​​om alle schuilplaatsen af te hebben aan het einde van 2012. Als de bouw eindelijk klaar is, zal vrijwel de gehele bevolking van Moskou in staat zijn om een ​​schuilkelder te bereiken binnen een kwestie van minuten. U kunt een
Bron: video reportage zien over deze ontwikkeling.

Dus wat doet de Amerikaanse regering om ons allemaal daar op voor te bereiden?

Niets.

In plaats daarvan doet de regering-Obama haar best om Amerika te ontwapenen.

In een vorig artikel heb ik beschreven wat het nieuwe START-verdrag gaat doen met het Amerikaanse strategische nucleaire arsenaal ....

Het verdrag beperkt zowel de Verenigde Staten als Rusland tot een maximum van 1550 strategische kernkoppen om in te zetten. Voor het Amerikaanse leger dit zou neerkomen op een daling van ruim 90% ten opzichte van de piek van ongeveer 31.255 strategische kernkoppen in 1967. Het verdrag zou het totale aantal van de gebruikte ballistische raketten of nucleaire bommenwerpers ook beperken tot 700.

In dat zelfde artikel, besprak ik het feit dat dit verdrag Rusland een significant voordeel zal geven in kernwapens, want het doet niets om hun overweldigende superioriteit in tactische nucleaire wapens aan te pakken ....

Het verdrag gaat volledig voorbij aan de zeer ernstige onevenwichtigheid die er bestaat tussen de VS en Rusland waarbij het dan gaat om de tactische nucleaire wapens. Vandaag de dag is de schatting dat de Russen ongeveer 10.000 tactische kernkoppen hebben, terwijl de VS er slechts een paar honderd heeft. Deze tactische kernkoppen kunnen worden afgeleverd door kruisraketten, lange-afstands artillerie of vliegtuigen. Het verdrag doet er niets aan om die aantallen te veranderen. Dit zet de Verenigde Staten in een zeer ernstig strategisch nadeel.

In de afgelopen jaren was Rusland ook vrij druk bezig met het actualisering en moderniseren van hun strategische nucleaire strijdkrachten. De Verenigde Staten heeft niet hetzelfde gedaan. De Amerikaanse functionarissen geloven nog steeds dat de VS een technologische voorsprong heeft op dit gebied, maar iedereen is het erover eens dat deze kloof snel kleiner wordt.

In de afgelopen jaren heeft Rusland ook onderzeeërs ontwikkelt die te “stil” zijn voor ons om op te sporen en ook de ballistische raketten die onze raketafweersystemen kunnen misleiden.

Terwijl de VS bezig is in het maken van strategische fouten, zoals het helpen van al-Qaeda die Libië overnemen, is Rusland bezig met de ontwikkeling van verwoestende nieuwe wapensystemen. De volgende zijn slechts een paar voorbeelden....

* In 2010, introduceerde Rusland haar nieuwe ‘vierde generatie’ nucleaire onderzeeër naar de wereld, die blijkbaar stiller is dan alle andere onderzeeër die bestaan.

* Een tijdje terug, klom de Russische premier Vladimir Poetin in de cockpit van de Russische nieuwe ‘vijfde generatie’ fighter jet en kondigde aan dat deze veruit superieur was aan de F-22 Raptor.

Maar de meeste Amerikanen weten er niets van.

Als de Verenigde Staten verdrinkt in haar schulden, is Rusland opbloeiend.

Volgens een artikel in Forbes, is Moskou nu de derde duurste stad ter wereld om in te leven. Een artikel geplaatst door CNN zegt dat Moskou de vierde duurste stad is.

In feite, zijn de kosten van levensonderhoud in Moskou hoger dan van welke stad ook in de Verenigde Staten.

Nu bestaat zelfs de angst dat Rusland probeert om de oude Sovjet-Unie staten weer terug bij elkaar wil halen.

Het haalde niet veel persberichten in de Verenigde Staten, als de eerste leden van de “Euraziatische Unie” onlangs bekend werden gemaakt.

Wit-Rusland, Kazachstan en Rusland zullen de eerste drie leden zijn, en men heeft duidelijk gemaakt dat alle naties die voorheen deel uitmaakten van de Sovjet-Unie welkom zijn.

Het volgende komt uit een recent artikel van AFP ....

Drie ex-Sovjet-staten deden op vrijdag de eerste stappen in de richting van een Europees-Aziatische economische unie, een project gesteund door de Russische premier Vladimir Poetin om de voormalige Sovjet-Unie staten dichter aan zich te binden.

De Russische president Dmitri Medvedev en zijn tegenhangers uit Kazachstan en Wit-Rusland, respectievelijk Nursultan Nazarbayev en Alexander Loekasjenko, tekenen een verklaring over de verdere economische integratie op een top in Moskou, zei het Kremlin in een verklaring.

“De verklaring zal het uiteindelijke doel hebben (de economische integratie), een oprichting van een Europees-Aziatische economische unie,” zei hij.

Dus waarom heeft de Amerikaanse pers niets gerapporteerd hierover?

Toen Reagan president was, was Rusland de nummer een in het buitenlands beleid.

Maar vandaag wil niemand meer praten over Rusland.

Omdat iedereen in Amerika zo wanhopig wil geloven dat de Koude Oorlog voorbij is.
Iedereen in Amerika zo wanhopig wil geloven dat Rusland niet langer een bedreiging vormt.

Maar de waarheid is dat Rusland politiek gezien veel sterker is, economisch en militair gezien, dan de Sovjet-Unie ooit was.

En belangrijke delen van de Russische bevolking hebben een grote voorliefde voor de Sovjet-nostalgie. Velen van hen willen dat de Sovjet-Unie nooit was opgebroken. Het volgende is een kort fragment uit een recent nieuwsrapport vanuit Australië....

Mikhail Chernysh, een professor aan het Instituut voor Sociologie in Moskou, zegt dat het voortdurende besef van verloren land een duidelijke impact heeft op de Russen.

“Wat opvalt, is dat er nooit sprake is van nostalgie over een Sovjet-verleden, ook niet onder jonge mensen die nog nooit geleefd hebben in de Sovjet-periode, die nooit deel uitmaakten van de Sovjet-geschiedenis”, zei hij.

Vanuit een nieuwe retro Sovjet-tijdperk met standbeelden van Lenin op de pleinen, de alomtegenwoordige hamer en sikkel, de herinneringen van de vergane glorie van de USSR zijn overal te vinden en voor velen in het nieuwe Rusland, is het verleden te kostbaar om maar te vergeten.

Als de Verenigde Staten nog steeds Rusland blijft onderschatten zal dat een gigantische vergissing zijn.

De Koude Oorlog is nog niet voorbij. Iedereen die rondloopt met dat te zeggen weet niet waarover ze praten. De top politici en militaire leiders in Rusland zien ons helemaal niet als een vriend.

Als Rusland ooit in staat zou zijn om een succesvolle eerste aanval uit te voeren en de meeste van onze resterende kernkoppen uit te schakelen (vergeet niet, onze nucleaire arsenaal nu minder is dan 10% van de grootte wat het vroeger was), is het heel goed mogelijk dat Rusland ons, de Verenigde Staten volledig zou kunnen verslaan in een toekomstige oorlog - vooral als ze verbonden worden met China op een gegeven moment.

De meeste mensen in de VS denken dat dit nooit kan gebeuren, maar de hoge pieten in Rusland en in China brengen veel uren door met precies zulke scenario’s.

Helaas zal er heel weinig over Rusland worden gezegd gedurende het gehele seizoen 2012 in aanloop naar de verkiezing. In plaats daarvan zal iedereen worden gericht op de “ernstige bedreiging” die uitgaat van de geitenhoeders die rondlopen in de heuvels van Afghanistan.

De blinde leidt de blinden en ondertussen is de wereld drastisch aan het veranderen.

De Russische Beer is terug, en Rusland gaat een grote rol spelen in de gebeurtenissen in de wereld, de komende jaren.

Bron: The Russian Bear Is Back, The Soviet Union Is Being Revived And The Cold War Is Not Over

Printen??? Spaar papier en inkt.