Dochter van een Mormoonse bisschop's onthult Romney’s 'geheimen' ...

De dochter van een Mormoonse bisschop die haar familie geloof heeft verlaten zegt in een nieuw boek over de verkiezing van Mitt Romney tot het presidentschap de VS in gevaar zal brengen als gevolg van wat zij noemt zijn Republikeinse "schandalige", "afschuwelijke" en "mind-controle "overtuigingen.

"Terwijl hij probeert om het mormonisme af te schilderen als slechts een andere christelijke godsdienst, rekent Mitt Romney erop dat zijn vaardigheden onze aandacht zal afleiden van wat hij werkelijk gelooft", aldus Tricia Erickson, auteur van "Kan Mitt Romney twee heren dienen? De Mormoonse Kerk Versus het presidentschap van de Verenigde Staten van Amerika."

"Als het Amerikaanse volk wist wat hij werkelijk geloofde, dan zouden ze hem zeker niet kiezen in het hoogste ambt van het land."

Maar anderen, zoals professor Richard Bushman, een Mormoon en voormalig zendeling, die doceerde aan de Harvard, Columbia en Brown universiteiten, staat voor de verdediging van het geloof. Hij noemt Erickson iemand die is "ontgoocheld" en iemand "in plaats van alleen weg te lopen een verplichting voelt om [haar] vroegere geloof in diskrediet te brengen."

De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen, is de officile naam voor het Mormonisme, welke een enorm bekendheid heeft gekregen in het nationale bewustzijn deze maand sinds ds. Robert Jeffress, een Rick Perry supporter en pastor van de First Baptist Church of Dallas, Texas, zei dat Romney "geen christen" was en dat het mormonisme een "cult" is.

"Een deel van het werk als pastor is om het volk en anderen te waarschuwen voor valse religies," zei Jeffress zondag, over zijn controversiële opmerkingen. "De islam, het hindoeïsme, boeddhisme en het Mormonisme het zijn allemaal valse religies."

Erickson zegt dat Romney het volgende gelooft :

"Het Mormonisme leert dat we bestonden bij God de Vader op een planeet als geestelijke kinderen voordat we werden ingebracht in de baarmoeder van onze moeder," zo verteld Erickson. "En de reden waarom we hier zijn volgens het mormonisme, is zodat we kunnen werken aan onze eigen progressie naar goddelijkheid en onze eigen planeten."

De auteur, die zelf is getrouwd is in een Mormoonse tempel op de leeftijd van 19, maar zichzelf nu beschouwt als een niet-confessionele Christin, zegt dat er een geheime agenda is die Mormoonse leiders niet openlijk willen bespreken.

"Men wil een complete overname van de regering," zei ze. "Zij hebben veel mensen in de CIA en de FBI. Ze hebben een arbeidsbureau voor de Mormonen in DC om te kunnen infiltreren in de regering."

"Ze hebben vaak geprobeerd, vanaf het begin, om iemand in het presidentschap te krijgen, omdat ze denken dat ze hun gezag moeten vestigen, zodat wanneer Jezus komt naar de aarde, de Mormoonse Kerk de controle heeft over de overheid en de Mormonen de regering van God waarneemt op aarde," zo vervolgde ze.

Erickson zegt dat haar belangrijkste zorg is dat de leider van de vrije wereld de mogelijkheid heeft om het onderscheid tussen feit en fictie weg te nemen.

"Het kan van cruciaal belang zijn voor onze overleving," zei ze. "Als zijn overtuigingen zo ondubbelzinnig zijn vervormd, als ze zijn, is het dan niet van essentieel belang voor ons bestaan in het land om ons te beschermen en niet in de handen van zo iemand te worden overgegeven? '

Toen werd gevraagd naar specifieke rituelen die naar haar mening bizar zijn, claimt dat Erickson Romney en andere Mormonen deelnemen aan clandestine huwelijk plechtigheden met "schandalig" gebruiken. In de uitleg over haar eigen Mormonen bruiloft, zegt ze dat ze gedwongen werd om zich volledig uit te kleden tegen haar wil.

"Het was afschuwelijk," zo vertelde ze WND. "Daar stond ik naakt. Zij brachten een kom met water, en begon met het wassen van mijn lichaam naar beneden toe en fluisteren gebeden over mijn lichaam. Ze boog zich over de linker en rechter borst, de navel en de knieën en baden specifieke gebeden."

Om ervoor te zorgen dat het grote publiek geen details krijgt over de rituelen, nemen de gelovigen een ​​symbolisch mes om hun eigen moord te veinzen als leden iets laten uitlekken van wat er werkelijk gebeurd achter de gesloten deuren.

"Ze vertelden ons dat ze ons lijf zouden openen en onze binnenste op de grond zou vallen als we de mensen vertellen over de geheime dogma’s van de ceremoniën, 'zei Erickson.

"Mitt is niet zomaar een toevallige Mormoon," vertelde ze de online interviewer Thom Hartmann, en merkt op dat Romney de hogere regionen van het geloof heeft bereikt. "Op geen enkele manier zal hij in staat zijn om niet te luisteren naar de [Mormon] profeet. Zijn eeuwige zaligheid hangt ervan af. Hij heeft de kerk op de eerste plaats, pas dan het land."

Als we spraken over wat sommigen kunnen zien als vreemde overtuigingen van andere religies, zegt Erickson over Romney: "Ik geloof, dat een president volledig gezond van geest moet zijn, inzicht en een gezond verstand hebben. Ik bedoel, als de man echt gelooft Hij een god wordt, zou u dan vertrouwen hebben in het oordeelsvermogen van zo iemand? '

The Boston Globe meldde in 2006 dat de politieke team van Romney rustig overlegden met de leiders van de Mormoonse Kerk in het plannen voor een landelijk netwerk van Mormoon supporters om te helpen dat Romney het presidentschap zou krijgen in 2008.

Ambtenaren van de de Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen vertelden WND dat ze goed op de hoogte waren van het boek van Erickson, maar waren terughoudend om te reageren op Erickson’s beweringen. Woordvoerster Jessica Moody zegt dat ze iedereen aanmoedigt om de kerk kernovertuigingen te lezen, evenals de artikelen over het geloof die online zijn geplaatst.

Ten aanzien van het heilsplan van de LDS kerk staat er: "Het sterfelijk bestaan ​​wordt gezien in de context van een grote ommekeer in de geschiedenis, van een pre-Aards leven waar de geesten van de hele mensheid met onze hemelse Vader leefden in afwachting van een toekomstig leven in Zijn aanwezigheid waar we gestaag groeien, zullen leren en de verbeteringen plaatsvinden. "

Op de Values Voters Summit in de hoofdstad van de natie dit weekend, verdedigde Romney zijn geloof, zeggende: "Bijna alle Amerikanen leven met een doel groter dan wijzelf. Ons erfgoed van religieus geloof en tolerantie heeft vooral de vorm van wie we zijn geworden als volk. We moeten doorgaan met het geloof te verwelkomen op het openbare pleinen en waar het tot bloei kan komen. Onze regering moet religieuze waarden respecteren, ze niet verzwijgen. Wij zullen altijd onze trouw beloven aan een natie onder God."

Bushman zegt ondertussen, dat mensen moeten niet moeten vergeten dat veel religies doctrines en gebruiken hebben waarvan andere mensen het moeilijk vinden om die te doorgronden.

"In mijn manier van denken zijn de eigenaardigheden van het Mormoon geloof en praktijk niet het probleem; het katholieke geloof in de transsubstantiatie en het protestantse geloof in de opstanding [van Jezus] kan als dom om naar te kijken," zo vertelde hij CNN in reactie op Erickson.

"De vraag is of Mitt Romney wel onafhankelijk is. Zal hij het publiek goed nastreven zoals hij het rationeel begrijpt, of zal hij buigen voor het oordeel van kerkleiders? Zal zijn godsdienst hem dwingen om een ​​marionet te worden? Hier kunnen we ons naar de geschiedenis wenden voor een antwoord. Tempel-bezoekende, gelovige Mormonen hebben een nationale kantoor gehad voor meer dan een eeuw. Is er een enkele instantie waarin ze bezweken voor de kerk richting tegen hun eigen geweten in. Zelf ken ik niemand."

Eerder deze week, heeft WND een niet-wetenschappelijke, interactieve poll geplaatst waarin lezers werd gevraagd om zich te uiten over het Mormonisme als een factor in de presidentiële race.

Met meer dan 1.200 deelnemers, de top respons met 25 procent van de stemmen was, "Omdat men de goddelijkheid ontkent van Jezus en het heil door het geloof alleen, is het een sekte, en een Mormoonse kandidaat mag nooit tot president worden gekozen."

Op de tweede plaats met 19 procent was, "Als iemand niet lijkt een waar christen te zijn, is het wel de huidige bewoner van het Witte Huis."

Een reactie van een lezer was: Het probleem met het Mormonisme is dat het twee gezichten heeft. Een aan de oppervlakte die er christelijk uitziet en zelfs een aantal van de leden en de buitenwereld dat kan doen geloven. En ik weet zeker dat er een aantal geredde Mormonen zijn ondanks hun valse religie. Maar dan wanneer je dieper graaft wordt het vreemder. Van Joseph Smith af aan. Het begin van deze godsdienst was duidelijk een soort van demonische ontmoeting, vergelijkbaar met het begin van de islam. Joseph Smith zat in het occulte. Hij was ook een 33e graad vrijmetselaar. Mormonen kunnen ontkennen wat ze willen over hun religie. Maar het is hetzij uit onwetendheid of uit leugens. De waarheid van het mormonisme is gemakkelijk te vinden voor degenen die de moeite om verder te kijken dan het oppervlakkige.

Bron: Mormon bishop's daughter spills Romney's 'secrets' ...

Nieuwsbrief

Printen??? Spaar papier en inkt.