()

Ruim baan voor de Internationale Broederschap

Door Barry Rubin

Ontwaakt, verworpenen der aarde! Ontwaakt, verdoemden in hongers sfeer! Een betere wereld wordt geboren!

Dit zijn regels uit de Internationale, het themalied van het communisme. Tot nu toe is het perfect aanvaardbaar voor de islamisten al maken sommige verzen later het secularisme duidelijk van de marxistische beweging: “Geen redder uit den hoge geeft dit.”

De eerste Internationale radicale arbeidersbeweging werd opgericht in 1864, de tweede, met de socialistische partijen, in 1889, de Derde Internationale, met de communistische partijen, in 1919, en de Vierde Internationale, met de Trotskistisch partijen, in 1938.

En nu, hoewel niemand gebruik maken zal van deze terminologie, is het tijd voor de Vijfde Internationale, die van de islamitische Broederschappen. De precieze relaties tussen de verschillende Broederschap groepen zijn altijd schimmig. Het is duidelijk, dit niet een gecentraliseerde organisatie is, maar er is veel hulp, met inbegrip van financiële steun, voor deze groepen. En de Egyptische tak is altijd de leider. De leider van de internationale beweging is de Egyptische Broederschap met als hoogste leider Mohammed al-Badi en hij is een echte hardliner, zelfs in het spectrum van de Broederschap.

Vandaag de dag, zoals altijd, is de Egyptische tak de grootste en meest krachtige. Opgericht in 1928, in collaboratie met nazi-Duitsland, met het uitvoeren van terrorisme in de jaren 1940 en vroege jaren 1950, werd de Broederschap onderdrukt door het radicale nationalistische regime van Egypte. Het werd hun toegestaan ​​om te herleven in de jaren 1970, maar onder voortdurende intimidatie, hoewel men soms meedeed met de verkiezingen. Nu heeft zich nu ontpopt als de sterkste politieke kracht in Egypte, schijnbaar op weg naar staatsmacht voor de eerste keer.

Maar het staat niet alleen. De Jordaanse tak heeft ook met enig succes mee gedaan bij de verkiezingen, maar de monarchie heeft er altijd voor gezorgd dat men niet zou winnen. De Syrische tak werd bloedig onderdrukt in 1982 en bleef ondergronds maar is inmiddels uitgegroeid tot een belangrijke macht in de oppositie. Inderdaad, de Amerikaanse regering en haar Turkse bondgenoten bouwden aan en erkennen inmiddels een verbannen oppositie leiderschap dat wordt gedomineerd door de Broederschap.

De Palestijnse tak, genaamd Hamas, regeert nu de Gazastrook. De Tunesische tak is bezig met de vorming van een regering en de Broederschap die is ontstaan ​​in Libië, zou de macht over kunnen nemen op een dag. Kleinere groeperingen bestaan ​​in andere Arabisch sprekende landen.

Van bijzondere betekenis, is het dat de Broederschap zich heeft verspreid naar Europa en Noord-Amerika, waar het vaak - mede dankzij de naïeve overheden en niet al te heldere berichtgeving in de media- de moslimgemeenschappen domineert.

Is het gematigd? Denk aan wat de Broederschap is voor het islamisme als wat de Communistische Partij was ten aanzien van het marxisme. En dat maakt Egypte mogelijk het groene equivalent van de Sovjet-Unie. Oh, en maakt het 2011 tot het equivalent van 1917.

Hier is de man waarvan ik denk dat hij zo ongeveer de beste politiek analist is in de Arabische wereld, Abd al-Rahman al-Rashid over dit onderwerp:

“De islamistische partij leiders haastten zich om hun imago op te sieren in de westerse landen .... Natuurlijk zijn deze toespraken bedoeld als public relations, en worden die alleen geloofd door iemand die onwetend is over de regio of de logica van de religieuze partijen. [Het meeste, ten aanzien van de matiging] en geeft alleen maar de mening weer van enkele leiders, omdat de meerderheid van de leiders en de kaders van deze groepen, het reinigen van de samenleving als hun eerste plicht beschouwen, en het zal niet lang meer duren voordat ze de tolerante leiders omverwerpen.”

Nu is de beweging ontstaan ​​in de vorm van een transnationale alliantie tussen overheden en krachtige oppositie bewegingen in verschillende landen. We zien de vorming van deze internationale Moslim Broederschap, de alliantie van deze groepen in Egypte, Libië, Tunesië, de Gazastrook (Hamas), Jordanië, en Syrië, met financiële steun van Qatar. We gaan meer horen hierover in de komende maanden en jaren.

Hier is een voorbeeld. De belangrijkste islamitische commandant van de nieuwe Libische strijdkrachten is naar Turkije gestuurd om samen te werken met het Syrische oppositie leger.

Is er een alliantie aan de andere kant? Elke transnationale organisatie van de Arabische centristische of zelfs maar linkse partijen? Nee.

Is er een geheime operaties van westerse landen om de gematigden te helpen met geld en andere hulp gelijk aan wat de Broederschap doet (en wat dat betreft, Qatar, Iran, Turkije of Syrië)? Ook weer, nee.

Waarom zelfs de regering-Obama een zwak heeft voor die schattige gematigden, die voldoen aan de regels van de democratie.

Dus als deze strijd is zo eenzijdig is wie denk je dat er dan gaat winnen?

Ik voel me als Sir Edward Grey, de Britse minister van Buitenlandse Zaken die in 1914, opmerkte aan het begin van de Eerste Wereldoorlog: “De lampen gaan uit in heel Europa zullen we hen niet meer zien oplichten in onze tijd.”

Nou, ofwel heb ik het goed dat de Moslim Broederschap de democratie zal gebruiken als vrouwen hun chadors en binnenkort zullen ze valkuilen maken in het maken van pijnlijke compromissen:

“Ok, we afgesproken! De Sharia-wetgeving geldt alleen op maandag, woensdag en vrijdag!”

Denk eens na over het volgende: In het jaar 2012 woont de overgrote meerderheid van de moslims in het Midden-Oosten - ongeveer een kwart miljard mensen - zal worden beheerst door radicale islamitische regimes die geloven in het voeren van jihad tegen Israël en Amerika, en Israël van de kaart willen vegen, Christenen onderdrukken, de status van vrouwen nog meer verminderen dan het nu al is, en hun recht om te regeren als dictators als zijnde de echte vertolkers van Gods wil. (Egypte, de Gazastrook, Iran, Libanon, Libië, Tunesië en Turkije) Dat betekent niet dat ze zijn al deze dingen nu direct doen maar ze zijn het wel van plan om dit te doen, wanneer ze de macht volledig kunnen consolideren.

Bron: RubinReports: Make Way for the Muslim Brotherhood International!

Printen??? Spaar papier en inkt.