()

In plaats van het berouwvolle aanvaardende van de roep om het ECB gekd bij te laten drukken, gaat Duitsland zich voorbereiden om landen uit de Eurozone te schoppen.

door Tyler Durden op 18/11/2011

Het is officieel - Duitsland is net als China geworden als (of, beter gezegd, is altijd al zo geweest): hoe meer het wordt gepusht om iets te doen ( het ECB geld laten drukken), des te meer zal men het tegenovergestelde doen. Een half jaar geleden bespraken we het zwakste punt in het bespreken over een Europese bailout die afhankelijk was van collective acties, die impliceren dat elke resolutie die geen 100% steun krijgt van alle obligatiehouders mogelijk een land in nalatigheid kan duwen. In wezen neemt dit de controle uit de handen van het hoofd over de eurozone, Duitsland, en geeft het die aan de obligatiehouders.

Nou, volgens een voorontwerp vrijgegeven door de Telegraph en de FT, als onderdeel van een formele overeenkomst is “het nieuwe reddingsplan opgenomen in de ESM,” onder de rubriek “De oprichting van een procedure voor een ordelijk risico als onderdeel van het ESM”, maakt Berlijn hierin duidelijk dat landen die geacht worden failliet te zijn - in plaats van alleen maar een tijdelijk verlies zouden lijden in de toegang tot de financiële markten - het zou worden toegestaan, een faillissement te geven en bankroet te verklaren op hun obligaties:

"Als [een houdbaarheid van de schuldpositie] negatief is, het betrokken lidstaat zou in plaats daarvan alleen leningen ontvangen voor een beperkte tijd, gedurende welke de procedure voor een aanvaardbaar risico moet worden voorbereid. Om soevereine risico’s mogelijk te maken wanneer ze onvermijdelijk zijn, vanwege de dreiging van instabiliteit in het financiële systeem als gevolg van dergelijk risico moet het in staat zijn om op geloofwaardige wijze te worden uitgesloten. Een plan om de stabiliteit van het financiële systeem te handhaven in het geval van een ordelijk risico die moet worden ontwikkeld in nauwe samenwerking met de Europese banken en toezichthouders. Dit zou bepalen dat de banken zouden moeten worden geherstructureerd en / of geherkapitaliseerd, met het opstellen van Europa-brede regels voor de herstructurering van banken zal dan tevens nodig zijn."

En zoals we eerder besproken hebben, zal de spreken over vrijwilligheid worden weg genomen in het ​​definitieve ontwerp, waardoor Duitsland effectief de eenzijdige mogelijkheid krijgt om landen eruit te schoppen. Hetgeen verklaart waarom de markt zo ongeveer in elkaar zakte: volgens de net vrijgegeven informatie van DPA, "het Duitse Ministerie van Buitenlandse Zaken vrijdag bevestigd dat Duitsland de mogelijkheid overwoog tot meerdere eurozone’s" met een ordelijke risico" dan dat van Griekenland, zoals voorgesteld in de door uitgelekte papieren in de Britse pers." In essentie, betekent dit dat, in plaats van verzachting in het standpunt aangaande de ECB kwestie, die zoals elke investment bank heeft gezegd het einde van de wereld zou zijn, tenzij groot bijdrukken is toegestaan, zou Duitsland liever de landen uit de Eurozone schoppen in plaats van het invoeren van een hyperinflatie. Misschien is het nu tijd voor de banken om te beginnen met het afzwakken van hun taal over de dreigende vernietiging die zou ontstaan ​​als de ECB niet bijdrukt, omdat dit blijkbaar niet gebeurt ...

Van de FT :

Onze vrienden en rivalen bij The Daily Telegraph hebben een interessant document in handen gekregen van de Duitse regering met haar voorstellen voor een verandering van het EU-verdrag, en zijn behulpzaam om het on-line te zetten (met een Engels vertaling door een Open Europese denktank).

Hoewel de Telegraph zich richt op de gevolgen daarvan voor Groot-Brittannië, zijn er een aanzienlijke hoeveelheid details over de manier waarop Berlijn de eurozone economische wil gaan beheren.

Voor degenen die niet het debat op de voet hebben gevolgd, er is nu een gevecht gaande achter gesloten deuren over de vraag of Griekenland echt het enige land is dat zijn obligatiehouders verliezen ziet lijden - iets wat de eurozone leiders herhaaldelijk hebben benadrukt in hun conclusies van de top - of dat het juist een nieuw € 500 miljard reddingsfonds blokkeert, die daarvoor in de plaats kan komen begin volgend jaar, en welke het mogelijk moet men maken voor de georganiseerde ridico-name.

Waarom is dit een markt brïnvloedend evenement?

Bij de bredere risico bevoegdheden die werden geopperd voor de ESM in deze tijd vorig jaar in de veelbesproken overeenkomst tussen Frankrijk met Nicolas Sarkozy en de Duitse Angela Merkel in het Franse badplaats Deauville, de obligatiemarkten zakten in elkaar, met het zenden van Ierland en vervolgens Portugal in de bail-outs. Dagen later, tijdens een G20-bijeenkomst in Seoul, werd Merkel gedwongen om te buigen. Maar de kwestie was duidelijk niet voorbij.

Met andere woorden, terwijl iedereen gelooft dat Duitsland in een hoek is gedrukt en geen andere keuze heeft dan toe te geven op de wereldwijde vraag om het ECB te laten doen wat Frankrijk eist, Duitsland was de hele tijd andere plannen aan het maken. Zoals het hebben van de optie om Frankrijk uit de Eurozone te schoppen, indien en wanneer het men wil.

Want na al, het praten over geld. In Europa, heeft alleen Duitsland het geld.

Printen??? Spaar papier en inkt.