www.wimjongman.nl

(homepagina)

Het is zo duidelijk

()

Door Gary Stearman - 21 augustus 2019

Het is zo duidelijk en toch wordt het bijna volledig genegeerd. Als het gaat om moeilijke vragen, hebben christenen toegang tot antwoorden. De Bijbel onthult de waarheid over onzekerheden, die rustig worden voorgesteld, maar zelden worden beantwoord. Wat de bovennatuurlijke dingen betreft, spreekt de Bijbel met een kalme waardigheid en autoriteit, waarbij de diepste en meest raadselachtige vragen deskundig worden beantwoord.

Vragen zoals: Waarom zou een jongeman een massamoord plegen? Kunnen sommige mensen de toekomst voorspellen? Wat zijn geesten? Zijn er andere dimensies? En zelfs ...wat zijn UFO's? Zulke vragen worden meestal gedegradeerd tot late nachtelijke discussies tussen mensen die zich op hun gemak voelen bij elkaar. Iemand zegt: "Weet je, ik hoorde een man op televisie zeggen dat het leger nu UFO's als echt behandelt."

Of misschien zegt een kennis: "Iemand op het werk vertelde een stel van ons dat een vriend van hem een lichtbal ongeveer tien minuten lang boven zijn achtertuin had zien zweven. Het was recht boven een boom, en hij zei dat het zelfs rook alsof er iets elektrisch was kortgesloten. Ik moet zeggen, ik geloof hem echt."

Reacties op dit soort verhalen variëren meestal van "Wat een verbeelding..." tot "Ze zijn waarschijnlijk echt, maar niemand kan je vertellen wat ze zijn... misschien was het gewoon iets vreemds in de atmosfeer." Iemand anders zegt: "Klinkt als geesten... of demonen. Ik heb gehoord dat er mensen ontvoerd worden."

"Ik geloof niet in geesten!"

"Ja, maar, geloof je wel in UFO's?"

Gesprekken als deze gaan meestal over in defensief geklets, bedoeld om het onderwerp zo snel mogelijk te overstemmen. Maar diep van binnen weet iedereen dat er dingen onder ons zijn! Duizenden zien ze elk jaar .... over de hele wereld.

De andere kant van het gesprek is dat deze spookachtige onverklaarbare gebeurtenissen ons te veel aan de geestenwereld doen denken ... het bovennatuurlijke!

Video's en films verheerlijken incidenten als deze met een verscheidenheid aan super-karakters en wrekende helden. Sci-Fi drama's zijn tegenwoordig big business, omdat ze al je vragen lijken te doen verdwijnen. Wanneer ze vervreemd zijn van God, zijn mensen geïsoleerd; ze zijn van nature op zoek naar spirituele kracht. Fictionaliseerde bovennatuurlijke theaters lijken de moeilijke spirituele vragen te beantwoorden.

Natuurlijk doen ze dat niet! Zulke "goden" teisteren de culturen over de hele wereld en presenteren zich in elke vorm. Maar welke vorm ze ook aannemen, geesten zijn bedriegers die een machtige leider volgen:

"...waarin u voorheen gewandeld hebt, overeenkomstig het tijdperk van deze wereld, overeenkomstig de wil van de aanvoerder van de macht in de lucht, van de geest die nu werkzaam is in de kinderen van de ongehoorzaamheid" (Ef.2:2).

Hun "prins" heeft een lange geschiedenis. Hij is echt en zijn werk is door de hele Schrift heen gedetailleerd. Hij zit achter het spookachtige, het bovenzinnelijke, de middernachtelijke indringers en de donkere geesten van de legende. Hun taak is het communiceren van Universal Fakery Objectified ... valse ideeën die in zichtbare vorm worden uitgedrukt.

De Schrift beantwoordt elke vraag over hen, hun oorsprong en hun misdaden. Demonen zijn geen intergalactische bezoekers, ruimtewezens of onze oude scheppers die terugkomen om hun werk te controleren. Het zijn wezens van deze wereld:

"Geliefden, geloof niet elke geest, maar beproef de geesten of zij uit God zijn; want er zijn veel valse profeten in de wereld uitgegaan. Hieraan leert u de Geest van God kennen: elke geest die belijdt dat Jezus Christus in het vlees gekomen is, is uit God; en elke geest die niet belijdt dat Jezus Christus in het vlees gekomen is, is niet uit God; maar dat is de geest van de antichrist, waarvan u gehoord hebt dat hij komt, en die nu al in de wereld is. Lieve kinderen, u bent uit God en u hebt hen overwonnen, want Hij Die in u is, is groter dan hij die in de wereld is." (1Johannes 4:1-4).

Bron: It's So Obvious!