www.wimjongman.nl

(homepagina)()

"Want de essentie van de profetie is om een duidelijk getuigenis te geven voor Jezus." Openbaring 19:10 (NLT)/p>

Silicon Valley Censuur en de komende wereldwijde politiestaat

Door Britt Gillette - 19 augustus 2019

Als je van vrijheid en onafhankelijkheid houdt, moet je je zorgen maken over de recente acties van hightech bedrijven. Op zoek naar winst hebben de megabedrijven van Silicon Valley producten gecreëerd die de privacy van de gebruiker aantasten. En ze zwichten gemakkelijk voor de eisen van totalitaire regeringen.

Amazon's Alexa-apparaten zijn bijvoorbeeld een groot gemak voor veel mensen. Maar de meeste gebruikers realiseren zich niet dat Alexa-apparaten meer doen dan luisteren. Ze nemen op. Zodra u met een Alexa-apparaat praat, neemt het uw stem op en slaat het audiobestand op, op een externe server. Amazon gebruikt deze informatie om zijn aanbevelingen te verbeteren. Ze willen je meer dingen verkopen. Maar in dit proces, slaan de Alexa-apparaten alles op wat je zegt. U vindt het wel goed dat anderen naar uw gesprekken luisteren? Zo niet, neem dan geen Alexa-apparaat in huis.

Helaas zijn de twijfelachtige acties van Silicon Valley niet voorbehouden voor productontwikkeling. Ze zijn ook scheidsrechters in de vrije meningsuiting geworden. In juni zei YouTube dat het video's die "racisme en discriminatie" bevorderen of verheerlijken, zal verbieden. Dit omvat het verbieden van video's die de meeste mensen verachtelijk zouden vinden, zoals video's die de Holocaust of de schietpartij op de basisschool van Sandy Hook ontkennen. Maar het bevat ook een aantal video's die mensen niet verwerpelijk vinden. Dus waar trek je de grens? Wie bepaalt wat 'racisme en discriminatie' is tegenover wat een normale politieke toespraak is? Facebook, Twitter en andere sociale mediaplatformen hebben soortgelijke acties ondernomen om de "haatdragende taal" te zuiveren. Maar in een tijdperk waarin de sociale media het publieke debat domineren, is toegang tot deze platforms van vitaal belang om een boodschap over te brengen. Maar wat als deze platforms hun politieke tegenstanders aanduiden als bron van "haatzaaierij?" Wat zal dat doen met de vrijheid? Ongelukkig genoeg hoeven we daar niet naar te raden. Het enige wat we moeten doen is kijken naar de acties die sommige van deze bedrijven al hebben ondernomen.

Een bedreiging voor de vrijheid

Persoonlijke verboden en schendingen van de privacy zijn al erg genoeg, maar de meest angstaanjagende acties van deze bedrijven zijn hun bereidheid om autoritaire regeringen te plezieren. In een poging om toegang te krijgen tot een miljard nieuwe gebruikers heeft Google bijvoorbeeld gewerkt aan een gecensureerde, door de overheid goedgekeurde versie van haar zoekmachine voor China. De Chinese regering reguleert het internet met zware hand. Ze blokkeren routinematig websites die gelinkt zijn aan mensenrechten, democratie en religie. Google genereerde vorig jaar verontwaardiging toen het nieuws uitlekte over hun plannen om een gecensureerde zoekmachine met de codenaam Dragonfly te lanceren. Na hevige kritiek hebben ze het project gestopt. Maar er wordt nog steeds gespeculeerd over de vraag of Google van plan is om het project nieuw leven in te blazen of niet.

Helaas is Google niet het enige bedrijf dat bereid is om toe te geven aan China. In juni schortte Twitter een groot aantal Chinees-talige gebruikersaccounts op. Sommige van die accounts behoorden toe aan critici van de Chinese overheid. Slechts enkele dagen voor de verjaardag van het bloedbad op het Tiananmenplein op 4 juni 1989, beweren critici dat het meer is dan alleen maar toeval. Twitter erkende de opschortingen en zei dat ze een reactie waren op schendingen van de dienstverlening. Het erkende echter ook dat een aantal van de geschorste accounts betrekking hadden op "commentaar over China". Florida Senator Marco Rubio van Florida kritiseerde deze stap en zei: "Twitter is een Chinese overheidssensor geworden."

Tech-bedrijven breiden zich in hun gretigheid om onderdrukkende overheden te behagen ook uit tot de streamingdiensten. In december, verwijderde Netflix een episode van de komedieshow Patriot Act with Hasan Minhaj van hun servicepunt in Saudi-Arabië na een overheidsklacht. De episode bekritiseerde kroonprins Mohammed bin Salman voor de moord op de Washington Post columnist Jamal Khashoggi. In een officiële verklaring van Netflix staat: "Wij zijn een groot voorstander van artistieke vrijheid wereldwijd en hebben deze episode alleen in Saoedi-Arabië verwijderd, nadat we een geldig wettelijk verzoek hadden ontvangen - en om te voldoen aan de lokale wetgeving." Het spreekt voor zich dat mensenrechtengroepen het niet eens zijn met het standpunt van Netflix dat het "de artistieke vrijheid wereldwijd ondersteunt". Het is duidelijk dat ze deze vrijheid alleen steunen als het hun winst niet in de weg staat.

Naarmate de technologie vooruitgaat, zullen deze platforms steeds belangrijker worden. Probeer als politiek commentator je boodschap uit te dragen aan een groot publiek zonder gebruik te maken van Facebook, Twitter, Google, Apple, Amazon, YouTube of Netflix. Dat is bijna onmogelijk voor iemand die nog geen grote aanhang heeft. In de toekomst zal het nog moeilijker, zo niet onmogelijk worden.

Waar we naartoe gaan

We leven in een wereld waar de grootste technologiebedrijven meer macht hebben dan ooit tevoren. Aangezien de politiemacht van de overheid ook over de hightechbedrijven regeert, betekent dit dat we op weg zijn naar een tijdperk waarin overheden machtiger zullen zijn dan ooit tevoren. Denk aan de informatie die binnen handbereik ligt. Als je op Facebook zit en je gebruikt een smartphone, dan weten bedrijven als Apple, Google en Facebook waarschijnlijk meer over jou dan sommige van je beste vrienden. Ze weten met wie je omgaat, wat je zoekt op het internet, welke producten je koopt, welke interesses je hebt, welke bank je gebruikt, met wie je het meest praat, wanneer je wakker bent, waar je bent geweest en waar je op een bepaald moment bent. Met gezichtsherkenningstechnologie kunnen ze je gezicht in minder dan een seconde uit een zee van miljoenen halen. Verbind gezichtsherkenningstechnologie en kunstmatige intelligentie met een groeiend netwerk van openbare en privécamera's, en ze zijn niet ver van de mogelijkheid om alles wat je doet op te nemen op elk moment.

Denk je dat ik overdrijf? Denk maar eens aan de impact van één populair product - deurbelcamera's. Volgens het marktonderzoeksbureau Strategy Analytics werden in 2018 meer dan 3,4 miljoen deurbelopnameapparaten verkocht. Sommige politiediensten bieden kortingen aan op de deurbelcamera's. De reden? Zij willen toegang tot de beelden. In een NextMarket Insights rapport staat dat "smart security devices" in 2020 in meer dan 22 miljoen Amerikaanse huizen in gebruik zullen zijn. Dit zal ongetwijfeld helpen bij het oplossen van een aantal misdrijven en zal huisinbraak afschrikken. Maar het heeft ook een onbedoeld neveneffect. Want naarmate meer mensen de deurbelcamera's installeren, zal meer en meer van het dagelijks leven worden geregistreerd. Deurbelcamera's nemen niet alleen uw voorportaal op. Afhankelijk van de invalshoek kunnen ze een hele buurt in de gaten houden. Stelt u zich nu eens voor dat elk huis in de buurt er een heeft. Er zal geen enkel gebeuren zijn dat niet wordt opgenomen.

Voeg deurbelcamera's toe aan alle slimme apparaten die mensen in hun huis (inclusief hun slaapkamers) plaatsen, en we komen snel op het punt dat al uw bewegingen en communicatie zal worden gevolgd en gedocumenteerd. Een paar grote bedrijven hebben al die gegevens - gegevens over uw leven. Wat doen ze om deze te beschermen? Verkopen ze het aan andere bedrijven? Delen ze die met overheden? Hun gezellige relaties met China, Saoedi-Arabië en andere mensenrechtenschenders zouden u geen troost moeten bieden.

Wat de Bijbel zegt

De Bijbel zegt dat er een tijd komt dat een wereldwijde dictator over de wereld zal heersen (Openbaring 13:7). Hij zal slagen in alles wat hij doet (Daniël 8:24). Zijn macht zal zo groot zijn dat niemand zich tegen hem zal kunnen verzetten (Openbaring 13:4). Zijn controle over de aarde zal zo volledig zijn dat hij de koop en verkoop van alles zal regelen (Openbaring 13:17). Hoe is dit mogelijk? Voor het grootste deel van de menselijke geschiedenis was dat niet het geval. Zoals dit beschreven staat, is het waarschijnlijk nog steeds niet mogelijk. Maar naarmate de technologie zich verder ontwikkelt, zal dat wel het geval zijn. Een wereldwijde dictator kan alleen zo'n absolute macht hebben met behulp van geavanceerde technologieën. En zoals 's werelds grootste technologiebedrijven zo treffend hebben aangetoond, werken ze graag samen met onderdrukkende overheden.

Zonder publieke verontwaardiging zullen ze vrijwillig toegeven aan de eisen van despoten. Nu ze nog krachtiger technologieën ontwikkelen, zal hun werk de weg bereiden voor een wereldwijde politiestaat. Het is nog een teken van de tijd waarin we leven. Het is tijd om omhoog te kijken. Jezus komt eraan!

Bron: The End Times Bible Prophecy Newsletter, August 2019