www.wimjongman.nl

(homepagina)

Het Koerdische Rojava was een soort Israël en de Islamisten haatten het

Afgezien van het Koerdisch antisemitisme zijn ze een doorn in het oog van de islamistische plannen, net als de Joden in Israël.

Door Giulio Meotti 20 Oktober 2019

()

Ze wilden de eerste en enige "Arabische lente" van enig succes vernietigen.

In Rojava, "het land waar de zon ondergaat", nu gebukt onder de bombardementen van Erdogan en de schietpartijen van zijn jihadistische handlangers, creëerden de Koerden iets dat de vrijheid van meningsuiting en vergadering garandeerde voor religieuze en etnische gemeenschappen, directe democratie, gelijkheid, secularisme.

In Rojava zijn er moslims, christenen, syncretisten, Koerden, Arabieren, Armeniërs, Assyriërs, Jazidi's, Turkmenen, ... Na Israël had de Koerdische staat het eerste proefalternatief kunnen zijn voor de politieke islam, als je de onderdrukkende Arabische regimes niet meetelt, een soort pro-westerse enclave in de islamitische halve maan.

Iraaks Koerdistan is vandaag de dag de enige plaats in het Midden-Oosten, samen met Israël, waar andere religies en minderheden leven. Volgens de voormalige Europese parlementariër Paulo Casaca heeft de Koerdische regionale regering het grootste respect getoond voor de minderheden die in andere delen van Irak op grote schaal zijn vervolgd. Daarom wilden Turkije, Qatar, Arabische fanatici en anderen Rojava vernietigen. In plaats van hen te verraden en hypocriet te huilen over de val van Rojava, moesten wij Europeanen Rojava daarom beschermen.

"Jammer: het Westen sluit de ogen voor het lot van de Koerden", schreef Ivan Rioufol in het Franse Le Figaro. "Zij vochten samen met ons in de oorlog tegen ISIS. Erdogan bestempelt dit kleine volkje als 'terroristen', dat vrouwen bewapent, die hun haren in de wind laten waaien en het geloof in de privé-sfeer hebben geschoven."

De Koerden verdienen een monument. Wegen hadden in Europa naar hen vernoemd moeten worden, Europese dichters hadden verzen moeten componeren ter ere van hen en onze politici hadden hen dagelijks moeten bezoeken. De Koerden (met de hulp van Amerika, dat nu op de vlucht is) bevrijdden Raqqqa, de stad waar ISIS de Europeanen heeft opgehangen en gekruisigd en gestenigd en de geplande moordpartijen op Europeanen heeft uitgevoerd.

600 Koerden werden gedood om die vervloekte stad te bevrijden. De Koerden openden hun steden (zoals Erbil) voor christenen die ontheemd waren door de islamitische handlangers. Alleen onder de Koerden vind je westerse vrijwilligers die niet voor de kalief Abu Bakr al Bagdadi gingen vechten, maar tegen hem.

11.000 Koerden stierven in gevechten van onze kant tegen de ontvoerders. Sorry, niet "aan onze kant", maar in onze plaats, die van ons, Europese sybarieten en pacifisten, die niet in staat zijn om alle beroemde "waarden" te waarderen die wij zo graag aan de wereld pontificeren.

Bron: The Kurdish Rojava was a kind of Israel.and Islamists hated it - Israel National News