www.wimjongman.nl

(homepagina)

Kleinhandel heeft de grootste daling in negen jaar:
Amerika's kleinhandel apocalyps versnelt zich

()

door Michael Snyder - 18 februari 2019

Overal in Amerika gaan winkeliers failliet en sluiten hun winkels. Natuurlijk gebeurt dit al jaren, maar zoals u hieronder zult zien, zijn de cijfers in het begin van 2019 dramatisch geƫscaleerd.

Ons landschap is reeds bezaaid met talloze lege winkels en verlaten winkelcentra, en het staat op het punt om nog veel erger te worden.

Winkeliers hoopten dat een sterk feestseizoen de boel zou omdraaien, maar dat is niet gebeurd. In feite hebben we net vernomen dat de detailhandelsverkopen in de Verenigde Staten in de maand december "hun grootste daling in meer dan negen jaar" hebben gezien:

De detailhandelsverkopen in de Verenigde Staten registreerden hun grootste daling in meer dan negen jaar in december, toen de ontvangsten over de hele linie daalden, wat wijst op een sterke vertraging van de economische activiteit aan het eind van 2018.

Het Department van Handel zei op donderdag dat de detailhandelsverkopen met 1,2 procent daalden, de grootste daling sinds september 2009, toen de economie uit de recessie te voorschijn kwam.

Telkens als ik een artikel als deze schrijf, komen er een paar commentatoren binnen en geven de schuld van deze volledige tendens aan de stijging van online verkopen in de detailhandel. En zonder twijfel is online detailhandel de laatste jaren gegroeid, maar het is nog steeds goed voor minder dan 10 procent van de hele industrie.

Als de online detailhandelsverkopen de schuld zouden krijgen van deze laatste daling, zou je verwachten dat dit tot uiting zou komen in de cijfers. Maar als we naar de cijfers kijken, zien we dat onlinewinkels in de maand december "de grootste daling ooit" hebben meegemaakt:

December online-internetverkopen (niet de winkeliers) daalden ook met 3,9% - de grootste daling ooit.

Dus de verkoop van bakstenen en mortels daalt, en de online verkoop daalt.

Dit begint te ruiken naar een recessie, en velen in de industrie raken in paniek.

En als ik paniek zeg, bedoel ik dat de winkels sluiten in een tempo dat veel sneller gaat dan vorig jaar. In feite ligt de sluiting van winkels tot nu toe al 23 procent voor op het tempo van vorig jaar:

Coresight Research heeft een vooruitblik van de 2019 winkelsluitingen vrijgegeven, met de mededeling dat er "geen licht is aan het einde van de tunnel".

Volgens het rapport van het globale marktonderzoekfirma, zes weken in 2019, hebben de detailhandelaars van de V.S. 2187 sluitingen aangekondigd en is het gestegen tot 23 procent in vergelijking met vorig jaar. Deze sluitingen omvatten de 749 Gymboree winkels, de 251 winkels van Shopko en 94 locaties van Charlotte Russe [drie kledingwinkelketens].

Jammer genoeg staat het aantal winkelsluiting op het punt om zich te verdubbelen omdat Payless ShoeSource van plan is om faillissement aan te vragen voor 2300 winkels:

De kortingsdetailhandelaar Payless ShoeSource Inc. van de V.S. is van plan om elk van zijn ongeveer 2300 winkels te sluiten wanneer men het faillissement aanvraagt later in deze maand, voor de tweede keer in zoveel jaren, zo zeggen mensen die vertrouwd zijn met de bovengenoemd kwestie.

En Payless staat verre van alleen. Als u het kunt geloven, dan is het aantal detailhandelsfaillissementen in 2019 "reeds bij een derde van het totaal van vorig jaar":

Ook de faillissementen gaan in hoog tempo door "met het aantal faillissementen in de eerste zes weken van 2019 reeds op een derde van het totaal van vorig jaar," aldus het rapport.

Dames en heren, zo ziet een detailhandels-apocalyps eruit, en we zitten nog maar in de eerste hoofdstukken.

Het zal enige tijd duren voordat dit drama volledig tot zijn recht komt. Kijk maar naar Sears - het is een geldbloedende zombie van een bedrijf, maar Eddie Lampert heeft de investeerders ervan overtuigd om het nog een keer te proberen. Maar ze gaan naar nul, en zo is het met JC Penney, en zo is het met een heleboel andere grote winkeliers.

Uiteindelijk zullen miljoenen en miljoenen vierkante meters winkelruimte leeg komen te staan. Sommige van de economisch meer getroffen gebieden van het land gaan goed lijken op spooksteden, en we gaan een commerciƫle vastgoedcrisis zien die ongekend is.

Schakelen naar een andere versnelling - ook is net bekend geworden dat het aantal Amerikanen dat minstens 90 dagen achterloopt met het afbetalen op hun autolening al "meer dan 1 miljoen hoger" is dan tijdens de piek van de laatste recessie:

Meer dan 7 miljoen Amerikanen lopen 90 dagen of meer achter op hun autolening vanaf eind 2018, volgens gegevens die dinsdag door de New York Federal Reserve zijn vrijgegeven. Dat is meer dan 1 miljoen hoger dan de piek in 2010 toen het land van zijn ergste daling sinds de Grote Depressie terugkeerde.

Hoe is dat mogelijk?

Ik dacht dat de economie van de V.S. verondersteld werd "groeiende" te zijn.

Is dat niet wat ze ons hebben verteld?

In de afgelopen weken heb ik herhaaldelijk de huidige economische cijfers naar voren gebracht die nog slechter zijn dan de laatste recessie, en toch blijven veel mensen erop aandringen dat alles in orde is.

Nee, alles is zeker niet "gewoon goed".

De economische activiteit vertraagt dramatisch en velen denken dat de situatie erger zal worden. In feite waarschuwt Peter Schiff dat wat voor ons ligt "erger wordt dan wat we nu de Grote Depressie noemen".

Mensen zullen zich realiseren dat we ingeschreven hebben in een monetair hotel, waarover ik al vanaf het begin gesproken heb, en dat er geen uitweg is, en dan zal de dollar gaan vallen als een steen.

Wanneer ze erachter komen dat het nooit goed was, en dat het niet werkte, dan is er niets dat de dollar in stand houdt, en hij zal als een steen vallen, de goudprijs zal stijgen, en de recessie die we ingaan, welke een inflatoire recessie zal zijn, zal erger zijn dan wat we nu nog de Grote Depressie noemen.

Misschien heeft het langer geduurd dan we misschien dachten, maar dit is het begin van het einde.

Ik wou dat ik vandaag beter nieuws voor u had, maar dat heb ik niet.

De apocalyps in de detailhandel neemt toe, de schuldencrisis in Amerika begint een kritiek niveau te bereiken, en er komen zeer uitdagende dagen naderbij voor ons allemaal.

[ Opmerking: Dat zal zich zeker niet beperken tot Amerika. wj ]

Bron: Retail Biggest Drop In Nine Years: America's Retail Apocalypse Is Accelerating