www.wimjongman.nl

(homepagina)

Trump schijnt klaar te zijn om een verbluffende slag toe te brengen aan de Deep State en de Democraten.

door C. Mitchell Shaw - 29 april 2019

()

Na twee jaar in de verdediging te hebben gezeten terwijl de Deep State en hun politieke bondgenoten probeerden zijn presidentschap te ondermijnen en te de-legitimeren, lijkt president Donald Trump nu klaar om terug te slaan. En als de recente onthullingen een nauwkeurige indicator zijn, kan de weerslag fenomenaal zijn voor de Deep State en de Democraten.

Eind vorige week, vertelde President Trump aan presentator Sean Hannity van FoxNews dat hij "alles" met betrekking tot het FISA-dwangbevel, dat wordt gebruikt om hem en zijn campagne illegaal te bespioneren, zal vrijgeven. Toen Hannity aan President Trump vroeg of hij van plan was om de geclassificeerde geheim-status uit het FISA-programma te verwijderen, reageerde de president direct door eenvoudig "ja" te zeggen. Trump voegde vervolgens toe: "Alles en meer gaat gedeclassificeerd worden - veel meer dan wat u daarnet vermeldde - de geheimhouding zal allemaal opgeheven worden." In op de vraag waarom hij zo lang wachtte om met deze stap terug te slaan, zei Trump: "Ik ben blij dat ik gewacht heb, want ik dacht dat zij mij misschien zouden belemmeren als ik het eerder deed, en ik denk dat dit juist was. Dus ik ben blij dat ik heb gewacht, en nu kan de procureur-generaal [AG William Bar] heel goed kijken naar wat het ook maar is."

Dit past heel goed bij een ander stukje van de puzzel dat onlangs ook al aan het licht kwam.

In een interview op The Ingraham Angel vorige week, beweerde de vroegere Federale Aanklager Joseph DiGenova - die als onafhankelijk adviseur diende in 1992 toen presidentskandidaat Bill Clinton werd onderzocht - dat het bewijsmateriaal van een "staatsgreep" om President Trump te verdrijven aanstaande is en dat "er beschuldigingen aankomen en dat er 'grote-jury's' zullen zijn."

Om te beginnen citeerde Mike Huckabee Bob Woodward - de Washington Post onderzoeksjournalist die bekend is van Watergate - en zei dat het roddelen van de CIA over het nu bijna universeel in diskrediet gebrachte Steele-"dossier", dat beweerde dat Donald Trump onder de controle stond van het Kremlin, "het werk was van [de vroegere CIA Directeur] John Brennan." DiGenova antwoordde: "Dit is vrij eenvoudig materiaal voor carrière-aanklagers zoals Rudy [Giuliani, persoonlijke advocaat voor Donald Trump, die ook in het programma verscheen] en mijzelf. Het is sinds dag één duidelijk geweest dat er een schaamteloos complot was om Hillary Clinton illegaal vrij te pleiten - en dan als ze de verkiezingen verloor, Donald Trump aan te vallen."

DiGenova ging verder met over het "dossier" te zeggen dat het een "deel van dat" complot was, eraan toevoegend: "Het werd gecreëerd door Hillary Clinton. Het werd bewust gecreëerd door John Brennan als een deel van een plan om alles te kunnen doen zodat zij Donald Trump schade konden berokkenen.".

Hij richtte zich ook op het aandeel dat de vroegere FBI Directeur James Clapper, de vroegere FBI Directeur James Comey, en de vroegere FBI advocaat James Baker in de samenzwering speelden, en voegde eraan toe dat hun acties spoedig in hun gezicht zou gaan ontploffen. Clapper met het beroemde liegen onder ede en op camera toen hij voor het Congres ontkende dat de NSA digitale en telefoonopnames verzamelt over Amerikaanse burgers. Comey leunde achterover, om ervoor te zorgen dat zijn vooraf geschreven rapport dat Hillary Clinton niet gepakt zou worden precies uitkwam zoals het bedoeld was. En Baker werd onderzocht - maar vreemd genoeg, nooit aangeklaagd - voor het lekken van als geheim geclassificeerde informatie over Trump aan de media. "Het probleem voor Brennan en Klepel en Comey en Baker en zij allen nu," zo legde DiGenova uit, "is dat het FISA-Hof reeds contact heeft opgenomen met het Ministerie van Justitie over haar bevindingen."

John en de drie James-en kunnen zich spoedig verpletterd zien worden onder het opgeblazen gewicht van de afbrokkelende galgen die zij zelf hebben geprobeerd op te bouwen voor Trump. Want DiGenova ging verder met te zeggen: "En hun bevindingen zijn dat meer dan vier jaar vòòr de verkiezing van Donald Trump al een onwettige spionage-operatie was door FBI-agenten, vier van hen, om persoonlijke informatie te stelen - elektronische informatie - over Amerikanen, en het te gebruiken tegen de Republikeinse Partij".

Sprekend over de aanklachten en over de 'grand jury's' die hij zegt dat er gaan komen, zei DiGenova: "John Brennan gaat niet één advocaat nodig hebben, hij gaat er vijf nodig hebben."

En zoals de late-avond praatprogramma's zeggen: "Maar wacht, er is meer!"

Samen met zijn bewering dat "het FISA-hof reeds heeft bevonden... dat het beleid van Obama, gedurende meer dan vier jaar vóór de verkiezing van 2016, reeds vier agenten toestond om voor de FBI te werken om Amerikaanse burgers illegaal te volgen," voegde DiGenova eraan toe: "Tussen haakjes, Robert Ray vermeldde dat er behalve het Horowitz-rapport [Michael Horowitz is de Inspecteur-Generaal van het DOJ (Min. v. Justitie)] dat in mei of misschien begin juni uitkomt - er ook nog een ander rapport is dat iedereen heeft vergeten, dat gaat over de betrokkenheid van James Comey alleen." Hij zei dat dit rapport "binnen twee weken uit zal komen" en beloofde: "Dat rapport wordt een bom."

Met een mogelijke knipoog naar een verklaring van het 'House Inlichtingen Committee'-lid Devin Nunes (R-Calif.) dat gaat over criminele verwijzingen die hij aan het voorbereiden is voor de procureur-generaal William Barr tegen een aantal bekende namen, voegde DiGenova hieraan toe: "Het gaat erom het onderzoek op een zeer hoog niveau te openen, en er zullen criminele verwijzingen in staan." Nunes - terwijl hij opzettelijk de zaak tot op zekere hoogte verborg - was dicht bij de onthulling van op wie die verwijzingen betrekking zouden hebben, en gaf maar liefst twee dozijn mensen aan die betrokken zijn bij "een hele reeks van onderwerpen; het belangrijkst is waarschijnlijk liegen en misleiden van het Congres."

Als liegen tegen het Congres serieus genomen zal worden, dan heeft James Clapper - ondanks zijn connecties met de Deep State - misschien een team van advocaten nodig dat overeenkomt met die Brennan volgens DiGenova nodig zal hebben.

Op welke manier u er ook naar kijkt, de komende weken zal een zware weg zijn voor zowel de werkers van de Deep State als ook voor de Democraten. En terwijl velen misschien gedacht hebben dat President Trump gek was om de constante geseling te ondergaan die hij nu al gedurende twee jaar heeft gekregen, hij kan bewijzen zo slim te zijn als een vos.

Bron: Trump Appears Ready to Deliver a Stunning Blow to the Deep State and Democrats