www.wimjongman.nl

(homepagina)

Rabbi die het presidentschap van Trump voorspelde, heeft een schokkende nieuwe voorspelling voor de volgende Israëlische regering: de Messias

Door Dr. Rivkah Lambert Adler - 19 september 2019


( )

Uitzicht op de Tempelberg en de Rotskoepel

 

 "Want de aarde zal gevuld worden met ontzag voor de glorie van Hasjem zoals het water de zee bedekt." Habakuk 2:14 (De Israëlische Bijbel™)

In een informeel interview in zijn huis in Jeruzalem heeft de Joodse geleerde en internationale spreker Rabbi Mendel Kessin, die gelooft dat de wereld op de rand van de verlossing staat, uitgelegd wat er politiek gezien moet gebeuren om het spirituele doel te dienen ter bevordering van de verlossing

"Iets [met deze verkiezingen] gaat er gebeuren, dat uit het niets tevoorschijn komt en verbluffend zal zijn, iets dat niemand verwacht. Om ervoor te zorgen dat de Joden zich bekeren, om dichter bij God te komen, om dichter bij hun Torah te komen, moet deze regering worden verwijderd." Met zijn woorden: premier Benjamin Netanyahu "moet worden afgezet".

In de pers is het lot van de Israëlische regering nog steeds zeer onduidelijk. Het land is diep verdeeld en er is nog geen duidelijke winnaar naar voren gekomen uit de tweede stemronde voor de 22e Knesset.

Om het Joodse volk dichter bij de Thora te brengen en hen voor te bereiden op het ontvangen van de verhoogde Thora van de Messias, voorspelde Kessin dat het uiteindelijke resultaat van de verkiezing van 17 september zal zijn dat de Israëlische president Reuven Rivlin de Likoed partij de mogelijkheid zal geven om een coalitie te vormen, maar zonder Netanyahu aan het hoofd.

"In principe moet Bibi worden afgezet. God gaat hem politiek van de hand doen," aldus Kessin.

Kessin gelooft niet dat Netanyahu onmiddellijk zal worden vervangen door de Messias. "Je hebt een overgangsmens nodig. De persoon die ik in gedachten heb, is al op het politieke toneel. Zijn naam is Gideon Sa'ar."

Sa'ar was lid van de Knesset van 2003-2014 en werd in april van dit jaar opnieuw verkozen tot lid van de 21e Knesset. Met de zesde plaats op de lijst van de Likudpartij zou hij vier andere Likud-leden voorbij moeten gaan om de voorspelling van Kessin te kunnen waarmaken.

Het zou niet de eerste keer zijn dat Kessin voor een duistere kandidaat zou gaan. Hij voorspelde terecht dat Donald Trump de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016 zou winnen toen doorgewinterde politieke kandidaten nog steeds gelijk stonden in de Republikeinse partij. Maar dan, zoals nu, baseert hij zijn denken op spirituele ideeën in plaats van politieke overwegingen.

In een openbare lezing in Jeruzalem vlak voor de verkiezingen zei Kessin: "Het gaat niet om de Israëlische verkiezingen. Het probleem is dat het tijd is om de invloed weg te nemen van mensen die niets te maken hebben met het bevorderen van Gods Torah. Het Joodse volk moet voorbereid zijn en verheven worden om het proces van verlossing te beginnen," stelde hij.

"Het is niet alleen een probleem in Israël. Het is hetzelfde in Amerika - met de Democraten die Trump willen vernietigen. Ik heb al vele malen gezegd wie [Trump] is. Hij is een Edomiet - een messiaanse figuur van Edom. Zijn werk is om het Joodse volk te helpen om de tikkun te doen (om de wereld geestelijk te corrigeren). Wat hij nu doet! Wat verbazingwekkend is. Hij weet niet eens wie hij is en hij doet het nog steeds.

"We gaan waarschijnlijk de volgende fase in, waar alle Joodse nederzettingen deel gaan uitmaken van Israël. Dat is het volgende. Zie je wat God doet? Langzaam herstelt Hij de Joden," legt Kessin uit.

In wezen beweert Kessin dat de Joodse staat een overgangsleider nodig heeft die de Joden zal helpen terug te keren naar de Torah, ter voorbereiding op de komst van de Messias en de volledige verlossing. En die leider kan niet premier Netanyahu zijn.

Wat voor soort leider is er vandaag de dag nodig? Volgens Kessin: "Het moet iemand zijn die zich kan presenteren als vriendelijk en behulpzaam ten behoeve van de spiritualiteit. Ik kijk hier niet politiek naar.

"Verlossing is de grootste gebeurtenis die de hele schepping ooit heeft meegemaakt. Als het eenmaal begint, is het onstuitbaar en onherroepelijk.

"De mensen hebben geen idee wat Mosja (Messias) doet. Wat hij doet is de werkelijkheid veranderen. Hij neemt de sluier weg, waar iedereen Ain Od Milvado ziet - er is niets anders dan God. We kunnen niet eens begrijpen wat dat betekent.".

 Want de aarde zal gevuld zijn met ontzag voor de glorie van Hasjem zoals het water de zee bedekt. (Habakkuk 2:14)

Op dit moment lijkt de onduidelijke politieke uitkomst een spirituele strijd te weerspiegelen die wordt gevoerd tussen de krachten die de verlossing willen brengen en de krachten die deze willen tegenhouden.

"Wat er nu gebeurt is een ongelofelijke strijd. Als je in de hemel zou zijn, zou je de strijd zien. Satan is wanhopig, omdat zijn dagen geteld zijn."

In het Joodse denken is de Satan een geestelijke aanwezigheid, die God schiep met de specifieke missie om mensen tot zonde te brengen. De Satan is een instrument van God, volledig ondergeschikt aan Hem. Rabbi Kessin noemt de satan "een geestelijke entiteit die de grootste vijand van de mensheid is geweest".

"We kijken hier niet naar verkiezingen en coalities," aldus Kessin. "Israël moet eerst geestelijk gered worden."

"Misschien is dat de reden waarom deze verkiezingen zo onrustig zijn," zo vermoedt hij.

Bron: Rabbi who Predicted Trump Presidency Has Shocking New Prediction for Israel's Next Government, Messiah -