www.wimjongman.nl

(homepagina)

"Want de essentie van profetie is het geven van een duidelijk getuigenis voor Jezus. Openbaring 19:10

()

Door Brit Gillette - 17 januari 2019

Alexa - Stop met luisteren!

In miljoenen huizen over de hele wereld luistert men naar Alexa. Velen van jullie weten over wie ik het heb, maar voor degenen die dat niet weten, is Alexa de naam van de beroemde stem achter de meest populaire apparaten van Amazon, zoals de Echo, Echo Dot, Echo Spot, Echo Show, en anderen. Miljoenen huizen over de hele wereld zijn voorzien van deze apparaten. En miljoenen andere huizen hebben soortgelijke producten, zoals Apple's Siri en Alphabet's Google Home apparaten.

Spreken met Alexa is voor veel mensen een groot gemak geworden. Maar wat de meeste gebruikers zich niet realiseren is dat Alexa altijd luistert. En wat nog belangrijker is, is dat Alexa zich alles herinnert. Dat klopt. Want terwijl Alexa niet zal reageren, tenzij u haar bij de naam aanroept, dat is haar aard, luistert ze altijd. Anders zou ze u niet horen als u haar roept. Maar als u dat wel doet, doet Alexa meer dan luisteren. Ze neemt op. Amazon's Echo-apparaten luisteren voortdurend naar het "wek-woord" - meestal "Alexa" of "Amazon" (hoewel gebruikers hun wek-woord kunnen aanpassen). Zodra een apparaat het wek-woord hoort, neemt het uw stem op en slaat het op in het audiobestand op een externe server. Waarom? Amazon wil een profiel aanmaken dat het kan gebruiken om zijn aanbevelingen te verbeteren en u meer dingen te verkopen. En meer verkoop betekent meer winst. Om dit klantprofiel op te bouwen, ontvangt en bewaart Amazon alles wat u zegt als Alexa wakker is. U leest dat goed. Het is geen drukfout. Wanneer ze wakker is, dan neemt Alexa op en slaat alles op wat u zegt. Gelooft u me niet? Doe dan gewoon de check van deze recente nieuwsberichten. Samen laten ze zien hoe opdringerig Alexa is.

Alexa, belooft u om de hele waarheid te spreken?

In 2015 beweerde James Bates dat hij wakker werd na een nacht van drinken en voetbalkijken, om zijn vriend, Victor Collins te vinden, die met het gezicht naar beneden dreef in een bubbelbad. Bates beweerde dat het een tragisch ongeluk was. De autoriteiten beweerden dat het een moord was. Om het te bewijzen, riepen ze een ongewone getuige op - Alexa. De aanklager dagvaardde de opnamen van Amazon Echo van de verdachte om erachter te komen. Na een korte juridische strijd leverde Amazon de audiobestanden. De aanklagers hoopten tussen die audio-opnames bewijsmateriaal te vinden om hun zaak te bewijzen, maar dat deden ze niet. Eind 2017 verwierp de overheid de aanklacht van de moord op Bates.

Meer recentelijk was Alexa mogelijk getuige, in januari 2017, van de dubbele moord op twee vrouwen in New Hampshire. De rechter gelastte Amazon om opnames van het Echo-apparaat dat op de plaats van het misdrijf werd aangetroffen, af te draaien en verklaarde: "De rechtbank heeft bevonden dat er waarschijnlijk reden is om aan te nemen dat de server(s) en/of apparatuur die voor of door Amazon.com worden onderhouden, opnames bevatten die zijn gemaakt door de Echo smartspeaker...". Ongeacht of de opnames in dit geval wel of niet tot een doorbraak leidden, één ding is zeker. Uw apparaten luisteren naar u. En dat betekent dat miljoenen mensen vrijwillig afluisterapparatuur in hun eigen huis hebben geplaatst. Denkt u dat ik overdrijf? Dan moet u zeker dit volgende verhaal lezen.

Alexa bespioneerde mijn buurman

In Frankfurt in Duitsland kreeg een man toegang tot meer dan duizend opnames van gesprekken van iemand anders, toen hij Amazon vroeg om hem zijn eigen opnames te sturen. Amazon mailde hem 1700 audiobestanden van andermans gesprekken. Toen Amazon daarvan op de hoogte werd gebracht, verwijderde Amazon de bestanden van de link, maar ze waren al gedownload. Amazon zei dat het "het probleem had opgelost" en beloofde hun processen "verder te optimaliseren".

Voor zover ik weet, zijn er geen andere gevallen gemeld, dus naar alle waarschijnlijkheid was dit een zeldzame storing. U hoeft zich waarschijnlijk geen zorgen te maken over uw buurman die uw Alexa hackt om u te bespioneren - opzettelijk of per ongeluk. Maar het verhaal laat zien dat het mogelijk is. En dat betekent dat u zich zorgen moet maken. Niet over uw buurman, maar over uw overheid.

De opkomst van de Toezicht-staat

Veel mensen hebben de opkomst van een opdringerige regeringstoezichtsstaat al lang voorzien. Wat velen niet hebben voorzien, is de bereidheid van zoveel mensen om te helpen met hun eigen toezicht. Uit vrije wil plaatsen mensen afluisterapparatuur in hun eigen huis, soms in hun eigen slaapkamers - waardoor bedrijven, overheden en hackers hun dagelijkse gesprekken kunnen opnemen. En deze bereidheid om persoonlijke privacy op te geven is niet beperkt tot Amazone-apparaten.

De nieuwste deurbellen registreren iedereen die vanuit uw huis komt en gaat. Afhankelijk van hun plaatsing zijn ze in staat om iedereen die vanuit elk huis in de hele buurt komt en gaat, op te nemen. Op Facebook uploaden mensen persoonlijke foto's, locatiegegevens, vriendenlijsten en grote hoeveelheden andere persoonlijke informatie. Ze kunnen het doen om het te delen met hun vrienden, maar ook bedrijven, overheden en hackers kunnen het zien. Zelfs als u Facebook, Alexa, Siri en andere dergelijke diensten en apparaten vermijdt, zult u het moeilijk vinden om aan hun waakzame blik te ontsnappen. Andere mensen kunnen foto's van u uploaden naar Facebook. En zelfs als ze u niet taggen of identificeren, zal Facebook dat vaak wel doen. Door de gezichtsherkenningstechnologie worden mensen automatisch gelabeld. En zelfs als u geen Alexa in uw huis hebt, als u in iemand anders thuis bent of binnen gehoorsafstand bent van een Alexa-apparaat, loopt u het risico om te worden beluisterd en opgenomen. Vertrouwt u al deze persoonlijke en persoonlijke informatie in de handen van een groot bedrijf? Misschien doet u dat wel. Maar hoe zit het met uw overheid? En hoe zit het met buitenlandse overheden die het meer dan gemakkelijk zullen vinden om deze huishoudelijke apparaten te kraken?

Naarmate de technologie vordert, zullen deze apparaten kleiner, goedkoper en veel krachtiger worden. Camera's en microfoons zullen alomtegenwoordig gaan zijn. En steeds krachtiger vormen van AI zullen die camera's en audio feeds doorzoeken naar patronen. Een overheid die in controle is van een dergelijk systeem zal alles weten wat u doet en zegt.

De globale politiestaat

Terwijl de bedrijven in de wereld deze technologieën verder ontwikkelen, zetten zij de toon voor een totalitaire wereldregering. De Bijbel zegt dat zo'n regering in de laatste dagen zal verschijnen (Daniël 2:40). Het zal de hele aarde vertrappen en verslinden (Daniël 7:23). Niemand zal zich ertegen kunnen verzetten (Openbaring 13:4), en het zal zo'n totale controle hebben over het dagelijks leven, dat niemand iets zal kunnen kopen of verkopen zonder zijn toestemming (Openbaring 13:7). Eén man zal over dit kwaadaardige rijk heersen. Hij staat bekend als de Antichrist. En Alexa is slechts de laatste waarschuwing van zijn naderende regering.

Gebruikt u Amazon Alexa-apparaten in uw huis? Zo ja, wat vindt u van de Amazon-praktijk van het opnemen en opslaan van wat u zegt?

Over de auteur
Britt Gillette is een toegewijde volgeling van Jezus Christus, echtgenoot van Jen, en vader van Samantha en Tommy. Hij en zijn familie wonen in het zuidoosten van Virginia. Britt is de oprichter van End Times Bible Prophecy, een website gewijd aan het helpen van mensen om meer te leren over de honderden profetieën in de Bijbel.

Bron: The End Times Bible Prophecy Newsletter, January 2019