www.wimjongman.nl

(homepagina)

Driedaagse klimaatconferentie in Palermo begonnen

Door E.J. Bron op 2 augustus 2019

()

Er worden 114 privéjets en ettelijke zeewaardige jachten verwacht

In het Siciliaanse Palermo is een driedaagse klimaatconferentie begonnen met talrijke vertegenwoordigers van de jetset. De meeste “belangrijke” en “want-to-be-belangrijke” personen kwamen aan met privéjets. Maar ook zeewaardige jachten zullen afmeren in de haven van Palermo.

Ettelijke zelfbenoemde klimaatbeschermingsdeskundigen komen op dit moment bijeen in Palermo op Sicilië om deel te nemen aan een driedaagse klimaatconferentie. Onder hen bevindt zich ook de winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede en voormalige Amerikaanse president Barack Obama – de president, die zijn land in de meeste oorlogen van het jongere verleden heeft verwikkeld. Ook acteur Leonardo DiCaprio en de zangers Katy Perry behoren tot de uitverkoren deelnemers. Zelfs de hoge adel is vertegenwoordigd: uit Groot-Brittannië zal prins Harry aanwezig zijn. De conferentie wordt afgerond met optredens van Sting, Elton John en Chris Martin van Coldplay.

De zeer speciale exclusieve deelnemers willen er in de drie dagen op Sicilië over vergaderen hoe zij het klimaat en de wereld kunnen redden. Opdat de conferentie ook de moeite waard is, kwamen de meeste deelnemers aan met hun privéjets. Op de beide vliegvelden in Palermo en Trapani worden 114 van deze, absoluut niet klimaatvriendelijke, luxe privéjets verwacht.

Elton John bijvoorbeeld gebruikt al jarenlang een jet van het type Gulfstream V om naar zijn optredens en andere afspraken te reizen. Deze jet beschikt over een aandrijvingskracht van 68,4 Kilonewton per motor en heeft een ledig gewicht van bijna 25.000 kilogram. Er bestaat een vuistregel voor het brandstofverbruik bij vliegtuigen: gewicht in tonnen x 90 levert het brandstofverbruik per motor en per uur op. Het vliegtuig van Elton John verbruikt dus (25×90) x 2 = 4.500 liter kerosine per uur.

Bij de verbranding van 1 liter kerosine ontstaan ongeveer drie kilogram CO². Alleen Elton John is dus per uur vliegen verantwoordelijk voor de uitstoot van 13.500 kilogram CO². Een vlucht van Londen naar Palermo duurt drie uur, dus heen en terug zes uur. Zes uur keer 13.500 kilogram CO² per uur levert een hoeveelheid van 81.000 (!!!) kilogram CO² op. Voor één enkel vliegtuig. Zoals gezegd: er worden 114 vliegtuigen verwacht.

Klimaatconferentie? Zo?

Bron: www.freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)