www.wimjongman.nl

(homepagina)

Verslag: Heeft Hezbollah moeite om haar leden te betalen?

Door JNS - 1 februari 2019

 En ik zei tot hen: "Als het u goeddunkt, geef mij dan mijn loon, maar zo niet, bewaar het. En zij wogen af als mijn loon dertig zilverlingen. Zacharia 11:12 (De Israëlische Bijbel™)

( )

Vlag van Hezbollah. (Krediet: Wiki Commons)

Hebben Amerikaanse sancties gevolgen voor Hezbollah? Sky News Arabia heeft gemeld dat de sjiitische terroristische organisatie een aantal betalingen heeft uitgesteld, onder meer aan Hezbollah-leden als gevolg van financiële moeilijkheden.

Volgens het rapport, dat verscheen op de website van Sky News Arabia's website, hebben op woensdag de medewerkers in Hezbollah's media, onderwijs, medische en zelfs militaire systemen geklaagd over grote loonsverlagingen van de laatste tijd, waarbij sommigen naar verluidt slechts 60 procent ontvangen van hun salarissen van vorige maand.

Ondanks hun toenemende frustratie over de situatie hebben de Libanese media en werknemers wier salarissen zijn verlaagd, zich onthouden van openbare kritiek op Hezbollah uit bezorgdheid dat dit de reputatie van de organisatie zou schaden.

Volgens de bronnen van Sky News Arabia is Hezbollah bezorgd over de toenemende Amerikaanse sancties en de groeiende inspanningen van de Europese Unie tegen de organisatie.

De sancties tegen Iran hebben ook een deuk veroorzaakt in de geldstroom van Hezbollah.

De ambassadeur van Israël bij de Verenigde Naties, Danny Danon, zei dat Iran Hezbollah voorziet van een jaarlijkse begroting van $1 miljard. Met Iran middenin een financiële crisis, kan Hezbollah er niet meer op rekenen dat Teheran al dit geld in de toekomst nog investeert in de organisatie.

Bij een ceremonie over de 40-jarige Islamitische Revolutie bij de Shah Moskee in Teheran eerder op die dag, gaf de Iraanse President Hassan Rouhani toe dat zijn land onderworpen is aan de slechtste financiële crisis in de afgelopen 40 jaar. Hij gaf de schuld daarvan aan de economische druk van de Verenigde Staten voor de monetaire problemen in Iran.

De VS heeft sancties opgelegd aan Iran in de afgelopen maanden, na het besluit van president Donald Trump van de VS om zich terug te trekken uit de nucleaire deal van 2015, als reactie op de militaire activiteiten van Iran in het Midden-Oosten, het ballistisch-rakettenprogramma en de zorgen dat het zijn kernwapenprogramma later weer zou vernieuwen.

Bron: Report: Is Hezbollah Struggling to Pay Its Members? - Breaking Israel News