www.wimjongman.nl

(homepagina)

Voorafgaand aan de verkiezingen: Zeg Nee tegen de Generaals - Burgers zijn superieur in kritische beslissingen

Dr. Aaron Lerner - 7 april 2019

Er is niets frustrerender voor oudere officieren dan erbij te zitten en te luisteren naar burgers die hun aanbevelingen betwisten - of nog erger: alternatieven voorstellen.

En dat is begrijpelijk.

Achter de schermen voert de IDF ongelooflijke operaties uit waarbij de officieren er volledig op vertrouwen dat de burgers nederig zouden zwijgen als maar een tipje van de geheimhouding zou worden opgeheven.

Jammer genoeg slaagt de legerleiding van de IDF er niet in om in te schatten dat dit vermogen om met succes plannen uit te voeren in speciale operaties, hen niet hetzelfde monopolie geeft als het om ideeën gaat in het grotere geheel.

Een herinnering:

De grootste prestatie van de Tweede Wereldoorlog in Libanon - Operatie Specific Gravity - was te danken aan het aandringen van de burger DM Amir Peretz die alles verwierp, en de legerleiding dacht dat hij een idioot was vanwege het opdragen aan de IAF de Fajr Rockets te vernietigen die Tel Aviv bedreigden, voordat ze een herpositionering door de Hezbollah konden innemen. De legerleiding wilde beginnen met het vernietigen van de Libanese infrastructuur.

Luister naar Peretz die het besluit in zijn eigen woorden beschrijft: https://youtu.be/SM_LMb10qsQ

En het is de moeite waard om ernaar te luisteren, want hij beschrijft de druk die hij ondervond van de officieren.

Slechts een paar van de vele andere gevallen waar de legerleiding ongelooflijk verkeerd zat: - Burger Begin vs. de officieren over het ontwikkelen en inzetten van Israëlische spion-satellieten. - Burger Begin vs. de officieren over de noodzaak om de Iraakse kernreactor in 1981 te vernietigen. - Burger Yuval Steinitz vs. de officieren over de noodzaak om de Syrische kernreactor in 2007 te vernietigen.

En natuurlijk - we zouden vandaag de dag niet op de Golan zitten als het burgerlijke leiderschap zich had gebogen voor de onafgebroken stemmen-lobby van de legerleiding om de Joodse staat de Golan om te laten ruilen voor beloften en een stuk papier.

Voor alle duidelijkheid: onze natie dankt haar grote respect en waardering aan het leiderschap van de IDF, vroeger en nu - met inbegrip van de generaals van Blauw en Wit - voor de vele gedurfde en heroïsche operaties die ze leiden.

Waardering.

Ja.

Maar de sleutels geven?

Absoluut niet!!

Bron: IMRA - Sunday, April 7, 2019 Pre-election Observation: Say No To The Generals - Civilians Superior