www.wimjongman.nl

(homepagina)

Verontschuldig u niet

()

4 april 2019 - door Victor Rosenthal

Vaak lees ik "pro-Israël" artikelen, meestal van Amerikaanse Joden, die een dergelijke uitspraak bevatten: "Natuurlijk ben ik het niet eens met veel van Israëls beleid, maar..." Of: "Natuurlijk behandelt Israël de Palestijnen slecht, maar..." Of: "Natuurlijk is de bezetting immoreel, maar..."

Ik waardeer de "maar's" en meestal gaat het artikel verder met uit te leggen dat de staat werkelijk een bestaansrecht heeft, dat Israël zich werkelijk niet schuldig maakt aan genocide, of dat mensen aardiger moeten zijn voor Joodse studenten, die niet verantwoordelijk zijn voor het beleid van Israël.

Maar de verontschuldigende prelude, een poging om bona fides te vestigen onder een publiek dat al gemarineerd is in de anti-Israël propaganda, is laf en verkeerd.

Israël doet haar best, en dat veel beter dan de meeste westerse democratieën in de afdeling moreel gedrag (ik zal er niet eens aan denken haar te vergelijken met de verschillende moorddadige dictaturen in de regio).

Ja, een paar Arabieren zijn doodgeschoten terwijl ze een , video Z-nummer (4:27) uit de Tweede Wereldoorlog proberen te halen op onze zuidelijke grensomheining. Hadden we ze thuis moeten uitnodigen? Als iemand met een mes tussen zijn tanden over je achterschutting klimt, wat zou je dan doen?

We hebben steeds weer geprobeerd om ze een staat te geven. Dat was dom, en we hadden geluk dat ze het niet aannamen. Nu weigeren ze te praten. Goed. Ze hebben in Gaza laten zien wat er gebeurt als we de controle over het gebied opgeven. Dus, wat doen we precies verkeerd als we niet eenzijdig de hoge grond in de buurt van ons bevolkingscentrum verlaten?

Ja, er zijn controleposten die de Arabieren uit de gebieden nu moeten passeren om Israël binnen te komen. Meerdere keren per week wordt iemand met een mes of erger nog, afgestopt. Vaak sluipen terroristen Israël binnen rond de onafgewerkte (waarom is dat?) veiligheidsbarrière en vermoorden mensen. De checkpoints zijn een echte pijn voor de Arabieren die in Israël werken. Hoe racistisch moeten we zijn om ze te willen hebben!

Ja, we arresteren "kinderen" (sommige nog maar 17) voor het gooien van stenen en vuurbommen naar auto's met Joden. Soms worden de Joden in de auto's gedood of verminkt. Wat zijn we wreed voor kinderen! En voordat je het zegt, het is waar dat Joodse kinderen soms (maar veel minder vaak) stenen naar Arabieren gooien. We arresteren die ook.

Arabische terroristen steken Joden op straat neer of proberen hen met hun auto's te raken. Ze zetten hun kinderen aan tot moord.

De Gazanen bestoken het zuidelijke deel van ons land door branden te stichten met hun ballonnen en vliegers, net als vorig jaar, zodra het weer begint uit te drogen. Ze dreigen de grens af te breken en "de harten uit te rukken" (bron: YouTube(video, 0:51) van de Joden die daar in de buurt wonen. Een raket uit de Gazastrook vernietigde onlangs een huis in centraal Israël en verwondde verschillende mensen - alleen het feit dat we een gewapend betonnen "veilige kamer" gebruikt hebben in alle nieuwbouw voorkomt een ergere tragedie. We schieten hun raketten neer in het gebied rond Gaza met het Iron Dome systeem, waarvan elke lancering ons tienduizenden dollars kost. Soms lukt het ons niet. En de bewoners hebben 15 seconden of minder om hun veilige kamers binnen te komen.

Maar er is zoveel te bekritiseren in onze "behandeling van de Palestijnen!" We blokkeren bijvoorbeeld de import van metalen buizen (gebruikt om raketten te maken) en cement (om tunnels onder de grens door aan te leggen) naar Gaza. Na de meest recente uitbraak van raketten, brandgevaarlijke apparaten, rellen naast het grenshek en explosieven die naar onze soldaten worden gegooid, hebben we beloofd om het leven van de Gazanen gemakkelijker te maken door het aantal vrachtwagens met voedsel, medicijnen en andere goederen in de Gazastrook te verhogen, evenals de hoeveelheid elektriciteit die we hun geven (welk ander land levert aan haar vijanden?), en meer. In ruil daarvoor moeten ze gewoon ophouden met ons te doden.

Dit is blijkbaar niet goed genoeg voor onze critici, die vinden dat er helemaal geen blokkade mag zijn. Laat de Gazanen alle pijpen en cement hebben die ze willen. De critici moeten eens proberen om in Sderot te leven of een van de kleinere gemeenschappen in de buurt van Gaza.

Zelfs historisch gezien ziet Israël er vrij goed uit. Ja, er was een nakba, waarin 500-700 duizend Arabieren de Onafhankelijkheidsoorlog van 1948 ontvluchtten. Een klein aantal, met name in dorpen die vijandig waren en samen vochten met de troepen van de Arabische landen die ons land waren binnengevallen, werden er daadwerkelijk uitgeschopt. En na de oorlog lieten we ze niet meer terugkomen (als we dat hadden gedaan, hadden we geen staat meer gehad). We zijn nog steeds met zo'n 150.000 Arabieren in ons land terecht gekomen, die uiteindelijk het recht kregen om te stemmen. De Arabieren die om wat voor reden dan ook vertrokken, werden in kampen gehouden door de Arabische staten, en zij en hun nakomelingen maakten van hen eeuwige vluchtelingen die in omstandigheden van apartheid leefden, door de Arabische staten en de lafhartige VN. Maar als boetedoening voor onze schuld wordt van ons verwacht - door de Palestijnen en BDS-aanhangers wereldwijd - dat wij alle vijf miljoen uitnodigen om in ons land te gaan wonen en zo een einde te maken aan de schuld.

Moet ik vermelden dat de Jordaniërs elke Jood uit het gebied hebben geschopt of gedood, dat zij in 1948 hebben veroverd? Dat zij het staakt-het-vuren akkoord hebben verbroken, waarin alle religieuze groeperingen werden toegestaan om hun heilige plaatsen te bezoeken? Dat ongeveer 800.000 Joden gedwongen werden om de Arabische landen te verlaten en dat de meesten van hen werden opgenomen door Israël? Nu, dat is etnische zuivering. Laten we ook de genocidale dreigementen van Arabische leiders in 1967 niet vergeten.

Ik zou veel verder kunnen gaan. Israël heeft nooit genocide gepleegd zoals de VS of Duitsland, of massamoord zoals Rusland. Het heeft nog nooit iemand in de kiem gesmoord, zoals de VS. Het aantal Arabieren dat tussen de rivier en de zee leeft, is sinds 1970 verdrievoudigd. We hebben nooit slavernij gehad. Onze verhouding tussen burger- en militaire sterfgevallen bij stadsoorlogen is de laagste in de recente geschiedenis. We gebruiken de "klop op het dak" techniek en mobiele telefoongesprekken om burgers te waarschuwen dat een gebouw gebombardeerd zal worden. We sturen soldaten naar binnen, ook wanneer artillerie of luchtaanvallen voor ons veiliger zouden zijn. We voeren geen veroveringsoorlogen; we hebben inderdaad de neiging om (dom genoeg) grondgebied terug te geven aan onze verslagen vijanden.

Israël is een democratie, die steeds toleranter tegenover alternatieve levensstijlen staat en steeds intoleranter tegenover mishandeling van vrouwen. Het vervolgt geen religieuze minderheden. Het heeft een relatief vrije pers en staat de vrije meningsuiting toe.

En toch vinden zelfs onze voorvechters het nodig om een disclaimer in te voegen.

Waarom? Het Joodse volk zou trots moeten zijn op zijn vaderland, dat de herhaalde aanvallen van haar buren heeft overleefd - en nog steeds overleeft - en ook de wreedaardige behandeling van vele andere naties en instellingen - terwijl het nog steeds goed werk verricht om de vrijheid te behouden en haar burgers te beschermen.

Nee, ze is niet perfect. Geen enkele natie is dat. Maar verontschuldigt u zich niet; het is niet nodig, en in ieder geval zal niets minder dan nationale zelfmoord haar critici tevredenstellen.

[Opmerking vertaler: Iets wat door de Nederlandse BDS-beweging openlijk wordt uitgesproken, Israël moet weg.]

Bron: Don’t apologize | Abu Yehuda