www.wimjongman.nl

(homepagina)

De TIPH van de ijsberg: Buitenlandse bezetting van Israël

Door Ariel Nathan Pasko - 23 augustus 2018

Buitenlandse bezetting van het land Israël? Het roept visioenen op van de Maccabeïsche opstand tegen de Syrische Grieken, de Joodse opstand tegen de Romeinen, en de moderne Hebreeuwse opstand tegen de Britten. Joden gedragen zich van oudsher niet vriendelijk naar buitenlandse bezetters in hun thuisland.

Sinds 1994 klaag ik over TIPH, de Tijdelijke Internationale Aanwezigheid in Hebron, dat is die anti-Israël/pro-Palestijnse buitenlandse bezettersgroep die patrouilleert in Israël.

Tijdelijk? Bijna vijfentwintig jaar is niet tijdelijk.

Genoeg is genoeg! Het is tijd voor de Israëlische regering om hen uit de stad van Abraham, Issac en Jacob te schoppen. En, laten we niet vergeten, dat Hebron bijna zeven jaar lang ook Davids hoofdstad was voor Jeruzalem. Hebron is na Jeruzalem de heiligste stad van het Jodendom.

Maar de dreiging van een invasie van buitenlandse troepen of "waarnemers" blijft bestaan...

Onlangs nog heeft de secretaris-generaal van de VN, Antonio Guterres, gesproken over het sturen van gewapende VN-vredeshandhavers als een van de vier voorstellen voor de bescherming van de zogenaamde Palestijnen, die in Gaza onder "Israëlische bezetting" leven. Allereerst wil ik u eraan herinneren dat Israël zich in 2005 uit Gaza heeft teruggetrokken.

Hij bood ook een alternatief aan: "strijdkrachten van een groep gelijkgezinde staten die opereren onder een mandaat van de Verenigde Naties" (bijvoorbeeld van de 47 staten met moslimmeerderheid in de Organisatie voor Islamitische Samenwerking). Het klinkt als een plan voor een islamitische invasie in het land Israël, onder VN/internationale legitimiteit.

Gaza, of beter, Hamastan, wordt niet bezet door Israël, maar door een islamitische terroristische organisatie, Hamas genaamd. Een parasitaire groep die de ellende van de Gazanen sinds 2007 voedt.

In antwoord op het voorstel van de VN SG Guterres zei de Israëlische VN-ambassadeur Danny Danon: "De enige bescherming die het Palestijnse volk nodig heeft, is bescherming tegen het eigen leiderschap. De Palestijnse Autoriteit roept haar volk op Joden aan te vallen, en de terroristische organisatie Hamas gijzelt het publiek van de Gazastrook en riskeert het leven van de inwoners voor terreur", zo legde Danon uit. "In plaats van manieren voor te stellen om het Palestijnse volk tegen Israël te beschermen, zou de VN in plaats daarvan het Palestijnse leiderschap verantwoordelijk moeten stellen voor het voortdurend in gevaar brengen van hun eigen volk."

Hamas is de groep die al meer dan vijftien jaar zonder onderscheid raketten, mortieren en raketten afvuurt naar Israëlische steden en dorpen; en meer recent brandbare vliegers en exploderende ballonnen daarheen heeft gevlogen om het verbranden van gewassen te starten evenals ongecontroleerde bosbranden in Israël.

Israël heeft het absolute recht op een Joodse zelfverdediging. Als iemand dit niet leuk vindt, jammer dan!

We zagen wat er gebeurde tijdens de Holocaust, toen de Joden zich niet konden verdedigen. Dat zal nooit meer gebeuren. Geen enkele buitenlandse bezetter, of het nu gaat om zogenaamde Palestijnen - de overblijfselen van de Arabische Imperialistische Oorlogen van de 7e eeuw of 20e eeuwse Arabische koloniale kolonisten in het land Israël - zal dat onmiddellijk in beslag kunnen nemen.

Ook mogen geen VN-bezettingstroepen, "vredeshandhavers" of TIPH-"waarnemers" uit Italië, Noorwegen, Zweden, Zwitserland en Turkije worden toegelaten in het land Israël.

Denk er even over na: Noorwegen, het land dat Israël, het Oslo-fiasco heeft gebracht, eufemistisch het "vredesproces" genoemd. Zwitserland, internationaal bankcentrum en begunstigde van slapende Joodse bankrekeningen uit het Holocaust-tijdperk. En een islamitisch Turkije, ja, wat we kunnen zeggen over dit islamitische Turkije: een rivaal van Iran als het gaat om leiderschap in de regio, en luid en duidelijk anti-Israël. De "waarnemers" van deze landen patrouillerend in Hebron, de stad van de patriarchen?

In juli, tijdens een rondleiding georganiseerd door de radicaal-linkse organisatie Breaking the Silence, bezocht TIPH-personeel de Joodse wijk Tel Rumeida, in strijd met het TIPH-mandaat. Daar werd een Zwitserse TIPH-advocaat gefilmd die een jonge Joodse jongen sloeg. Daarna stuurde de Zwitserse ambassadeur in Israël, Jean-Daniel Ruch, een "verontschuldiging" naar de Joodse gemeenschap van Hebron. Maar zijn brief begon met de kolonisten de schuld te geven: "Hoewel dit ongetwijfeld werd voorafgegaan door enige provocatie van de kant van de kolonisten..." schreef hij.

Hooghartige behandeling door buitenlandse opperheren...

Enkele dagen later riep Knessetlid Shuli Moalem-Refaeli, de voorzitster van de Joodse Thuis Knesset-partij, Prenier Netanyahu op om TIPH uit Israël te verwijderen, nadat er nog een video was uitgebracht. In die video zijn twee TIPH-waarnemers te zien, die de banden lek steken van een auto van een Joodse bewoner in Hebron, terwijl de ander op wacht staat. Dezelfde Zwitserse "waarnemer" die het kind raakte was erbij betrokken.

Moalem-Refaeli zei: "Dit is niet de eerste keer dat hun [TIPH] mensen zijn gedocumenteerd, die werken tegen de mensen van de Joodse gemeenschap in Hebron, en wie weet welke andere onrechtvaardigheden er zijn, die niet werden geregistreerd? In plaats van te dienen als een factor die verondersteld wordt het gebied te kalmeren, doen ze het tegenovergestelde." Zij noemde de uitbreiding van de aanwezigheid van de groep "absurd" en "zinloos".

TIPH was eigenlijk nooit bedoeld om neutraal te zijn, maar pro-Palestijns, lees haar mandaat:

  • "...door hun aanwezigheid een gevoel van veiligheid bij de Palestijnen van Hebron te bevorderen;
  • bij te dragen aan de bevordering van stabiliteit en een passend klimaat dat bevorderlijk is voor de verbetering van het welzijn en de economische ontwikkeling van de Palestijnen van Hebron;
  • toezien op de versterking van vrede en welvaart onder de Palestijnen;
  • bijstand te verlenen bij de bevordering en uitvoering van door de donorlanden opgezette projecten;
  • aanmoediging van de economische ontwikkeling en groei in Hebron;
  • de in punt 7 [van de Overeenkomst inzake de tijdelijke internationale aanwezigheid in de stad Hebron] bedoelde verslagen te verstrekken; en
  • haar activiteiten te coördineren met de Israëlische en Palestijnse autoriteiten."

Zelfs Karin Aggestam, die in 2000 bij de TIPH werkte, gaf in haar baanbrekende analyse, gepubliceerd in de Cambridge Review of International Affairs (2001) toe, dat de TIPH naar verwachting niet neutraal zal zijn. Omdat zijn opdracht is om het welzijn van de Palestijnse inwoners van Hebron te bewaken als een erkenning van "de bestaande asymmetrie tussen Israëli's en Palestijnen. De Israëlische autoriteiten en met name de Israëlische kolonisten, die de aanwezigheid van de TIPH nooit hebben geaccepteerd, hebben de TIPH er vaak van beschuldigd een Palestijns vooroordeel te hebben. De Palestijnse burgerbevolking voelt zich vaak gefrustreerd over de praktijk van de TIPH om eerder te observeren dan actief in te grijpen.

Nou, nu weten we met videobewijs, dat dit laatste statement overduidelijk onjuist is, dat het TIPH actief ingrijpt voor de Arabieren, zoals de Joodse bewoners van Hebron al jaren hebben geklaagd.

Het TIPH-mandaat werd oorspronkelijk opgezet onder de linkse regering-Rabin en wordt om de drie maanden vernieuwd met instemming van de staat Israël, eerst met de PLO en later met de Palestijnse Autoriteit.

Maar waarom zou een rechtse regering onder leiding van Netanyahu dit mandaat blijven verlengen?

Het zou gemakkelijk opgelost kunnen worden. Het wordt tijd; genoeg is genoeg.

Eerst kwam TIPH, zij werden "waarnemers" genoemd, en wie protesteerde? Toen kwamen er gewapende VN-troepen, die "vredeshandhavers" werden genoemd. Opnieuw stilte. Tot slot komen er door moslims geleide internationaal gesanctioneerde expeditietroepen het land Israël binnendringen...

Tijd om terug te vechten, voordat het te laat is. Zeg nee tegen de buitenlandse bezetting van het land Israël!

Bron: The TIPH of the Iceberg: Foreign Occupation of Israel - Israel News