www.wimjongman.nl

(homepagina)

HAAT VOOR TRUMP VRAAGT EEN GEVAARLIJKE TOL VAN DE MEDIA

Door Greg Corombos - 8 februari 2018

Mediacriticus Howard Kurtz zegt dat de reguliere media het grote gevaar lopen hun geloofwaardigheid onherstelbaar te beschadingen door president Trump dagelijks zo schaamteloos en beneden alle peil aan te vallen, en hij zegt dat die verslaggevers eigenlijk de president een enorme politieke dienst bewijzen met hun afschuw.

Kurtz is al lange tijd media-analist en columnist. Hij presenteert "Media Buzz" op Fox News Channel en hij is auteur van het nieuwe boek "Media Madness: Donald Trump, the Press, and the War over the Truth".

Kurtz vertelde voor WND en Radio America dat reguliere journalisten effectief de oorlog verklaarden aan Trump vanaf het moment dat zijn campagne begon in 2015.

"Er was iets over Donald Trump dat onder hun huid zat," legde Kurtz uit. Ten eerste schreven ze hem gewoon af. Hij was een clown. Hij was maar een bijzaak. Hij was nooit in staat om de nominatie te winnen, en natuurlijk ging hij de verkiezing niet winnen."

Sinds zijn verkiezing hebben de media hun negatieve berichtgeving alleen maar geïntensiveerd.

Veel journalisten proberen eerlijk te zijn, maar de overweldigende toon van de meeste nieuwsorganisaties en veel journalisten is negatief tot op het punt dat het bijna een tsunami van negatieve verslaggeving is geworden," zei Kurtz. Ik denk dat er iets cultureels in zit. Er is iets wat beneden peil is. Er is iets met Donald Trump dat hen er gewoon toe heeft gebracht om de standaarden die ze in het verleden gebruikten te wijzigen."

Kurtz wijst er ook op dat dit mediagedrag in beide richtingen gaat, waarbij Trump regelmatig uitstraalt dat hij het "nepnieuws" noemt, soms daarbij de verslaggevers met name noemt. Hij gelooft dat Trump te vaak tegen de media aanschopt en dat sommige retoriek te ver gaat, maar hij zei dat de frustratie van Trump met de berichtgeving over zijn presidentschap wel begrijpelijk is.

"Ik was het niet eens met Steve Bannon toen hij zei dat de pers de oppositiepartij was, maar soms doen ze een behoorlijk goede imitatie," zei Kurtz. Het is niet alleen tegen het beleid. Het zijn allemaal persoonlijke zaken, die zijn familie aanvalt. Er staat veel in het boek over allerlei afschuwelijke oneerlijke berichten (Ivanka), omdat sommige sociaal gematigden en liberalen denken dat ze haar gedachten over haar vader zou moeten veranderen aangaande elk onderwerp."

En hij zei dat de aanvallen vaak gaan over kleingeestige zaken.

"Trump speelt vals bij golf. Trump had twee bolletjes ijs. Trump eet de pizza met een vork," zei Kurtz. Het is gewoon hard en wordt gevoed door beroemdheden die ook hele harde dingen over hem zeggen."

In het boek heeft Kurtz duidelijk pijn over journalisten die alle pretenties van objectiviteit laten varen en het als hun plicht zien om de president en zijn regering te bestrijden.

"Maar de heersende media is in eerste instantie onbewust overstag gegaan naar het oppositiekamp, en maakte een anti-Trump-basis voor de kijkers en lezers, niet begrijpend hoe diep ze nu worden gewantrouwd door een brede laag van het land," schreef Kurtz.

Ik maak me steeds meer zorgen over hoeveel van mijn collega's hebben besloten om elke schijn van eerlijkheid op te geven, vanuit de overtuiging dat ze het land van Trump moeten redden," voegde hij eraan toe.

Bron: Hatred of Trump takes dangerous toll on media