www.wimjongman.nl

(homepagina)

Het Westen heeft geen Ari Fulds

Hij is het symbool van de Israëlische samenleving, een vrije samenleving waarvan de soldaten niet vechten vanwege haat, maar om de verdediging van hun huizen.

()

Door Giulio Meotti - 18 september 2018

Zijn naam was Ari Fuld, de Israëlische Jood die in Gush Etzion werd doodgestoken door een belabberde Palestijnse Arabische terrorist uit een nabijgelegen dorp. Alleen Israël produceert mensen als Ari. Hij was een reservist in het leger, een internetactivist voor zijn land, een vrijwillige bewaker die zijn gemeenschap verdedigde, een vader van vier kinderen, een immigrant uit de VS.

Na gewond te zijn geraakt en vervolgens dood neergezonken, had Ari de kracht en moed om de terrorist nog neer te schieten, hem te neutraliseren en daarmee een vrouw te redden van het mes van de jihadist. Israël is uniek in de wereld, en het bestaat omdat het bestaat uit mensen als Ari.

Israël is uniek in de wereld en bestaat omdat het bestaat uit mensen als Ari.

Kijk naar de kracht, de grootsheid en de schoonheid van deze laatste Israëlische familie die is vernield nadat hun vader Ari door de Palestijnse terrorist was vermoord. De Israëlische politiek is vaak corrupt, ruzieachtig, bevooroordeeld, niet erg verschillend van de Italiaanse politiek waar ik woon. Maar de Israëlische samenleving is de ware kracht van die staat, die het niet alleen in staat heeft gesteld om zeventig jaar oorlog en terrorisme te overleven, maar ook om steeds sterker en beter te worden.

Ari Fuld laat een gezin achter dat in rouw is gedompeld, maar elk van zijn kinderen zal op zijn beurt Israël opbouwen, met hun eigen familie gezegend door nieuwe kinderen, die in het leger dienen zoals hun vader, waardoor die belegerde woestijn een wonder wordt. Dit is het meest indrukwekkende wat ik over Israël heb gezien en geprobeerd heb om te beschrijven: dat dit een vrije samenleving is die niet vecht vanwege haat, maar om de verdediging van hun huizen.

Ik dacht dat het bloed van de Joden transparant, aquarelkleurig was. In plaats daarvan is het gewoon rood, net als het mijne, net als het uwe. Zoals op de foto waar Ari Fuld werd vermoord. Toch moet het echt transparant zijn, want ik heb geen krantenartikelen of tv-reportages over dit taboe gezien, of van het doden van een Jood omdat het een Jood is.

Als een misdaad niet openbaar wordt gemaakt, als dat schandaal niet luid en duidelijk wordt uitgeschreeuwd, als het niet in de hoofden van de mensen rondzoemt, en het geen chemie in hun geheugen oproept, als het niet doordringt in de publieke opinie die hongerig is naar kletspraat, dan bestaat die misdaad niet, dan heeft het nooit bestaan.

Dit is de ramp die tegen Israël is georkestreerd. Maar in dit geheugenverlies is ook onze eigen ramp als een beschaving gegrift. Het Westen weet niet meer hoe het goede van het kwade te onderscheiden, en het weet het laatste ook niet meer te bestrijden.

Ari Fuld was een zoon van Israël, niet van het Westen.

...

Bron: The West has no Ari Fulds - Israel National News