www.wimjongman.nl

(homepagina)

Zoon van Moshe Feiglin uit gevechtseenheid geschopt

De IDF schopt de zoon van de politicus uit het IDF nadat hij een Facebook-bericht schreef dat de troepen oproept om bevelen te weigeren die hen in gevaar brengt.

( )

IDF soldaten - eigen foto

Door Tzvi Lev - 30 juli 2018

De zoon van voormalig Likud Knessetlid en Zehution-hoofd Moshe Feiglin werd uit zijn IDF gevechtseenheid gestuurd nadat hij zijn medesoldaten had opgeroepen orders te weigeren.

Vorige week schreef Avi Feiglin in een Facebook-bericht dat soldaten geen gehoor moesten geven aan bevelen om Arabische levens te sparen, welke hen in gevaar zouden brengen. Feiglin vertelde hoe de commandant van het Haruv Bataljon van de Kfir Brigade enkele maanden daarvoor tijdens een leeravond van de brigade vertelde over een operatie die de Arabieren in staat stelde op zijn soldaten te schieten tijdens de Operatie Protective Edge in 2014 in de buurt van de Gush Etzion-gemeenschap van Migdal Oz.

"Het doel van de operatie was om terroristen te identificeren en te arresteren, die routinematig op soldaten hadden geschoten tijdens rellen in het gebied," schreef Feiglin. Het plan was: "De soldaten zouden de oproer als normaal benaderen, terwijl sluipschutters bij de toegang van Migdal Oz zouden worden gestationeerd. Toen de sluipschutters identificeerden wie er tijdens de rellen op de soldaten aan het schieten waren, neutraliseerden ze hen met een kogel in de voet.

Avi hekelde wat hij een "onmachtig" plan noemde, en besloot met: "Meer dan alle onrecht in dit verhaal, ben ik verontwaardigd door twee dingen: 1) We gebruikten soldaten als lokaas om een terrorist te 'vangen', niet om hem te doden. 2) Voor ons staat een bevelhebber van het Charuv bataljon, nu een speciale eenheid, die de gebeurtenissen presenteert als een oorlogsverhaal, als een operationeel succes. Die commandant zijn plaats is in de burgergevangenis nadat hij uit de IDF is geschopt, en dus ook de hele commandostructuur die deze activiteit heeft goedgekeurd."

Avi zei dat hij van plan was om orders te weigeren die het leven van militairen in gevaar brengen "in de naam van politieke correctheid", en hij riep andere militairen op om hetzelfde te doen.

"Ik ben nog steeds een soldaat in reguliere dienst, en telkens wanneer mijn bloed en het bloed van mijn kameraden in de steek wordt gelaten in naam van de politieke correctheid en het droevige en vertekende waardesysteem van de generale staf en de regering - ben ik van plan bevelen te weigeren telkens wanneer mij wordt gevraagd om een oproer te beteugelen, met alle gevolgen van dien, totdat hierin verandering komt.

Bron: Moshe Feiglin's son booted from combat unit - Israel National News