www.wimjongman.nl

(homepagina)

Europeanen houden van oorlog - wij ook?

Door Jack Engelhard op 29 maart 2018

()

Waarom die oorlogsachtige retoriek? Dit is geen waarschuwing als van Churchill over Hitler en de Wehrmacht. Dit is May over een vermeende vergiftiging van twee mensen in Salisbury.

Ten minste voor deze waarnemer klinkt de Britse premier Theresa May een beetje hysterisch - of misschien ben ik het die van mening is dat dit uit de hand loopt.

Ze heeft nu steun van de Verenigde Staten voor het nemen van strafmaatregelen tegen Rusland. En dit terwijl we 60 Russische diplomaten uitzetten als onderdeel van een verenigd front met 14 Europese landen, die allemaal zeggen: "Het is tijd om iets aan Rusland te doen." De experts zijn het daarmee eens, in dezelfde geest: "Het is tijd om Poetin op zijn plaats te zetten" ... en "Genoeg is genoeg".

Genoeg van wat? Het lijkt dat de Russen een paar dissidente Russen ergens in Engeland, in Salisbury om precies te zijn, hebben vergiftigd? De bron: Lees er alles over, dit betekent oorlog.

We zijn nog niet helemaal daar, maar het klinkt alsof iemand denkt dat een Koude Oorlog goed is, maar dat een Warme Oorlog nog beter zou zijn, zoals we schreven in "Cool-hand Trump vs war-hawk Dems".

Vanochtend nog troffen we May aan om het Parlement toe te spreken met de woorden om voor te sterven, zoals deze - "Het [de vermeende vergiftiging] maakt deel uit van een patroon van steeds agressiever Russisch gedrag."

Voor buitensporig agressief gedrag zou ze zich eens kunnen afvragen wat de giftige Palestijnse Arabieren de Israëli's blijven aandoen in hun "Dagen van Woede" - vaak met Britse en EU-goedkeuring.

Ik begrijp dat Poetin programma's heeft, die niet in ons voordeel zijn, zeker, maar wat alarmerend is, is de haast om gevechtsposities in te nemen die Poetin alleen maar over de rand kunnen duwen ... over iets wat niet zo duidelijk is.

"Een duidelijke schending," aldus May, als een oproep naar de wereld om zich hard op te stellen.

Er is overigens geen enkel bewijs dat de Russen iets hebben gedaan. Dus misschien is het gewoon tijd voor een oorlog. De Europeanen hebben het om de zoveel tijd nodig, heel vaak zelfs.

Meestal komt het hele continent in actie - zelden is het één op één - en meestal begint de beschieting om niets. Ik denk aan WWI, dat ging over één of andere aartshertog die werd vermoord in Sarajevo. In plaats van de moordenaar te pakken te nemen, gaat iedereen naar huis en roept op tot het gevecht van een dag: vier jaar en drie maanden vochten 32 landen, en lieten 41 miljoen doden achter.

Eén aartshertog was voor mij al die moeite niet waard.

Hier in Amerika houden we niet van oorlog, maar we worden er wel bij betrokken, meestal om de Europeanen van zichzelf te redden, van de ene generatie op de andere.

Dus hier is er weer een nieuwe generatie en een gewoonte die gewoon niet te stoppen zal zijn.

Maar alleen omdat de Europeanen zo nu en dan naar het bordeel gaan, zie ik niet waarom dit een van onze zaken is. Tenzij Rusland daadwerkelijk binnenvalt. Dan, oké, komen we zoals gewoonlijk te hulp. Maar dit is geen Churchill-waarschuwing over Hitler en de Wehrmacht. Dit is May over een vermeende vergiftiging van twee mensen in Salisbury.

Twee mensen, en het is niet eens een aartshertog.

Sinds wanneer zijn onze eigen mensen - experts, allemaal - zo schietgraag geworden? Democraten met jeukerige vingers, zij willen natuurlijk oorlog met Rusland.

Sinds Trump verkozen is, zeggen ze het, of geven ze hints, en om te bewijzen dat hij geen vriend van Poetin is, eisen ze dat hij zich havikachtig toont, ongeacht de gevolgen.

Trump werd in de schijnwerper gezet: "Steun onze bondgenoten ... of ga uit elkaar ... dus hij had geen keus.

Hij moest handelen, maar met tegenzin, want, zoals we al zeiden, Trump is de koele kop in een kamer vol heethoofden.

Dat het een kan leiden tot het ander met 4000 kernkoppen aan weerszijden... en de Cubaanse Missile Crisis als een nachtmerrie om te gedenken... weinigen beseffen dat de klok doorloopt.

De in New York gevestigde Amerikaanse romanschrijver Jack Engelhard schrijft regelmatig voor Arutz Sheva.

Bron: Europeans love war – must we? - Israel National News