www.wimjongman.nl

(homepagina)

The Hal Lindsey Report

Hal Lindsey - 2 februari 2018

()

Deep State

We beginnen serieuze discussies te horen over een "deep state". Vooral met de opwinding rond de vrijgave van een Congressioneel memo over het gebruik van dubieuze (of valse) informatie door de FBI om bepaalde FISA-waarborgen te verkrijgen om zo de campagne van de presidentiële kandidaat Donald Trump te ontsluieren.

Wat is een "deep state"? Google definieert het op deze manier: De "deep state" [is] een lichaam van mensen, meestal invloedrijke leden uit de overheid of het leger, die verondersteld worden betrokken te zijn bij geheime manipulatie of controle van het overheidsbeleid".

Ik weet zeker dat we de komende weken veel meer gaan leren over de "deep state". Waarschijnlijk meer dan we wilden weten! In de tussentijd lijkt het erop dat we de "deep state" zich openlijk zien gaan manifesteren.

Onlangs ontmoette de voormalige staatssecretaris, John Kerry, Hussein Agha in Londen. Agha is een nauwe bondgenoot van Mahmoud Abbas, de president van de Palestijnse Autoriteit (PA).

De Israëlische krant Maariv meldde dat Kerry aan Agha vroeg om een boodschap door te geven aan Mahmoud Abbas. Hij vertelde hem naar verluidt dat Abbas "vasthoudend en sterk moest zijn" omdat Trump niet lang in functie zou zijn. Kerry zei naar verluidt dat president Trump binnen een jaar buiten dienst zou kunnen zijn.

Hoewel de PA de vergadering heeft bevestigd, zullen zij deze opmerking niet bevestigen. Maar als het Israëlische verslag waar is, wat weet John Kerry dan?

Zelfs overheidsfunctionarissen hebben recht op hun eigen persoonlijke politieke opvattingen. Tijdens de laatste presidentsverkiezingen ontstond er echter een echte "deep state".

Een verhaal over de "deep state" is geen verhaal over Donald Trump. Het gaat over "de rechtsstaat".

Jezus waarschuwde dat in de laatste dagen "de wetteloosheid overvloedig zal zijn" (Mattheüs 24:12). Ik geloof dat we nu zien dat de wetteloosheid nieuwe en verontrustende niveaus bereikt. We hebben steeds meer bewijs dat hooggeplaatste leden van het Ministerie van Justitie, waaronder de FBI, manieren hebben gezocht om zich illegaal te mengen in de verkiezingen van 2016. En blijkbaar zijn er ook manieren gezocht om de nasleep ervan te beïnvloeden.

Onmiddellijk na de verkiezingen begon een verontrustend aantal mensen dat zich tegen de uitslag verzette, zichzelf "het verzet" [the Resistance] te noemen. Een "verzetsbeweging" werkt meestal als oppositie van totalitaire regimes of bezettingsmachten, waarin de "rechtsstaat" is opgeschort.

In mei vorig jaar kondigde Hillary Clinton de oprichting aan van een politieke organisatie om "verzetsgroepen" te financieren. Ze zei: "Ik ga er alles aan doen om het verzet te ondersteunen." Zelfs voormalig president Barack Obama heeft publiekelijke "verzet"-activiteiten aangemoedigd.

Nu hebben Clinton en Obama geen officiële regeringsposities meer. Ze hebben dus invloed, maar geen daadwerkelijke macht. Echter, andere leden van "het verzet" houden macht op het hoogste niveau.

Wisconsin Senator Ron Johnson, voorzitter van het Senaatscommissie voor Binnenlandse Veiligheid van de Senaat, waarschuwde onlangs voor "corruptie op het hoogste niveau van de FBI".

Jarenlang hebben we het morele verval in onze natie betreurd. Moraal verval betekent de corruptie van waarden. En die corruptie kan overal worden bereikt - zelfs in het Ministerie van Justitie en de FBI.

Er is iets totaal mis in de Verenigde Staten wanneer sommige van onze meest vertrouwde burgers en ambtenaren zich omvormen tot een "vijfde colonne" - vastbesloten om "alles" te doen wat in hun vermogen ligt om de naar behoren gekozen regering omver te werpen.

Ziektes

Als u of uw dierbaren dit jaar de griep hebben gehad, weet u wat ik bedoel als ik zeg: "De griep van dit jaar is catastrofaal! Hij doodt zeer jonge en zeer oude mensen. Maar hij doodt ook jonge volwassenen in schijnbaar perfecte gezondheid.

Onlangs plaatste Bloomberg News een verhaal over de griepuitbarstingen onder de kop: "Griepseizoen uit de hel wordt erger". Dit jaar kwam de versie van de griep terug die in 1968 voor het eerst toesloeg. Die stond toen bekend als de "Hong Kong Griep".

De Centrums voor Gezondheids Controle (CDC) melden "wijdverspreide griepactiviteit" in elke staat, behalve Hawaï. Scholen in 12 staten zijn gesloten. Noodlokalen werden overstroomd. Sommige grote ziekenhuizen hebben grote tenten op hun parkeerterreinen opgezet om de overloop te verwerken.

En het CDC merkt op dat het griepseizoen nog niet eens een hoogtepunt heeft bereikt! Sommige deskundigen schatten dat dit jaar wel 56.000 mensen aan de griep zouden kunnen sterven.

Jezus waarschuwde dat de laatste dagen een toename van "pestilentieën" te zien zal zijn (Matteüs 24:7). De huidige griepepidemie kan slechts één voorbeeld zijn.

Een andere griep wordt "Spermageddon" genoemd. Dat is wat ze de mannelijke onvruchtbaarheidscrisis noemen die overal ter wereld plaatsvindt.

De Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem heeft onlangs een studie met gegevens vrijgegeven waarbij 43.000 mannen betrokken waren over een periode van vier decennia. De studie bevond dat in de afgelopen 25 jaar de mannelijke sperma-telling met 60% is gedaald. De Daily Mail van Londen noemde dit "het meest robuuste bewijs tot nu toe van een zich ontvouwende ramp".

Vorige week kondigde een groep wetenschappers aan dat het menselijk ras in dit tempo binnen 50 jaar onvruchtbaar zou kunnen zijn!

In 2013 begon ik te rapporteren over de commentaren van Dame Sally Davies. Dame Sally is de Chief Medical Officer van het Verenigd Koninkrijk (VK). Ze heeft de wereld gewaarschuwd voor de komende "superbug apocalyps".

Vijf jaar later is het hier! Onlangs rapporteerde het CBS Nieuws: "Deskundigen schatten dat er wereldwijd jaarlijks 700.000 mensen zullen sterven aan geneesmiddel-resistente 'superbugs' en verwachten dat het aantal sterk zal stijgen. Sommige deskundigen denken dat dit aantal zal oplopen tot twee miljoen doden per jaar.

De CDC schat dat alleen al in de Verenigde Staten meer dan 23.000 mensen per jaar sterven aan antibiotica-resistente 'superbugs'.

Het is waar dat de medische wereld in de afgelopen eeuw ongelooflijke vooruitgang heeft geboekt. Maar ondanks onze vooruitgang ziet de wereld een dramatische stijging van ziekten van tuberculose, pokken en builenpest. En we bereiken snel het punt waarop onze wondergeneesmiddelen niet langer effectief zullen zijn. Precies zoals Jezus waarschuwde dat er zou gebeuren in de laatste dagen voor Zijn terugkeer.

Toerisme

Eind vorig jaar meldde The Jerusalem Post: "Een treinstation dat niet ver van de westelijke muur zal worden gebouwd, zal worden genoemd naar de Amerikaanse president Donald Trump.

De Israëlische minister van Vervoer Israël Katz zei: "De Westelijke Muur is de heiligste plaats voor het Joodse volk, en ik besloot het treinstation dat naar de muur toe leidt te noemen naar president Trump... na zijn historische en moedige besluit om Jeruzalem te erkennen als hoofdstad van de staat Israël."

De uitbreiding van de treinroute naar het Donald J. Trump Station bij de Klaagmuur laat zien dat de Israëli's zich voorbereiden op een enorme toename van het toerisme in de buurt van de Tempelberg.

De Israëlische ambtenaren realiseren het zich misschien niet, maar zij bouwen de infrastructuur op voor wat op een dag misschien wel de meest bezochte plek op aarde kan zijn - de nieuwe tempel bovenop de Tempelberg in Jeruzalem.

In Mattheüs 24 voorspelde Jezus dat de tempel van zijn tijd vernietigd zou worden. En in 70 AD was dat zo. Maar hij sprak ook van een "afschuwelijke verwoesting" die een toekomstige tempel zal ontheiligen.

Zelfs de reguliere media hebben gemerkt dat er iets ongebruikelijks gebeurt. Onlangs rapporteerde Newsweek: "Sommige Joden zeiden dat Trumps erkenning van Jeruzalem als de hoofdstad van Israël de weg vrijmaakte voor de bouw van een Derde Joodse tempel op dezelfde plaats waar de Tweede Tempel was geweest."

Beste mensen, deze ene recente ontwikkeling alleen al wijst ons erop dat we naar een hogere versnelling schakelen nu we de laatste dagen van dit tijdperk naderen. De volgende grote gebeurtenis zal de terugkeer van Jezus Christus zijn, om alle ware gelovigen in de Opname weg te voeren.

Genade

Tot slot heb ik in mijn jaren als gelovige veel christelijke leiders zien erkennen dat wij niet onder de wet van Mozes leven. Vervolgens heb ik gezien hoe ze zich omdraaien en het met hun eigen versie van de wet vervangen!

Maar dat is proberen wet en genade te combineren. We vergeten dat de wet volledig moet worden gehandhaafd. Volledig. Geen ruimte voor zelfs maar één misstap of mislukking. Dat is menselijk gezien onmogelijk.

Ziet u, het doel van de wet was om ons tot wanhoop en zelf-prestatie te drijven. De wet brengt ons ertoe de genade te aanvaarden, omdat het laat zien dat we totaal niet voldoen aan de normen van God.

Vermenging van wet en genade is niet mogelijk, omdat genade alleen genade is als alle andere eisen worden losgelaten. Romeinen 11:6 zegt: "Als het dan genade is, is het niet langer op basis van werken, anders is genade niet langer genade".

We moeten genade hebben, maar die kunnen we niet verdienen of bewerken. Als je in aanmerking zou komen om het te verdienen, zou je genade niet nodig hebben.

Dit onderwerp is een van de grote thema's waar veel christelijke tradities in de geschiedenis mee hebben geworsteld. Deze week in 'Hal Lindsey Report' zal ik het allemaal in detail uitleggen.

En ik zal u een van de meest diepgaande voorbeelden geven van het begrip genade dat ik ooit heb meegemaakt. Toen voormalig atleet Rachael Denhollander voor de arts stond en tot meer dan 200 jaar gevangenisstraf was veroordeeld voor het mishandelen van meer dan 150 jonge meisjes, legde ze het prachtige verhaal van genade in een paar korte zinnen uit.

Je moet het voor jezelf zien.

Gods zegen,

Hal Lindsey

Bron: The Hal Lindsey Report | Hal Lindsey