www.wimjongman.nl

(homepagina)

Hall Lindsey Report

16 maart 2018

()

Enkele dagen geleden heeft de Zuid-Koreaanse veiligheidsadviseur, Chung Eui-yong, een dramatische aankondiging gedaan. Chung vertelde de pers op een koude avond in Washington buiten het Witte Huis dat de Noord-Koreaanse Kim Jong-un hem persoonlijk had gevraagd zo snel mogelijk een persoonlijke ontmoeting met de Amerikaanse president Donald Trump te organiseren.

Chung was toen naar de VS gereisd om dat verzoek persoonlijk over te brengen aan president Trump. De President besloot onmiddellijk op deze uitnodiging in te gaan en verzocht Chung de media hiervan op de hoogte te stellen.

De snelheid van deze ontwikkelingen heeft iedereen verbaasd: wereldleiders, verslaggevers, het Congres, zelfs leden van de regering. Dit soort dingen zou anders maanden in beslag nemen, geen dagen. Meestal wordt er alleen al enkele weken gediscussieerd over de vorm van de onderhandelingstafel.

De president heeft aangegeven dat hij Kim in mei wil ontmoeten.

De President is al zwaar bekritiseerd. (Geen verrassing.) Sommigen zeggen dat Kim, door de vergaderingen aan te vragen, tijd wil winnen voor zijn wetenschappers om hun werk aan de waterstofbom en ICBMs af te ronden, die zij aan het ontwikkelen zijn.

Sommigen zeggen dat Trump de dingen overhaast doet door al in mei een vergadering te eisen. Ik heb echter de indruk dat Kim, door zo snel mogelijk om een vergadering te verzoeken, gedwongen zal worden te gaan zitten of weg te wezen, en dat dan snel moet doen.

De President heeft gezegd dat hij de sancties tegen Noord-Korea in de tussentijd niet zal versoepelen. Hij is van plan om de intense economische druk die Kim überhaupt aan tafel heeft gebracht, voort te zetten.

Verder dringt de president erop aan dat Kim onmiddellijk alle werkzaamheden met betrekking tot de ontwikkeling van kernenergie stopzet als voorwaarde voor de bijeenkomst.

Een ander punt van kritiek op de mogelijke ontmoeting is dat president Trump hem geloofwaardigheid verleent door een persoonlijke ontmoeting met Kim. De CIA heeft Kim echter uitgeroepen tot een "rationele speler" die in staat is om rationele beslissingen te nemen wanneer hij de juiste informatie en opties krijgt. En, de man beschikt over een arsenaal van maar liefst honderd nucleaire apparaten!

Dus President Trump heeft besloten dat praten beter is dan vechten, althans voor nu.

In Matteüs 24:6 waarschuwde Jezus dat er in de tijd voorafgaand aan Zijn terugkeer 'oorlogen en geruchten van oorlogen' zouden zijn. Laten we bidden dat de confrontatie van de wereld met Noord-Korea slechts een "gerucht van oorlog" zal blijken te zijn.

Aan de andere kant is er het opdrijven door de Russische president Vladimir Poetin van geruchten.

Een paar weken geleden hield Poetin een openbare toespraak waarin hij - met video's en grafische animaties - enkele van de belangrijkste ontwikkelingen over de Russische wapens uiteenzette.

Het was een indrukwekkende show.

Hij toonde een nieuwe hypersonische kruisraket die tien keer zo snel vliegt als het geluid. Het heeft niet alleen een nucleair laadvermogen, maar is ook door kernenergie aangedreven. Dat betekent dat het vrijwel een onbeperkt bereik heeft.

NORAD Commandant Generaal Lori Robinson (USAF) vertelde het Congres dat de nieuwe generatie kruisraketten in Rusland "over het vermogen beschikt om doelen in gevaar te brengen op een afstand dat we nog niet eerder hebben gezien".

De nieuwe RS-28 ICBM van Rusland, door de NAVO aangeduid als "Satan 2", heeft voldoende macht en reikwijdte om de Verenigde Staten te benaderen vanaf de Zuidpool, in plaats vanuit de Noordpool - waar al onze verdedigingswerken op gericht staan.

Onze verdediging is erop gericht de suborbitale ICBM's te onderscheppen. De RS-28-raket is "wendbaar", waardoor het een grotere kans heeft om de Amerikaanse verdedigingssystemen te kunnen ontwijken.

Poetin kondigde verder aan dat Rusland een nucleaire onderwaterdrone heeft ontwikkeld. Het heeft de mogelijkheid om duizenden kilometers te reizen naar een kuststad of een vliegdekschip-groep.

Maar Rusland is niet het enige land dat koortsachtig onheilswapens ontwikkelt.

Als het productiecentrum van de wereld, gebruikt China zijn technologische bravour om volgende-generatiewapens voor de oorlog te ontwikkelen. Ze hebben net een futuristisch stealth gevechtsvliegtuig geïntroduceerd. Ze nemen nieuwe, geavanceerde onderzeeërs in dienst.

China legt vooral de nadruk op de hightech- en ruimtewapens. Een van hun prioriteiten is om het vermogen te verwerven vijandelijke satellieten uit te schakelen of te vernietigen. En aangezien veel critici zeggen dat het Amerikaanse leger "over-afhankelijk" is van satellieten, maakt dat ons land zeer kwetsbaar voor dergelijke wapens.

En naarmate de technologie goedkoper en geavanceerder wordt, kunnen kleinere landen ook deze onheilswapens krijgen.

Bijbelse profetie beschrijft de planeet aarde van de toekomst zo dat het wordt gewikkeld in een reeks van de oorlogen die meer verwoestend zijn, veel meer dan alles wat bekend is in de geschiedenis. Het zal uitmonden in een Armegeddon.

Het ziet er naar uit dat we goed op weg zijn!

Geen redelijk mens kan deze uitspraak ontkennen: De Joden zijn een wonder!

Het is wonderbaarlijk dat zij als volk bestaan, dat zij in hun oude geboorteland zijn teruggekeerd, dat Israël zich als onafhankelijke natie heeft hersteld en dat Jeruzalem opnieuw de hoofdstad is.

Zelfs na duizenden jaren van verspreiding over de hele wereld, zijn de Joden een onderscheidend volk gebleven. In 1754 schreef Mgr. Thomas Newton: "Hun behoud is werkelijk een van de meest roemruchte daden van een goddelijke Voorzienigheid... Wat anders dan een bovennatuurlijke macht had hen kunnen behouden op een manier zoals geen ander volk op aarde is bewaard gebleven?

En dat zei hij al lang voor Hitlers "Endlösung" of de Jodenvervolging naar het Beloofde Land!

Over een paar weken viert Israël haar 70 jarig bestaan als moderne natie. Dit is precies wat de Bijbel zei dat er zou gebeuren!

In de afgelopen decennia hebben we gezien dat profetieën worden vervuld die vorige generaties afgeschreven hebben als onmogelijk. Maar de Joden hebben een nog groter wonder in hun toekomst. Op een dag zal de sluier worden verwijderd en zullen de kinderen van Israël Jezus herkennen als hun Messias.

Romeinen 11:26 belooft dat ooit in de toekomst "...heel Israël gered zal worden". Het zal plaatsvinden tijdens het Verdrukking. Naarmate we dichter bij die tijd komen, zien we de tekenen van dingen die voor ons liggen.

We kunnen getuige zijn van een "ontdooiing" van een historische koelte van de Joden jegens Jezus Christus. Uit een recent onderzoek van de Barna Group blijkt dat 22% van de Joodse mensen die geboren zijn rond de eeuwwisseling het eens is met de stelling dat Jezus "God in menselijke gedaante was die in de eerste eeuw onder de mensen leefde". Dat is meer dan een vijfde van de jonge joden!

Nog eens 29% erkent Hem niet als God, maar gelooft dat Jezus "een profeet of geestelijk leider was..." Dat is belangrijk, omdat het een groeiend respect toont voor Jezus onder jonge Joden.

Deze bevindingen zijn niet de vervulling van Romeinen 11, maar ze kunnen een belangwekkende voorloper zijn van die vervulling. En dat is misschien wel een van de sterkste tekenen dat we tegen het einde van deze eeuw aankijken.

Tot slot zal ik u deze week een kleine recensie geven over de "Biografie van de mensheid".

In het begin gaf God de mens het voorrecht en de verantwoordelijkheid om de aarde te regeren. Hij gaf hen een perfecte, luxueuze omgeving. Adam en Eva waren briljant, en waren de mooiste Homo sapiens die ooit over op aarde wandelden. In al hun behoeften en wensen was voorzien. En zij hadden persoonlijke gemeenschap met God.

Toch gooiden ze het allemaal weg. En in een oogwenk veranderde het beeld drastisch voor de mensheid.

Het was tragisch. Maar het was niet onherstelbaar.

Toen de mensheid uit haar volmaakt-geschapen staat viel, lanceerde God zijn plan om het te verlossen. Een plan dat al "vanaf de grondlegging van de wereld" bestond. (Openbaring 13:8)

Gods Zegen,
Hal Lindsey

Bron: Hal Lindsey