www.wimjongman.nl

(homepagina)

Hal Lindsey Report

26 oktober 2018

()

Er ontvouwt zich een grote wereldcrisis voor onze ogen, maar slechts weinigen lijken het op te merken. Misschien komt dat omdat het voelt alsof het in slow motion gebeurt.

De nieuwsdienst France 24 heeft onlangs een headline geplaatst: "Is de wereld gek geworden?"

Dat soort krantenkoppen worden meestal opgevat als analogieën of overdrijvingen. Ze worden gebruikt voor het schokeffect. Maar France 24 bedoelde het letterlijk.

Het artikel stelde: "Geestelijke gezondheidsproblemen nemen in elk land in de wereld toe en kunnen de wereldeconomie tussen 2010 en 2030 tot 16 biljoen dollar kosten."

Laten we dat getal eens in perspectief plaatsen. 16 biljoen dollar is vier keer de volledige jaarlijkse begroting van de Verenigde Staten!

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) bevestigt de crisis.

De WHO zegt dat ongeveer 300 miljoen mensen nu lijden aan depressie, 50 miljoen aan dementie, 23 miljoen aan schizofrenie en 60 miljoen aan bi-polaire stoornissen.

De situatie is nog erger onder de jongeren.

De WHO ontdekte dat een derde van de eerstejaarsstudenten in de wereld positief gescreend werden op een psychische stoornis. De American Psychological Association ontdekte dat een derde van alle Amerikaanse studenten in de afgelopen 12 maanden moeite had om te functioneren vanwege een depressie.

Bijna dagelijks lezen we in het nieuws de verhalen over hoe de Amerikaanse steden een dramatische toename ervaren van het aantal geesteszieke daklozen die op straat leven. In San Francisco bereikt het een crisis-proportie.

Maar er is een nog verontrustender indicator van de geestelijke gezondheidstoestand van onze samenleving: jonge tiener zelfmoorden.

Van zelfmoord in deze leeftijdsgroep was bijna nooit gehoord. Maar nu niet meer. Tussen 2007 en 2014 is het aantal zelfmoorden onder 10- tot 14-jarigen verdubbeld.

Ik ben van mening dat een deel hiervan, zo niet het grootste deel ervan, wordt veroorzaakt door "geslachtsverwarring" die wordt bevorderd door de LGBT-gemeenschap. En dat wordt gereflecteerd door de politiek correcte mainstream media, door entertainment en de academische wereld en de gevestigde politici.

In augustus doodde een 9-jarige jongen in Denver zichzelf. Hij had besloten dat hij homoseksueel was en zijn moeder "steunde" zijn beslissing. Zij verwijt zijn dood aan pesterij door sommige van zijn vierde klasgenoten nadat hij ermee "naar buiten kwam".

Het is onmiskenbaar dat "seksuele identiteit" een belangrijke factor is in de groeiende zelfmoordcrisis onder jongeren.

CBN News meldt: "In het Verenigd Koninkrijk is het aantal jongeren dat wordt doorverwezen voor 'genderbehandeling' toegenomen... met meer dan 4.000 procent in 10 jaar tijd... De kwestie is zo groot dat Britse ambtenaren een onderzoek zijn gestart naar de toename van kinderen die op zoek zijn in een overgang naar het andere geslacht.

Jane Robbins schrijft in The Federalist: "Sommige artsen in de Verenigde Staten voeren dubbele borstamputatie uit op gezonde 13-jarige meisjes. Ze vervolgde: "De rechtvaardiging is de genderdysforie ('transgenderisme')... Vaak wordt er weinig of geen psychologische evaluatie gedaan om de onderliggende oorzaak van de wens van de tiener om haar lichaam te verminken vast te stellen. Maar deze artsen zijn bereid haar te geven wat ze denkt dat ze wil".

Hoewel de WHO stelt dat transgender-zijn geen psychische stoornis is, is er duidelijk iets mis als een jongen denkt dat hij een meisje is of een meisje denkt dat ze een jongen is. De wetenschap is duidelijk. Een mannetje heeft een XY-chromosoom. Een vrouwtje heeft een XX chromosoom.

De natuur heeft een oplossing voor dit dilemma. Het heet puberteit. Net zoals het lichaam van het kind groeit, zich ontwikkelt, rijpt en enorme, soms ondraaglijke veranderingen doormaakt, zo verandert ook zijn of haar psyche, geest, emoties en intellect.

Laten we het onder ogen zien. Wat weet een 13-jarige nu echt wat hij of zij wil zijn, doen of worden in het leven? Veel minder nog een 9-jarige. Dat is waar het bij het "opgroeien" om draait.

Maar omdat de wetenschappelijke, medische en academische gemeenschappen niet met de wetenschap kunnen redetwisten, verwijzen sommigen van hen nu naar het probleem in spirituele termen. Ze spreken van een persoon die "spiritueel" een man is, maar gevangen zit in het lichaam van een vrouw. Of andersom.

Dat is geen wetenschap! Het is een bizarre toepassing van valse spiritualiteit. En het laat onze jongeren verward en gewond achter.

Is het dan verwonderlijk dat de zelfmoord onder de jongeren explodeert? Zelfmoord is nu de tweede belangrijkste doodsoorzaak onder de Amerikaanse tieners.

Er is een antwoord op veel van de problemen die de geestelijke gezondheidscrisis in Amerika en over de hele wereld met zich meebrengt. Voor sommigen van ons is het duidelijk: neem uw kinderen mee naar de kerk; lees de Bijbel met hen; bid met hen; en breng tijd met hen door.

Misschien verwachtte je al dat ik zoiets zou zeggen. Wees echter niet zo haastig om deze ideeën te verwerpen.

Het is een feit dat tal van seculiere studies het daarmee eens zijn.

De American Journal of Epidemiology publiceerde onlangs een studie over dit onderwerp en Forbes magazine meldde het.

Volgens Forbes: "Degenen die als kind of tiener minstens één keer per week naar religieuze diensten gingen, hadden 18% meer kans om te melden dat ze gelukkiger waren op hun twintigste dan degenen die nooit naar die diensten gingen. Ze waren ook 30% meer geneigd om vrijwilligerswerk te doen en 33% minder geneigd om drugs te gebruiken in hun twintiger jaren.

Die studie was niet specifiek voor het evangelisch christendom. Als dat wel het geval was geweest, ben ik ervan overtuigd dat de cijfers nog positiever zouden zijn geweest.

Maar de Bijbel geeft ons een waarschuwing. Alleen omdat de ene generatie God eert, betekent niet dat de volgende generatie dat ook zal doen.

Daarom moeten we onze vastberadenheid en onze inspanningen vernieuwen om de rijkdom van Gods Woord te delen met onze kinderen en onze jonge mannen en vrouwen. In een wereld die God de rug toekeert en elke schijn van morele zekerheid mijdt, schreeuwen ze om iemand - iedereen - om hen de weg te wijzen naar iets wat solide en betrouwbaar is.

En als we hen niet de weg wijzen naar Jezus Christus en naar de liefde, vrede, geluk en hoop die Hij hun biedt, dan zal iemand anders hen de weg wijzen naar hun eigen vernietiging. Zo eenvoudig is het.

Bob Dylan zong ooit deze onsterfelijke waarheid in zijn onnavolgbare stijl: "Je moet iemand dienen, ja, je moet iemand dienen, ja, je moet iemand dienen. Nou, het kan de duivel zijn of het kan de Heer zijn, maar je moet iemand dienen."

Jozua verwoordde het zo eenvoudig mogelijk: "...kies heden wie je gaat dienen... want ik EN MIJN HUIS, wij zullen de Heer dienen" (Jozua 24:24).

Als jij je familie niet naar God leidt, en in hen de waarheid en waarden plant die het christendom je geeft, dan is de kans groot dat niemand het zal doen.

Kun je daarmee leven?

Ik kan het niet.

God zegene u,
Hal Lindsey

Bron: Hal Lindsey