www.wimjongman.nl

(homepagina)

De strijd van Gog/Magog aan de horizon?

door Britt Gilette - 24 juli 2018/p>

() 

Onlangs luisterde ik naar een nationaal radioprogramma en de presentatrice maakte een verbazingwekkende opmerking. Ze beschreef een recente reis die ze naar Israël ondernam. Ze sprak over het kijken aan de grens met Syrië. Toen liet ze een opmerking vallen die mijn aandacht trok. Ze zei: "Als je vandaag over de grens kijkt, kijk je niet meer naar Syrië. Je kijkt naar Rusland, Iran en Turkije.

Dit was geen religieuze uitzending. Het was een seculiere, politieke talkshow. Misschien heb ik het mis, maar ik denk niet dat de presentatrice de ware betekenis van haar observatie besefte. Ik denk niet dat ze sprak vanuit een Bijbels profetisch perspectief, en dat maakte haar verklaring nog krachtiger. Want elke objectieve waarnemer moet het met haar eens zijn.

De Syrische natie bestaat niet meer. Het kan in naam bestaan, maar dat is het dan. Wat vroeger Syrië was, is opgedeeld en verdeeld door een groot aantal groepen. En de drie grootste zijn Rusland, Iran en Turkije. Waarom is dit zo belangrijk? Het is belangrijk omdat het de weg vrijmaakt voor een gebeurtenis die de Bijbel meer dan 2000 jaar geleden voorspelde.

De Gog en Magog oorlog

Zesentwintig eeuwen geleden beschreef Ezechiël een laatste-dagen-alliantie die Israël vanuit het noorden zal binnenvallen. De Bijbel zegt dat een man genaamd Gog deze massale invasiekracht zal leiden (Ezechiël 38:2-6). Hier zijn de naties die zich bij Gog zullen aansluiten, gevolgd door hun hedendaagse namen:

Rosh = Rusland
Magog = Kazachstan, Oezbekistan, Turkmenistan, Kirgizië, Tadzjikistan en Afghanistan.
Perzië = Iran
Cush = Soedan
Put = Libië
Meshech,Tubal, Gomer en Beth-Togarmah = Turkije

Merk u iets op? Dat klopt. Van al die naties zitten de drie machtigste - Rusland, Iran en Turkije - al in Syrië. Zij hebben militaire troepen gestationeerd aan de grens met Israël. En niet zomaar een grens - de noordelijke grens van Israël. Vergeet niet, Ezechiël zei dat de invasiekracht van de Gog van de Magog uit het noorden zal komen (Ezechiël 38:15; 39:2). Dus nu zijn drie van de naties van deze binnenvallende macht van Gog neergestreken aan de noordelijke grens van Israël. Was het toeval? Ik denk van niet.

De Bijbel voorzag dit exacte scenario in Ezechiël 38-39. Nooit eerder hebben de strijdkrachten van deze drie naties zich tegelijkertijd aan de noordelijke grens van Israël bevonden. En nooit in de geschiedenis van de wereld, hebben de drie een alliantie gevormd. Tenminste, tot nu toe...

De afgelopen twee decennia zijn Rusland en Iran hechte bondgenoten geworden. In 1995 sloot het Russische Ministerie van Atoomenergie een overeenkomst met Iran voor de voltooing van de Bushehr kerncentrale. Dit werk was gestopt na de islamitische revolutie van 1979. Sindsdien blijven beide naties hun economische en militaire banden aanhalen.

Rusland is een van de weinige wereldmachten die consequent het bestaan van het nucleaire programma van Iran heeft verdedigd. Vandaag de dag werken beide naties vrijelijk samen om het regime van Bashar Assad te steunen en oppositiepartijen in Syrië te onderdrukken. Ze hebben militaire operaties in Syrië gecoördineerd en de natie in invloedssferen verdeeld. Ondanks de duizenden jaren geschiedenis waarin een dergelijke Russisch-Iraanse samenwerking nooit is gesloten, zien we het vandaag wel.

En hoe zit het met Turkije? Jarenlang hebben degenen die bijbelse profetieën bestuderen zich afgevraagd hoe Turkije in deze alliantie past. Turkije is immers een oude bondgenoot van Israël. Als stichtend lid van de NAVO is het voor velen moeilijk voor te stellen dat Turkije zou toetreden tot een Russische invasie van Israël. De NAVO bestaat immers om de Russische agressie te bestrijden. In mijn boek Tekenen van de komst van de Tweede Wereldoorlog heb ik nog in 2014 een aantekening gemaakt:

"Turkije is een ander interessant lid van deze militaire alliantie. Sinds het herstel van Israël in 1948, hebben degenen die de bijbelse profetie bestuderen moeite om erachter te komen hoe Turkije erin past. Waarom? Omdat in 1949 Turkije het eerste moslimmeerderheidsland werd dat de staat Israël officieel erkende.

Turkije en Israël hebben een lange geschiedenis op het gebied van diplomatieke, economische en militaire samenwerking. Turkije is ook lid van de NAVO. En wat is het doel van de NAVO? Het doel ervan is om de lidstaten te verdedigen tegen Russische agressie. Waarom zou Turkije dan lid worden van een Russisch bondgenootschap om een ander land binnen te vallen?

Hoewel het de laatste jaren geen zin had, lijkt dat idee vandaag de dag niet meer zo ver gezocht. In mei 2010 hebben Turkije en Rusland een reeks overeenkomsten ondertekend ter versterking van hun energie-banden, waaronder een overeenkomst voor de bouw van de eerste kerncentrale van Turkije. En de laatste jaren is de Turkse binnenlandse politiek - historisch seculier van aard - sterk beïnvloed door de islam. En dat geeft Turkije meer dan genoeg motief om lid te worden van een Gog of Magog Alliantie.

En hier zijn we dan. De Turkse president Tayyip Erdogan heeft de macht in Turkije geconsolideerd. De Turkse Republiek van Ataturk is dood. De seculiere regering is weg. In plaats daarvan bouwt Erdogan aan een islamitische republiek die tegen Israël is. De relatie tussen Vladimir Poetin en Erdogan is sterk en groeit. Het enige wat nog moet gebeuren is een duidelijke breuk tussen Turkije en de NAVO, waardoor Turkije permanent in de Russische invloedssfeer terechtkomt.

Wat het allemaal betekent

Wat betekent dit dan allemaal? Het betekent dat het podium nu klaar is voor de vervulling van Ezechiël 38-39. En het betekent dat meer gebeurtenissen zich zullen beginnen uit te lijnen met Ezechiël. Verwacht dus dat deze alliantie naderbij komt. Verwacht dat Israël geïsoleerd raakt. En verwacht dat meer landen zich bij Rusland, Iran en Turkije zullen aansluiten. Als deze gebeurtenissen plaatsvinden, betekent dit dat de wereld steeds dichter in het zicht van de Gog van Magog-oorlog komt.

Dit betekent dat Rusland, Iran, Turkije en de andere landen in de Gog van Magog-alliantie een overweldigende invasiemacht tegen Israël zullen sturen (Ezechiël 38:8-9). Geen ander volk zal ter verdediging van Israël opkomen (Ezechiël 38:15-16). Maar God wel. Dit betekent dat Hij Zijn volledige macht aan het volk van deze wereld zal tonen wanneer Hij de indringers van Israël bovennatuurlijk vernietigt (Ezechiël 38:18-23).

Het betekent vooral dat we in de laatste dagen zijn (Ezechiël 38:8; 39:25-29), de wederkomst is nabij, en de Opname van de Kerk is nog dichterbij!

Britt Gillette is auteur van het ebook 'Coming to Jesus' en de boeken 'Signs of the Second Coming' en 'Racing Toward Armageddon'.

Bron: Battle of Gog/Magog On The Horizon?