www.wimjongman.nl

(homepagina)

Is Israël dan geen Joodse staat?

Als Israël niet specifiek een Joods land is, laat de Joden dan buiten Israël met rust. Sluit het Joods Agentschap en stuur Sharansky en Herzog naar huis.

door Rabbi Prof. Dov Fischer - 8 augustus 2018

We leven echt in een wereld van verwarring, in ieder geval in het Joodse deel. Zonder het feit dat er zoveel waanzin vanuit Joden uitgaat, zou het onmogelijk zijn om elke nieuwe waanzin te interpreteren. Maar we zijn op de een of andere manier gewend geraakt aan de joodse waanzin die van links uitgaat.

Zo kunnen we de slechtst denkbare antisemieten vandaag vinden onder Joden. Op de campussen van hogescholen in Amerika zijn het Joden uit de niet-orthodoxe huizen die leiding geven aan de poging om op campussen Israël te boycotten. J Street, gefinancierd door de Jood, George Soros, bestaat uit veel van deze Joden en andere Israël-haters, Joodse Stem voor Palestina. Teruah en Bend the Arc.

Israël moet die Joden die gratis via Birthright Israël binnenkomen weer uitzetten of de toegang ontzeggen. Een Hervormde Rabbijn, Rick Jacobs, de nationale president van het nationale lichaam van het Reformistische Jodendom (URJ), veroordeelt Israël voor het ontzeggen van de toegang aan BDS-schurken. Het is echt gek (ik merk met nadruk op dat er nog steeds hervormingsgezinde rabbijnen zijn - zoals een persoonlijke vriend van mij - die in mijn stad aan het hoofd staat van een hervormingssynagoge en die Israël krachtig steunt. En ik betreur het recente overlijden van Reform Rabbi Mark Miller uit mijn regio, die regelmatig op mijn shul, wekelijkse Talmud klas, was en geld inzamelde voor de Ariel-gemeenschap in Samaria.)

Het palmde Bernie Sanders in - een socialistische Jood die op huwelijksreis ging in Rusland - om de democratische partij legitimiteit te geven om af te stappen van de historische bipartisane steun aan Israël, dat altijd beide grote Amerikaanse partijen aan het front van Israël heeft zien staan. De democraten worden nu door Bernie Sanders aangespoord en breiden nu hun tentakels uit door de partij, en bewegen zich weg van Israël. De oudgedienden onder de Democraten staan nog steeds naast Israël, maar zij sterven uit, zoals hun en mijn helden - Hubert Humphrey, Henry Jackson, Daniel Inouye - zijn gestorven.

-----------------

Hoe is dit democratische, levenslang voorstander zijn van Israël tot een standpunt gekomen dat Amerika Israël onder druk moet zetten om de Jordaanvallei te verlaten? ...Ze vond dat er geen plaats meer is in de hogere democratische kringen voor mensen... die onverbloemd pro-Israël zijn. Dus veranderde ze maar van mening.

De nieuwe generatie democraten kiest geen partij voor Israël: zij zijn niet pro-Israël, en zij zijn niet pro-Arabisch. Ik ken persoonlijk een democraat die jarenlang een hartstochtelijk voorstander van Israël was, daar woonde, familie heeft in gemeenschappen in het Joods-geliberaliseerde Samaria (het noordelijke deel van de zogenaamde "Westelijke Jordaanoever"). Onlangs heeft die persoon publiekelijk het gevoel geuit dat Amerika Israël onder druk moet zetten om de Jordaanvallei te verlaten. Ik was behoorlijk verbaasd. Zelfs Israëlisch links weet hoe belangrijk de Jordaanvallei is voor de veiligheid van Israël. Daarom hebben de linkse gemeenschappen zich daar gevestigd.

Hoe is deze democratische, levenslange voorstander van Israël tot een standpunt gekomen dat Amerika Israël onder druk moet zetten om de Jordaanvallei te verlaten? Ze kwam tot dit standpunt omdat ze ontdekte dat er in de hogere democratische kringen geen plaats meer is voor mensen zoals zij, die onverbloemd pro-Israël zijn. Dus veranderde ze maar van mening. Zij pleit er ook voor dat Amerika Israël onder druk zet om meer bouwmaterialen in Gaza toe zal laten (zoals de grondstoffen waarmee huizen kunnen worden gebouwd of, zoals de Hamas-regering van Gaza verkiest, aanvalstunnels te bouwen om Israël aan te vallen). En nu is ze er tegen dat Israël Oost-Jeruzalem vasthoudt. Dat is wat de Democraten nu in hun binnenste kringen doen met de voormalige zionisten. Toch staan de meeste Amerikaanse Joden aan hun kant.

Joodslinker Craziness zag dat in 2008 en 2012 ongeveer 80% van de Amerikaanse Joden op Obama stemmen. Toen hij en zijn minister van Buitenlandse Zaken en ambassadeur van de Verenigde Naties de Veiligheidsraad in de gelegenheid stelden om een resolutie aan te nemen waarin de unieke band van Israël met en het recht op het verenigde Jeruzalem werd ontkend, hebben zij zich niet geleidelijk aan ongerust gemaakt. Die Joden zouden weer op Obama gestemd hebben. Alleen de Amerikaanse orthodoxe joden hebben ontdekt dat ze niet langer democratisch kunnen stemmen.

Het lijkt er nu op dat ook Israël niet immuun is voor die waanzin. Plotseling zijn tienduizenden joodse linkse mensen naar het Rabinplein opgekomen vanwege een wetsvoorstel van een Joodse natiestaat, dat Israël in wezen tot een Joods land verklaart. Ze klagen dat de wet hun gevoeligheden, hun toewijding aan principes die geworteld zijn in iets anders dan Joodse principes - of de realiteit beledigt.

Laten we het dus over de realiteit hebben.

Israël stuurt afgezanten naar Amerika om Amerikaanse Joden te vertellen dat zij de plicht hebben hun kinderen naar Israël te sturen, van Amerika naar Israël te verhuizen, Israëlische obligaties te kopen en Israëlische bossen te steunen. Waarom zouden Joden in Amerika in vredesnaam obligaties moeten kopen en naar een land moeten verhuizen dat niet specifiek een Joods land is? Italië vraagt dat niet aan Amerikaanse Joden. Frankrijk, Spanje, Guatemala, Engeland ook niet. Niemand anders doet dat.

Als Israël niet specifiek een Joods land is, laat de Joden buiten Israël dan met rust. Sluit het Joods Agentschap en houd Sharansky en Herzog thuis. Houd op met het verontrusten van alle Amerikaanse joden in de vierjaarlijkse Wereldzionistische Congresverkiezingen. Laat de Joden buiten Israël, en Israël gewoon als een Hebreeuws sprekend Portugal.

Als Israël niet een specifiek Joods land is, waarom heeft het volk van Israël dan de moeite genomen om het Hebreeuws nieuw leven in te blazen? Het Britse mandaat zorgde voor een gemakkelijke verwerving van de best verbonden en meest universele volkstaal van onze tijd, het Engels. Wat is er mis met Engels? Het is een leuke taal. Het heeft grote uitdrukkingen, prachtig woordspelingen. Wat was er mis met Engels? Of waarom geen Arabisch, een mooie keelklank taal die al in gebruik is in tientallen landen, de helft van de Verenigde Naties, en is de favoriete taal voor terroristen op zes continenten?

Waarom het Hebreeuws nieuw leven inblazen als Israël geen uniek en specifiek Joods land is?

En een vlag met een Joodse ster? Waar gaat het om? Waarom geen groot christelijk kruis zoals de vlaggen van tientallen Europese landen? Of islamitische symbolen - of gewoon een groot mooi zwaard als de Saoediërs? Welk ander land gebruikt een davidsster op zijn vlag, samen met een witte achtergrond, met twee blauwe strepen, de kleuren van traditionele tzitzit franjes die specifiek gedragen worden door Joodse mannen wanneer ze elke ochtend bidden met hun talit gebedssjalen?

En als Israël niet specifiek een Joods land is, wat dan met dat volkslied over het verlangen naar de "Joodse ziel": "de hoop van tweeduizend jaar om een vrije natie te zijn in ons eigen land, het land van Zion-Jeruzalem"? Wiens hoop? Droomt de Druze tweeduizend jaar voor een nationaal huis in Zion om de "nefesj Jehudi" - de Joodse ziel - tevreden te stellen? Hebben de Arabische moslims dat?

Controle van de realiteit: Het verlangen en de hoop van de Arabische moslims van de afgelopen veertien eeuwen - dat is zo ver terug als ze gaan - is dat de Joden uit de wereld verdwijnen (en de christenen meenemen). Dat is hun Hatikva - De hoop: niet meer Joden . . . en zeker niet één in het Midden-Oosten.

Dus natuurlijk, voor de goede orde - Nieuws Flits! - Israël is een specifiek Joods land. En als Druzen en Arabische moslims in Israël bescherming van hun burgerrechten willen, is er geen betere bescherming in de wereld dan dat ze nu ondubbelzinnig weten dat ze in een Joods land wonen. Israël is - volgens de Joodse definitie - vriendelijk voor alle vreemden die de legitimiteit en soevereiniteit van het land erkennen. Joden beschermen alle mensen die ons gewoon de hand boven het hoofd houden.

Arabische moslims verzamelen dus dezelfde uitbetaling voor het krijgen van baby's als de Joden krijgen. Dezelfde gezondheidszorg. Dezelfde ouderdomspensioenen. Zij hebben politieke partijen die vrij concurreren bij verkiezingen, leden van de Knesset, rechters en Hooggerechtshof-rechters. Vergelijk dat met de geschiedenis van Engeland. Die van Frankrijk. Van Italië. Van Spanje. Van Portugal. Zullen zij zich opwerpen als modellen voor de gelijke behandeling van minderheden? De draggonades zagen hoe Frankrijk een bloedbad aanrichtte, bijna een miljoen Hugenoten. De Britse slachtpartijen in Wexford - neem alleen de slag om Vinegar heuvel. De Spaanse Inquistie. De Italiaanse getto's. De Portugese inquisitie. Beter nog, hoe zit het met Rusland? China? Of onze favoriete Duitsland?

Het heeft een unieke dimensie van dementie nodig - tienduizenden Joden komen samen in oppositie vanwege het feit dat Israël tot een specifiek Joods land wordt verklaard, met het Hebreeuws als officiële taal.

Rusland? China? Of onze favoriet: Duitsland?

Dus het duurt een unieke dimensie van dementie - voor tienduizenden Joden om zich te verenigen tegen het uitroepen van Israël tot een specifiek Joods land, met het Hebreeuws als officiële taal, Hatikvah als officiële hymne, de Joodse kalender en zijn feestdagen als officiële kalender.

Zelfs Amerika - wat Amerika met de inheemse Amerikanen (de "Indianen") heeft gedaan, is meer dan beschamend. Met verdrag op verdrag dat Amerika heeft verbroken en aangescherpt. De mensen die in Amerika met geweld opmarcheerden in de Trail of Tears van North Carolina naar Oklahoma. De duizenden onderdrukte Indianen die Amerika heeft vermoord, en de bedenkingen waarop Amerika hun toekomstige generaties heeft veroordeeld. Om nog maar te zwijgen van de gedwongen opsluiting van duizenden Japanse Amerikanen in de afgelopen eeuw. Niet mooi - en Amerika's verhaal is nog de mooiste van de hele groep.

Als Israël besluit dat het geen Joods land is, stop dan met het sturen van afgezanten naar Amerikaanse Joden, stop met het aanmoedigen van aliyah, stop met het promoten van Joodse Nationale Fonds bossen en de Israëlische obligaties, stop met het uitnodigen van niet-Israëliërs om te stemmen in het Wereld Zionistisch Congres, verander het volkslied in iets zoets over esdoornbladeren of over melk en honing en hummus, en erken gewoon Israël als een Hebreeuwssprekend Portugal beroofd van het Jodendom en rijk aan intersectionalistisch multiculturalisme.

En geniet van de steun van J Street en George Soros, Bend the Arc en Teruah, Bernie Sanders en Barack Obama. En wanneer de dag van de afrekening komt, zie waar ze dan staan.

Bron: Nu — So Israel Is not the Jewish State? - Israel National News