www.wimjongman.nl

(homepagina)

Het einde van het tijdperk van het Palestijnse bedrog

Door Sarah N. Stern - 9 april 2018

De Palestijnse Autoriteit heeft zich al een kwarteeuw op cynische wijze verstopt achter een vijgenblad wat het "vredesproces" wordt genoemd. De naakte waarheid is echter dat zij alle beschikbare middelen hebben aangewend om het terrorisme aan te moedigen, te stimuleren en te belonen. Met de goedkeuring van de Taylor Force Act, die tot doel heeft de betalingen aan Palestijnse gevangenen en martelaren in mindering te brengen, ontstaan er eindelijk wat barsten in die ijzeren muur van bedrog.

De uitdrukking "vredesproces" diende als een ingenieus taalkundig kalmerend middel, dat de internationale gemeenschap in de droom bracht van een vreedzame PA. De harde realiteit is dat het doel van het PA nooit vrede is geweest, maar de geleidelijke en gefaseerde uitbanning van de staat Israël. De PA heeft z'n kinderen voortdurend geleerd dat Joden en Israëli's afschuwelijke, verfoeilijke wezens zijn, en hun uiteindelijke uitbanning zou van enorm voordeel zijn voor het Palestijnse volk, de Arabische wereld en de hele mensheid.

Het Palestijns Nationaal Convenant werd op 28 mei 1963 aangenomen, waarin de meeste van de 33 artikelen een beroep doen op een "gewapende strijd" totdat "de zionistische entiteit volledig is uitgeroeid en Palestina is bevrijd".

Merk op dat dit vier jaar voor de Zesdaagse Oorlog van 1967 gebeurde, dus het had niets te maken met de betwiste gebieden van na die oorlog. Het heeft alles te maken heeft met de Onafhankelijkheidsoorlog in 1948 en het pure bestaan van Israël.

In april 1996, temidden van de euforie van de ondertekening van de Oslo-akkoorden en onder veel politieke druk van de regering-Clinton, had de Palestijnse Nationale Raad een wijd en zijd bekendgemaakte mededeling om te bespreken of het convenant moest worden ingetrokken. Ondanks de fanfare, stemden zij eenvoudig om de periode om verder te beslissen wat te doen, te verlengen.

PA-woordvoerder Marwan Kanfani kwam uit de vergadering naar voren en zei: "Dit is geen amendement. Het is een licentie om een nieuwe resolutie, een nieuw handvest te starten. Dit is echt een stemming om een commissie op te richten om het te onderzoeken.

De commissie is nooit gevormd; de leden zijn nooit benoemd; vervolgens zijn er geen vergaderingen meer aangekondigd.

Toch stonden de internationale media bol van de krantenkoppen over hoe de PA afstand had gedaan van het Handvest. Peter Jennings, presentator van "World News Tonight", begon zijn uitzending met: "Ze zeiden dat het niet kon. De PA heeft zijn handvest om op te roepen tot de vernietiging van Israël ingetrokken".

De PNC kwam pas in 2009 bijeen, waar de woordvoerder van Fatah, Nabil Shaath, zei dat "het handvest niet kan worden veranderd". Azaam al Ahmed, een andere woordvoerder van PA zei: "Het [handvest] zal blijven zoals het is. Het zal niet onderhevig zijn aan verandering. We hebben het recht om alle vormen van nationale strijd te beoefenen."

Toch overtuigde de wereld zichzelf er al decennialang van dat de PA eigenlijk een vreedzame entiteit is, het gematigde alternatief voor Hamas.

De PA heeft een dubieus spel gespeeld. Zij hebben alle beschikbare middelen aangewend om hun volk systematisch te indoctrineren om Israëli's en Joden te verachten en te vermoorden, door middel van schoolboeken, kinderprogramma's op televisie, sportieve en culturele evenementen om Joden te demoniseren, de sjahid te prijzen ('martelaar') en hun jeugd aan te moedigen deze 'glorieuze weg' te volgen.

Itamar Marcus van Palestinian Media Watch schrijft: "PA-sprookjes beweren dat Israël samenspant om Palestijnen te besmetten met aids, en drugsverslaving te verspreiden, en samenspande om met succes Arafat te vermoorden, en nog veel meer. Het doel van de PA is om haat op te wekken in een mate dat het vechten en vermoorden van Joden en Israëli's zal worden verheerlijkt als heldhaftige zelfverdediging.

Na zoveel jaren van dergelijke systematische indoctrinatie is het geen wonder dat het vermoorden van Joden en Israëli's in de ogen van veel Palestijnen wordt gezien als een heldhaftige daad, en als een regerende waarde van de PA. In 2015 zei de leider van de Palestijnse Autoriteit, Mahmoud Abbas: "We zegenen elke druppel bloed die is vergoten voor Jeruzalem, en dat is schoon en zuiver bloed."

In weerwil van de Verenigde Staten kondigde de PA zojuist aan dat het nu direct de gevangenen en de families van "martelaren" zal betalen met een bedrag van 355 miljoen dollar per jaar.

Vormt dit geen materiële steun voor terrorisme?

Maar wat het Amerikaanse Congres betreft, is het eindelijk zover.

Bron: The End of the Era of Palestinian Deception - Israel News