www.wimjongman.nl

(homepagina)

DAMASCUS COUNTDOWN: Grote escalatie in Syrië

Gary - 26 september 2018

()

Het begon met het neerstorten van een Russisch Il-20 spionagevliegtuig aan de vooravond van Jom Kippoer. 15 Russische militairen werden gedood. Israëlische oorlogsvliegtuigen, terwijl ze razzia's uitvoerden langs de Syrische kust, werden het doelwit van de luchtverdediging van de Syrische regering, maar in plaats van het neerschieten van Israëlische jets, hebben ze onbedoeld het grote Russische spionagevliegtuig neergehaald.

Lang verhaal kortom, Israël ontkent verantwoordelijkheid, maar het Russische leger gelooft - of wil dat de wereld gelooft - dat de Israëlische gevechtsvliegtuigen de Il-20 als dekmantel gebruikten, wat de Syrische radar en de grond-naar-lucht raketten verwarde. Onder het voorwendsel van het neerhalen heeft de Russische regering bevolen eindelijk het dodelijke S-300VM lucht- en raketverdedigingssysteem naar Syrië te brengen. De verhuizing is een fundamentele spel-wisselaar en zet Israël onmiddellijk terug in de hoek van waaruit zijn militaire leiders het gevoel hebben dat ze geen andere optie hebben dan een directe militaire confrontatie met Rusland.

Israël is al tientallen jaren in staat om met relatief gemak luchtaanvallen te lanceren in Syrië. De verouderde Syrische luchtverdediging was totaal niet in staat om zich te verdedigen tegen de Israëlische jets. En in de afgelopen jaren, toen Iran en Hezbollah voet aan de grond hadden gekregen in het land net ten noorden van Israël, heeft de Israëlische regering zich ernstig bedreigd gevoeld - Iran is immers de hoogste geopolitieke aartsvijand van Israël en roept openlijk op tot de volledige vernietiging van de Joodse staat.

De decennialange situatie is nu veranderd en dit beeld toont u precies waarom:

()

Ruslands internationale staatsmedia (RT) meldt dat de raketten aan Damascus zelf geleverd zullen worden, wat betekent dat ze in de handen van de Syrische regering zullen worden gegeven, buiten de directe controle van de Russen om. De Syriërs hebben lang gezocht naar dit raketsysteem en nu krijgen ze hun wens. Heel Noord-Israël zal binnen bereik zijn, en mogelijk heel Jeruzalem, afhankelijk van de specifieke variant van de S-300-raket.

Als je op die kaart ziet wat ik zie, dan is de stad Damascus zelf nu de grootste bedreiging voor Israël in zijn onmiddellijke omgeving en bedreigt ongeveer een derde van het Israëlische luchtruim, en blokkeert het toekomstige Israëlische luchtaanvallen op Iran en Iraanse proxies in het noorden.

Maar er is meer. Rusland stuurt ook geavanceerde radar- en satelliet- en radarstoringssystemen die de Israëlische en westerse luchtmachten over Syrië aanzienlijk zullen verlammen en dwarsbomen.

Terwijl de aandacht van de wereld werd afgeleid naar de 73e zitting van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties en het heen en weer gaan met voor en tegen met betrekking tot Brett Kavanaugh en zijn politiek gemotiveerde aanklager, stapte het Midden-Oosten zojuist in zijn eigen Cubaanse raketcrisis - één die zeer waarschijnlijk zal leiden tot Jesaja 17 en uiteindelijk tot Ezechiël 38-39. Die lang geprofeteerde Verdrukkingsgebeurtenissen zijn als Kerstmis, en de Opname is als Thanksgiving.

Als je de kerstversieringen ziet verschijnen, weet je dat Thanksgiving om de hoek ligt.