www.wimjongman.nl

(homepagina)

Mahmoud Abbas heeft vers Amerikaans bloed aan zijn handen

Abbas' verantwoordelijkheid voor de moord

( )

Ari Fuld, een 45-jarige Israëlisch-Amerikaanse burger en vader van vier kinderen, werd gisteren vermoord door een Palestijnse terrorist in de buurt van Bethlehem. (Bron: Ari Fuld/Facebook)

In een toespraak voor het Uitvoerend Comité van de PLO in Ramallah op 15 september herhaalde president Mahmoud Abbas van de Palestijnse Autoriteit (PA) de oude laster dat Israël van plan was een speciale Joodse gebedszone in de Al-Aqsa moskee in te stellen. Abbas beweerde dat Israël het voorbeeld van het Graf van de Patriarchen in Hebron wilde kopiëren, waar Joden en moslims in verschillende secties bidden.

Abbas zei niet waar zijn leugen op gebaseerd was. Hij heeft ook geen bewijs geleverd van Israëls vermeende complot tegen de Al-Aqsa-moskee. Hij zei echter dat de Palestijnen, samen met Jordanië, van plan waren om deze kwestie voor het Internationaal Strafhof en het Internationaal Gerechtshof te brengen.

Abbas' aantijging werd al snel opgepikt door verschillende media in de Arabische wereld, de Westelijke Jordaanoever en de Gazastrook. De krantenkoppen die verschenen op websites van Hamas en de Palestijnse Islamitische Jihad, de op een na grootste terroristische groepering in de Gazastrook, beweerden dat Israël van plan is om Joden toe te staan te bidden in de Al-Aqsa moskee.

Het spreekt voor zich dat er geen Israëlisch plan is om Joden toe te staan in de Al-Aqsa-moskee te bidden. In de afgelopen jaren hebben Joden echter, net als alle andere niet-moslims, hun volkomen legale bezoeken aan de Tempelberg mogen hervatten. Duizenden Joden hebben de heilige plaats onder politiebescherming bezocht, ondanks provocaties en gewelddadige aanvallen van moslims. Het is vermeldenswaard dat elke vorm van gebed of "religieuze uitingen" door Joden of christenen waar dan ook op de Tempelberg volledig verboden is door de Israëlische politie.

Waarom is de valse beschuldiging van Abbas zo belangrijk en gevaarlijk? Uren nadat de rapporten werden gepubliceerd van Abbas' aantijging, stak een 17-jarige Palestijn uit de stad Yatta op de zuidelijke Westelijke Jordaanoever Ari Fuld, een 45-jarige Israëlisch-Amerikaanse burger en vader van vier kinderen, dodelijk neer in een winkelcentrum in Gush Etzion, ten zuiden van Bethlehem.

Volgens Palestijnse terroristische groeperingen besloot de terrorist, Khalil Jabarin, om een Jood te vermoorden in reactie op Israëlische "misdaden", tegen de Al-Aqsa moskee in het bijzonder, en de islamitische heilige plaatsen in het algemeen.

Met andere woorden, de terrorist werd beïnvloed door de aansporing van Abbas, en daarom besloot hij om uit te gaan op zijn dodelijke missie. Er bestaat geen twijfel over dat de terrorist de rapporten heeft gezien waarin Abbas beweerde dat Israël van plan was om Joden toe te staan in de Al-Aqsa moskee te bidden.

Palestijnse terroristische groeperingen legden al snel een verband tussen de moord op Fuld en de opmerkingen van Abbas.

De Palestijnse Islamitische Jihad-terreurgroep bijvoorbeeld, merkte in een verklaring op dat de messteekaanval een "natuurlijke reactie is op het Zionistische terrorisme gepleegd door agressie en misdaden tegen onze mensen, onze landen en onze heilige plaatsen."

Hamas van zijn kant zei dat de terroristische aanslag kwam in reactie op Israëlische "schendingen" tegen de Al-Aqsa moskee. "Wij verwelkomen deze heroïsche aanval en bevestigen dat het schaden van de Al-Aqsa-moskee een rode lijn is", aldus Hamas senior-official Husam Badran in een verklaring. "Deze operatie is een reactie op wat Israël van plan is te doen in de Al-Aqsa-moskee."

De verklaringen van Hamas en de Palestijnse Islamitische Jihad bevestigen dat er een direct verband bestaat tussen de valse aanklacht van Abbas tegen Israël en de moord op de Israëlisch-Amerikaanse burger. De terroristische groeperingen zeggen indirect dat Jabarin besloot om een Jood te vermoorden omdat zijn president, Abbas, hem en de rest van de wereld vertelde dat Israël van plan was om speciale Joodse gebedsplaatsen in de Al-Aqsa moskee te creëren.

Abbas' valse bewering was niet de eerste smaad in zijn soort.

Het is tijd om hen die het misschien vergeten zijn eraan te herinneren dat het Abbas was die de "messen-intifada" van 2015 startte met zijn beschuldiging dat de Joden "met hun vuile voeten de Al-Aqsa moskee verontreinigden". Abbas' verklaring kwam toen in reactie op het besluit van de Israëlische regering om een tijdelijk verbod op Joodse bezoeken aan de Tempelberg op te heffen. Hier is wat Abbas toen te zeggen had:

"De Al-Aqsa [moskee] is van ons, de kerk van het Heilig Graf is van ons, en zij hebben niet het recht om deze met hun smerige voeten te verontreinigen. Wij zullen hen dat niet toestaan en wij zullen alles doen wat in ons vermogen ligt om Jeruzalem te beschermen".

Abbas zei verder:

"Wij verwelkomen elke druppel bloed die in Jeruzalem wordt vergoten. Dit is zuiver bloed, schoon bloed, bloed op weg naar Allah. Met de hulp van Allah zal elke 'shaheed' (martelaar) in de hemel zijn, en elke gewonde zal zijn beloning krijgen."

Kort na de opmerkingen van Abbas lanceerden de Palestijnen een golf van steek- en auto-aanvallen als onderdeel van wat zij de "Jeruzalem Intifada" of de "Messen Intifada" noemden, waarin honderden Israëliërs zijn vermoord en gewond.

Abbas en zijn Palestijnse Autoriteit zijn sindsdien doorgegaan met het aanzetten van Palestijnen tegen Israël door te beweren dat Joden de Al-Aqsa moskee "met geweld bestormden en binnenvielen".

Deze bewering is natuurlijk ook onjuist, omdat de Joden die op de Tempelberg rondlopen nooit een voet binnen in de Al-Aqsa moskee hebben gezet. Joden en christenen mogen nergens op de Tempelberg bidden. In feite worden Joden die worden gezien, terwijl ze zingen, gebogen staan, hun ogen gesloten houden of huilen tijdens de rondleidingen, vaak gearresteerd door de Israëlische politie.

Abbas zal echter niet toestaan dat iemand hem zal confronteren met de feiten. Hij leeft in zijn eigen droomwereld, waar hij nog steeds leugens verspreidt en oproept tegen Israël. Abbas' laatste verzinsel is direct verantwoordelijk voor de moord op Ari Fuld, die werd doodgestoken door een terrorist die geloofde in de leugens van Abbas over een vermeend Israëlisch plan om de Al-Aqsa moskee op te splitsen tussen moslims en Joden.

Het is hoog tijd voor de internationale gemeenschap om te zien dat het de anti-Israëlische aansporingen van Abbas zijn die de Palestijnen ertoe aanzetten om een mes te pakken en de eerste Jood die ze ontmoeten neer te steken. Het bloed van Ari Fuld, onder andere, kleeft aan de handen van Abbas.

Bassam Tawil is een Arabische moslim uit het Midden-Oosten.

Vertaling door W.J. Jongman en H. Sleijster

© 2018 Gatestone Institute. Alle rechten voorbehouden. De artikelen hier afgedrukt geven niet noodzakelijkerwijs de standpunten weer van de vertalers of van Gatestone Institute.

Bron: Mahmoud Abbas: Fresh American Blood on His Hands