www.wimjongman.nl

(homepagina)

TRUMP: 'HEEFT HET WESTEN DE WIL OM TE OVERLEVEN?'

6 juli 2017, door Daniel Greenfield

()

Dit is de grote vraag van onze tijd. En misschien beginnen we een eerste antwoord te horen op die vraag.

"De fundamentele vraag van onze tijd is of het Westen de wil heeft om te overleven," zei President Trump in Polen. "Hebben wij vertrouwen in onze waarden om ze ten koste van alles te verdedigen? Hebben we genoeg respect voor onze burgers om onze grenzen te beschermen? We hebben het verlangen en de moed om onze beschaving te bewaren tegenover hen die deze zouden willen onderdrukken en vernietigen?"

Islam en links zijn gewijd aan de ondermijning en de vernietiging van onze beschaving. Zij geloven dat het een kwaad ding is en van geen waarde. En wie naar hen luisteren beginnen zich dat af te vragen.

Het pad naar het verdedigen van onze beschaving ligt in de weerstand aan deze overgave.

Beschavingen worden uiteindelijk afgemeten, zoals alle zaken, door de veroordeling van degenen die ervoor staan. De linkerkant heeft geen gebrek aan overtuiging. Evenmin als de islamitische terroristische bondgenoten die ervoor willen doden en sterven.

Uiteindelijk hangt het van de vraag af of degenen die deze westerse beschaving willen verdedigen de overtuiging van haar vijanden kan weerstaan.

"Het westen werd groot, niet vanwege papierwerk en verordeningen, maar omdat mensen hun dromen mochten volgen en hun eigen lot bepalen," zei Trump, bij de identificatie van het symptoom.

Het is niet de regering die ons groot maakt. Regeringen staan in plaats daarvan vaak in de weg van die grootheid.

"Onze burgers wonnen niet gezamenlijk de vrijheid, ze overleefden niet samen de verschrikkingen, en brachten niet samen het kwaad ten val, alleen om nu onze vrijheid te verliezen wegens een gebrek aan trots en vertrouwen in onze waarden. Dat deden we niet en dat zullen we niet doen. Wij zullen nooit buigen."

Commentaar: We leven in een Westen dat God als dood heeft verklaard. Het heeft geen waarden meer om voor te strijden. Waar moeten ze die vandaan halen? De enige belangstelling die men heeft is voor een goed en gezellig leven. Hedonistisch tot in de wortels. Een groot deel zal zich overgeven aan een leider met strenge wetten en voorschriften, zodat ze precies weten wat wel mag en niet mag. Dat zullen geen christelijke waarden zijn. Een ander deel, dat dit niet zal doen, wordt vervolgens omgebracht.

Bron: Trump: Does the West Have the Will to Survive? | Frontpage Mag