www.wimjongman.nl

(homepagina)

Palestijnen: Diploma voor terreur

door Bassam Tawil - 3 april 2017

Een blik op hun leiders en hoge ambtenaren vertelt hen dat de banen van de Palestijnse Autoriteit naar de "afgestudeerden" in de Israëlische gevangenissen gaan.

Palestijnen die in de Israëlische gevangenissen worden vastgehouden, "staan model voor een gevoeligheid en vormen de nationale cultuur welke een pijler is voor de oprichting van een Palestijnse staat." Deze verheerlijking van Palestijnse gevangenen, van wie velen achter de tralies zitten voor het vermoorden van Joden, werd vorige week weergegeven door Fayez Abu Aitah, een hooggeplaatste vertegenwoordiger van President Mahmoud Abbas in zijn Fatah factie.

Abu Aitah's woorden van waardering voor de moordenaars van Joden kwamen tijdens een bezoek die hij bracht aan Hatem al-Maghari, een politieagent van de Palestijnse Autoriteit (PA), die vorige week vrijkwam na het uitzitten van 17 jaar gevangenis voor zijn rol bij het lynchen van de twee Israëlische reserve soldaten die per ongeluk Ramallah binnenreden. Bij zijn aankomst in zijn huis in de stad Rafah in het Zuiden van de Gazastrook, werd Al-Maghari als een held ontvangen. Honderden Palestijnen zijn sindsdien naar zijn huis gekomen om hem te feliciteren met zijn vrijlating uit de gevangenis en hem te loven voor zijn "bijdrage" aan de Palestijnse zaak.

Abbas' Fatah was er snel bij om al-Maghari te omhelzen als "een van onze zonen" om zo een bericht te zenden naar de Palestijnen dat de factie van Fatah ook betrokken is bij de terroristische aanslagen tegen Israël. Jarenlang hebben de tegenstanders van Fatah hen beschuldigd van een afschaffing van de "gewapende strijd" ten voordele van een vredesproces met Israël. Groepen zoals Hamas, Volksfront voor de bevrijding van Palestina (PFLP) en de Palestijnse Islamitische Jihad blijven Fatah voorlopig nog bekritiseren vanwege niet voldoende actief te zijn in de terreurcampagne tegen Israël.

De vrijlating van al-Maghari bood een goede gelegenheid voor Fatah om haar Palestijnse vijanden te herinneren aan hun "bijdrage" aan de oorlog tegen Israël. Het lynchen van de twee soldaten in een politiebureau van de Palestijnse Autoriteit in Ramallah was een van de wreedste misdaden door de Palestijnen. Het PA-leiderschap heeft nooit enige verantwoordelijkheid aanvaard voor het lynchen van de twee soldaten die werden vastgehouden door de PA-politieagenten binnen het bureau na het nemen van een verkeerde afslag naar deze stad, terwijl ze op weg waren naar hun basis.

Het helden-welkom dat al-Maghari ontvangen heeft en de woorden van lof van de Fatah-leiders dienen als een herinnering aan hoe moordenaars van Joden blijvend worden begroet als een rolmodel voor de Palestijnen. President Abbas en zijn PA- en Fatah-vertegenwoordigers hebben Palestijnse gevangenen die lang vastgehouden worden door Israël, als "helden" geprezen en zij zijn de toekomstige leiders van een Palestijnse staat.

Zoals Abu Aitah heeft uitgelegd tijdens zijn bezoek aan de vrijgelaten terrorist met goede wensen:

"De gevangenen zijn de pijler van onze nationale beweging. Ze hebben het beste geofferd in onze geëngageerde en verantwoordelijke nationale kaders die de strijd van ons volk leidt. Onze gevangenen hebben de (Israëlische) gevangenissen veranderd in universiteiten waar de toekomstige leiders afstuderen."

Naast het verzenden van dit bericht aan de Palestijnen over wat waardevol is in de Palestijnse samenleving, maakte de leider van Fatah ook duidelijk dat het pad naar leiderschap en werkgelegenheid gaat via de Israëlische gevangenissen. In niet mis te verstane bewoordingen zei hij tegen jonge Palestijnen: "Als u een leider wilt worden, moet u uw kwalificaties bewijzen door het volgen van het voorbeeld van de Palestijnen die terreuraanslagen uitgevoerd hebben tegen Israël en een tijd in Israëlische gevangenis hebben doorgebracht." Nogmaals: Abbas' hooggeplaatste vertegenwoordiger vertelde de Palestijnen dat er geen behoefte is aan mensen die daadwerkelijk onderwijs hebben gekregen: omdat de Israëlische gevangenissen de beste "universiteiten" zijn.

Palestijnen hebben veel reden om Abu Aitah te geloven. Hij is een hoge Fatah-ambtenaar. Gewoon door een blik te werpen op hun leiders en hun hoge ambtenaren zegt dit dat de Palestijnse Autoriteit zijn banen naar de "afgestudeerden" uit de Israëlische gevangenissen gaan. Er is geen tekort aan zulke leiders die aan de macht kwamen, dankzij hun betrokkenheid bij terroristische aanslagen tegen Israël.

In de wereld van de Palestijnen is terreur inderdaad een diploma van waarde. Een tijd uitdienen in de Israëlische gevangenis kan zelfs iemand een militaire rang geven zonder naar een militaire of veiligheid academie te hoeven gaan.

De PA heeft volgens Palestijnse bronnen, één van de grootste aantallen generaals of kolonels in de Arabische wereld. De meeste van deze hooggeplaatste officieren verdienden hun titels dankzij de tijd die zij uitzaten in de Israëlische gevangenis, niet omdat ze aan een militaire academie studeerden.

Neem bijvoorbeeld Jibril Rajoub, voormalig commandant van de beruchte Preventive Security Force van de Palestijnse Autoriteit, die in het bezit is van de rang van generaal-majoor. Rajoub's rang is grotendeels het resultaat van de zeventien jaar die hij in de Israëlische gevangenis heeft doorbracht wegens zijn rol in terrorisme. Rajoub is slechts een van de tientallen, zo niet honderden, ex-gevangenen die hoge rangen en titels ontvingen, maar geen werkelijke militaire achtergrond hebben.

Veel PA-veiligheidstopambtenaren, zoals generaal-majoor Adnan Damiri, woordvoerder van de veiligheidstroepen van de PA, dragen medailles en decoraties op hun militaire uniformen hoewel ze aan geen enkele oorlog hebben deelgenomen. Damiri bracht 10 jaar door in de Israëlische gevangenis voor overtredingen gerelateerd aan veiligheid.

( )

Veel Palestijnse Autoriteit (PA) veiligheidstopambtenaren, zoals generaal-majoor Adnan Damiri, woordvoerder van de veiligheidstroepen van de PA, dragen medailles en decoraties op hun militaire uniformen, hoewel ze aan geen enkele oorlog hebben deelgenomen. (Afbeeldingsbron: PA video screenshot)

Dit zijn de leiders die als rolmodel worden aangeprezen voor de jonge Palestijnen. Een groot aantal Palestijnse "officieren" heeft zelfs niet eens het middelbare schoolonderwijs voltooid. Maar dat moet een Palestijn niet verontrusten, die arrogant droomt van een hoge baan in de Palestijnse staat.

Op 17 april zullen de Palestijnen weer de "Palestijnse Gevangenen Dag" markeren door het voeren van een reeks solidariteitdemonstraties met de gevangenen die de terreuraanslagen tegen Israël hebben uitgevoerd. Dit evenement wordt elk jaar herdacht door Palestijnen ter ere van de "helden" die "enorme offers" brachten namens de Palestijnen.

Deze "offers" omvatten het verminken van of moord op Joden. Het jaarlijkse evenement op de Westelijke Jordaanoever wordt gesponsord en gefinancierd door Abbas van Fatah, die op zijn beurt weer gefinancierd wordt door Europa en het Westen in het kader van het verheerlijken van terroristen en het stimuleren van Palestijnse jongeren om hun vermoedelijk heroïsche voorbeeld te volgen.

Een Palestijnse tiener die wenst om "generaal" te worden onder Abbas, moet niet een of andere academie volgen. De kortste weg naar het bereiken van die rang is het uitvoeren van een terreuraanval tegen Israël en een tijd doorbrengen in de Israëlische gevangenis. Hoe langer de tijd doorgebracht in de gevangenis, hoe hoger de militaire rang. Tien jaar voor voor het verdienen van de rang als kolonel. Meer dan dat zal de verdienste geven als zijnde generaal. Het pad naar het winnen van een baan bij elk ministerie van de Palestijnse Autoriteit gaat ook via de Israëlische gevangenissen. Voormalige gevangenen worden behandeld als de "goede jongens van de revolutie" en krijgen banen als de krenten in de pap. Ondertussen kunnen de Palestijnen die eigenlijk willen worden opgeleid het opnieuw vergeten.

Het moet dan ook geen verbazing wekken als al-Maghari zichzelf bekroonde met de rang van generaal in de door Abbas gecontroleerde Fatah-veiligheidskrachten.

En dus blijft: de schaamteloze verheerlijking van moordenaars: terroristen die paraderen als rolmodellen, en die toonbeelden zijn van deugd voor een volgende generatie Palestijnen. Onder deze omstandigheden, met het niet aflatende ophitsen, zal geen Palestijn willen praten over vrede met Israël.

Wanneer President Abbas het Witte Huis bezoekt, is het interessant om te zien hoe zijn "vredes"houding zal zijn in een bespreking die ook een diploma voor terreur bevat.

Bassam Tawil is een geleerde gevestigd in het Midden-Oosten.

© 2017 Gatestone Institute. Alle rechten voorbehouden. De artikelen hier afgedrukt geven niet noodzakelijkerwijs de standpunten weer van de vertalers of van Gatestone Institute.

Bron: Palestinians: The Diploma for Terror