www.wimjongman.nl

(homepagina)

Tijd om de binnenplaats van de Tempelberg te delen?

( )

Dr. Aaron Lerner wekelijks commentaar: - 4 augustus 2017

Laten we er duidelijk over zijn:

# 1. De moskee van Al Aqsa is niet 'in gevaar' - er is absoluut GEEN Joodse interesse om te bidden in die moskee.

# 2. De Rotskoepel is niet 'in gevaar' - als de plaats van het Heilige der Heilige toen de Eerste en Tweede Tempel daar waren, is er geen enkele Joodse autoriteit in de wereld die zegt dat het voor Joden mogelijk moet zijn om te bidden in de Rotskoepel.

# 3. Het gebied op de Tempelberg waar Joden kunnen bidden, is op de open binnenplaats (volgens de rabbijnen die dat gebed houden, is dat ergens op de tempelberg toegestaan).

# 4. Moslims doen NIET hun schoenen uit wanneer ze op die binnenplaats lopen.

Dus hier de vraag: als Israƫl uitdrukking zou geven aan bovenstaande feiten door afspraken te maken voor een Joods gebed op de binnenplaats, wat zou er dan uiteindelijk gebeuren?

Het directe antwoord van bepaalde "experts" is zonder twijfel dat zo'n stap een catastrofe zou brengen, aangezien de hele moslimwereld zich bij elkaar zal aansluiten en de Joodse staat vernietigen. Deze zelfde "experts" hebben wel een verleden van voortdurend erger wordt wat betreft hun voorspellingen van catastrofale reacties op Israƫlische initiatieven die ze zelf tegenstaan.

Maar dan is het ook mogelijk dat we door middel van actie eens laten zien wat we eigenlijk in gedachten hebben en dat de moslimwereld eens zal moeten erkennen dat de al Aqsa Moskee niet in gevaar is?

De situatie in Hebron is zeker veel dramatischer. We delen niet alleen de Maarat Hamachpelah met de moslims, maar er zijn dagen in de loop van het jaar dat de hele faciliteit uitsluitend wordt gebruikt door Joden (en eenzelfde aantal dagen wordt het uitsluitend door moslims gebruikt). Toegegeven, Hebron is niet Jeruzalem, maar de moslims claimen daar niet, in de nasleep van deze afspraken, dat de "Ibrahim-moskee in gevaar is".

Bron: IMRA - Friday, August 4, 2017 Weekly Commentary: Time To Share Temple Mount Courtyard?