www.wimjongman.nl

(homepagina)

Wordt orkaan Harvey genoemd in de Bijbel?

Door Amir Tsarfati - 31 augustus 2017

Amirs commentaar op de orkaan Harvey in het licht van de Bijbelse profetieën.

()

De orkaan Harvey, de meest krachtige en vernietigende orkaan die de Verenigde Staten treft sinds meer dan tien jaar, is niets anders dan een catastrofe geweest. Honderdduizenden zijn geëvacueerd, huizen en levens zijn ontworteld en 38 dodelijke slachtoffers door de storm.

Hoewel er geen twijfel is dat orkaan Harvey een afschuwelijke natuurramp is, moeten we onthouden dat het onderdeel is van een wereldwijd verschijnsel van natuurrampen en helaas krijgt veel al helemaal geen vermelding in de media meer. Overstromingen in veel delen van Azië, hongersnood in grote delen van Afrika en Jemen, en het record aantal aardbevingen dat wereldwijd plaatsvindt, ze krijgen nauwelijks nog enige aandacht.

Vanmorgen zijn tenminste 7 mensen gedood toen een gebouw in Mumbai instortte door de zware overstromingen. De kuststad met meer dan 20 miljoen inwoners is het zwaarst getroffen door stormen tijdens het hoogtepunt van het moessonseizoen. De overstromingen hebben meer dan 1200 mensen gedood in India, Bangladesh en Nepal, waardoor duizenden ontheemd raakten.

Dergelijke intensiteit van natuurrampen is precies waar Romeinen 8:22-24 over spreekt. Dit zijn duidelijk de geboorteweeën voor de spoedige verlossing van ons lichaam (de Opname).

"... Want wij weten dat heel de schepping gezamenlijk zucht en gezamenlijk in barensnood verkeert tot nu toe.
En dat niet alleen, maar ook wijzelf, die de eerstelingen van de Geest hebben, ook wij zelf zuchten in onszelf, in de verwachting van de aanneming tot kinderen, namelijk de verlossing van ons lichaam.
>Want in die hoop zijn wij zalig geworden. Hoop nu die gezien wordt, is geen hoop. Immers, wat iemand ziet, waarom zou hij dat nog hopen? ... "

Naar mijn mening is Harvey verbonden met het 'vredesproces' in Israël (dat niet meer een 'big deal' is voor iedereen in de regio), en zich uitstrekt naar onverwachte plaatsen.

De associatie van elke verwoestende natuurramp in Amerika naar Israël is niet alleen onnauwkeurig, maar kan indirect een heel verkeerd beeld geven van God en Zijn Woord. Alsof Israël belangrijker voor Hem is dan ongeborenen. Denk aan de christen die niet meer de onrechtvaardigheid rondom hem kan verdragen, maar wordt verteld dat God in oordeel handelt wanneer de toekomst van het land Israël op het spel staat?

Aangezien we bekend zijn met het onderhandelingsproces in het Midden-Oosten, is de regering-Trump de vriendelijkste die we ooit hebben gehad sinds Nixon. De tweestatenoplossing is een oud idee dat door de VN in de jaren veertig werd aangeboden. Sinds 1967 heeft Israël zelf de Palestijnen grond voor vrede aanboden. Lang voordat we zelfs maar een enkele nederzetting hadden in Judea, Samaria, Gaza of de Golanhoogte weigerden de Arabieren een oplossing waarbij een levendige Joodse staat zou kunnen blijven bestaan.

Als een insider kan ik u vertellen dat premier Netanyahu krijgt wat hij wil van het huidige Amerikaanse team. De ideeën die vandaag door Kushner aan de Palestijnen worden gepresenteerd, zijn ideeën die door Netanyahu zelf werden bevorderd. Niemand in Israël - of in de hele regio - is van mening dat de Palestijnen deze ideeën ooit zullen accepteren. Zolang we het niet eens zijn over Jeruzalem, grenzen of vluchtelingen, zal er verder niets gebeuren.

De VN-Veiligheidsraad heeft in december een resolutie aangenomen waarin alle Israëlische nederzettingen in de bezette gebieden moeten worden stopgezet, nadat de regering van Barack Obama geen veto heeft uitgesproken. De resolutie heeft ook de oude stad van Jeruzalem niet uitgesloten als onderdeel van de bezette gebieden, waardoor de Westelijke Muur (Klaagmuur), de Joodse Wijk en de Tempelberg geen wettelijke grondgebied van Israël zijn. De stemming, die zonder twijfel de laatste wraak was van Obama op Israël, was veel 'strafwaardiger' dan alles wat Trump ooit heeft gedaan.

Dus waarom komt de orkaan Harvey nu en niet toen?

Hoe dan ook, ik geloof dat Amerika als natie ooit door God zal worden geoordeeld, maar zeker niet voor het bezoek van Jared Kushner aan Israël. Het gaat om veel belangrijker dingen die Amerika tegen God en Zijn Woord heeft gedaan, zoals de enorme bevordering van het doden van het ongeboren leven, de seksuele immoraliteit, de herdefiniëring van het huwelijk en het gezin, scheiding, afgoderij, aanbidding van de mammon, toestaan van de Satansaanbidding, het bespotten van Jezus terwijl Allah beschermd wordt, enz.

Jesaja 5:20

"Wee hen die kwaad goed noemen en goed kwaad; Die duisternis voor het licht zetten en licht voor de duisternis; dat bitter voor zoet zet, en zoet voor bitter!

In afwachting van zijn terugkeer,

Amir

Bron: Is Hurricane Harvey in the Bible?