www.wimjongman.nl

(homepagina)

Rabbi's sterfbed-bericht waarschuwt dat huidige tijd de moeilijke pre-Messiaanse pijn is

Door Adam Eliyahu Berkowitz - 2 maart 2017

  En Yaakov riep zijn zonen en zei: 'Kom bij elkaar, zodat ik kan vertellen wat u zal overkomen in het einde der dagen." Genesis 49:1 (de Israël Bijbel™)

( )

Net als de bijbelse Jacob, liet een rabbi die bekend staat om zijn vroomheid op zijn sterfbed vorige week een bericht achter voor Israël, en legde daarin uit dat de extreme moeilijkheden van de Joden vandaag de geprofeteerde einddagen-geboorteweeën zijn van de Messias. Maar de boodschap was ook bedoeld om Israël gerust te stellen door te onthullen dat een beschermengel de Joden zal beschermen.

( )

Rabbijn Yaakov Edelstein in 2012. (Wikipedia)

Na een operatie aan zijn keel vorig jaar communiceerde Rabbi Yaakov Edelstein, de opperrabbijn van Ramat Hasharon, alleen door het schrijven van opmerkingen. Nadat hij afgelopen donderdag op 93-jarige leeftijd was overleden, ontdekte zijn familie twee notities die hij had geschreven in het laatste uur van zijn leven, waarin krachtige boodschappen over het einde der dagen. Het eerste bericht dat werd gelezen was: "Michael zal opstaan, want dit zijn moeilijke tijden."

Rabbi Yosef Berger, de rabbijn van Koning Davids graf op de berg Sion, heeft uitgelegd wat de betekenis van het bericht van de rabbi is:

"In de joodse traditie, wanneer een tzaddik (rechtvaardige man) bezig is met het verlaten van de wereld, krijgt hij een grotere visie, een vorm van profetie," zo vertelde Rabbi Berger aan Breaking News Israël. "Rabbi Edelstein verwees naar het laatste hoofdstuk van Daniël dat spreekt over de oorlog van Gog en Magog, voorafgaand aan de Messias."

In het boek van Daniel is Michael de aartsengel en de Verlosser van de Joden, en verschijnt driemaal om genade aan de Joden te brengen in die moeilijke tijd.

  In die tijd zal Michaël opstaan, de grote vorst, hij die uw volksgenoten bijstaat. Het zal een benauwde tijd zijn, zoals er niet geweest is sinds er een volk is geweest tot op die tijd. In die tijd zal uw volk ontkomen: ieder die gevonden wordt, opgeschreven in het boek." Daniel 12:1

"Het is duidelijk dat Rabbi Edelstein een gerespecteerde en heilige rabbi is, die geloofde dat we in het latere stadium voor de Moshiach zijn, tijden die de potentie in zich hebben om vooral moeilijk zijn voor de Joden," zo verklaarde Rabbi Berger. Hij citeerde Rabbi Yisrael Meir Kaganeens laat-negentiende eeuwse wijze, bekend onder de naam van zijn epische boek, Chafetz Chaim ("Verlangd leven"). Rabbi Kagan heeft geleerd dat de laatste oorlog van Gog en Magog in drie fasen zal worden gestreden. Aan het einde van de Eerste Wereldoorlog, zo verklaarde Rabbi Kagan, was het de eerste fase van Gog en Magog.

Rabbi Edelsteins notitie vervolgde: "Onze troost is: een vos loopt en de rabbijnen huilen, maar Rabbi Akiva lacht?"

Dit is een verwijzing naar een deel van de Talmoed waarover Rabbi Edelstein schreef in de tweede notitie.

"Kijk zorgvuldig naar de laatste pagina van de Talmoed folio van Makot, om daarvan te leren" schreef Rabbi Edelsten. "Gezegend zij God die ons zal behoeden, zodat het gevaar zal passeren."

Deze pagina van de Talmoed, waar Rabbi Edelstein naar verwijst, over de zorgen van een groep van orthodoxe rabbijnen, met inbegrip van Rabbi Akiva, één van de meest gerespecteerde wetenschappers in de geschiedenis van het jodendom, die naar de Tempelberg gingen na de verwoesting van de Tempel.

De rabbijnen voerden de mitswa (gebod) uit, van het scheuren van hun kleren bij het zien van de vernietiging. Toen liep er een vos over de ruïnes van het Heilige der heiligen, waardoor de rabbijnen begonnen te huilen. Rabbi Akiva, aan de andere kant, begon te lachen.

Rabbi Akiva vroeg de andere rabbijnen waarom ze huilden en relateerde het aan de profetie uit de Bijbel:

  En wanneer de tabernakel moet opbreken, dienen de Levieten hem uit elkaar te nemen... En de onbevoegde die te dichtbij komt, moet ter dood gebracht worden. Numeri 1:51

De rabbijnen legden uit dat nu de tempel geheel verwoest was, dat zelfs een onrein dier als een vos straffeloos naar het heiligste gebied kon gaan.

Rabbi Akiva legde uit dat hij had gelachen vanwege twee andere profetieën.

 Daarom zal omwille van u Sion als een akker omgeploegd worden, Jeruzalem een puinhoop worden en de berg van dit huis tot hoogten in het woud." Micha 3:12

Rabbi Akiva verklaarde dat sinds de eerste profetie was uitgekomen, zoals blijkt uit de vos die loopt door de verwoeste tempel, de latere profetieën over de tempel nu ook konden geschieden.

 Zo zegt de HEERE van de legermachten: Er zullen weer oude mannen en oude vrouwen zitten op de pleinen van Jeruzalem, ieder met zijn stok in zijn hand vanwege de hoge leeftijd." Zacharia 8:4

"Het is duidelijk, dat wat de rabbijn in zijn laatste uur zei, was dat de engel Michael genade brengt aan de Joden zelfs in deze moeilijke tijden," zei de rabbijn Berger. "Vandaag, met een onzuiverheid die slechter is dan een dier dat heerst over de Tempelberg, maar precies zoals Rabbi Akiva in de vos de verlossing zag, in het einde, zullen ook alle profetieën verschijnen, de Messias zal komen, en de Derde Tempel zal staan op zijn juiste plaats."

Bron: Revered Rabbi’s Deathbed Message Invokes Angel Michael Bringing End of Days - Breaking Israel News | Latest News. Biblical Perspective.