www.wimjongman.nl

(homepagina)

Zeg hallo en vaarwel tegen 23 september

Dinsdag 12 september 2017 | door Tsvi Sadan

()

In april 2011 publiceerde William Taply (zie afbeelding) een video over de planetaire uitlijning die op 23 september 2017 zou gebeuren. Taply, een profeet in zijn eigen ogen, baseerde zijn voorspelling op zijn eigen eerdere "profetieën", samen met een computerprogramma genaamd Stellarium.

Zijn conclusie was dat de aanstaande uitlijning van de maan, Jupiter, de zon, Mercurius, Mars, Venus en de positie van het sterrenbeeld Leeuw rechts boven de Maagd, de letterlijke manifestatie van Openbaring 12:1-2 is. En die luidt: "En er verscheen een groot teken in de hemel: een vrouw, bekleed met de zon, en de maan was onder haar voeten en op haar hoofd een kroon van twaalf sterren.

En zij was zwanger en schreeuwde het uit in barensnood en in haar pijn om te baren."

Deze samenstelling van sterren, die volgens Taply boven Jeruzalem zullen zweven, gebeurt alleen op 23 september 2017. Op die dag zal aan de hemel de Maagd verschijnen, de vrouw die zwanger is van een kind, dat bekleed met de zon en de maan onder haar voeten. De kroon van de twaalf sterren boven haar hoofd is Leo met zijn negen sterren, plus drie extra "sterren" Mercurius, Mars en Venus. Deze cluster van sterren, zegt Taply, lijkt op een kroon, hoewel een beetje in een Keltische vorm.

De Maagd, de "vrouw", bevalt van Jupiter, en symboliseert Jezus. Taply is van mening dat dit beeld een zichtbaar hemels teken is van een waarschuwing die zal worden gevolgd door de laatste grote oorlog van Armageddon, en die wordt verondersteld om uit te breken in 2017.

Taply's voorspelling werd verder gepopulariseerd door evangelische predikers als Scott Clarke van ERF ministeries, Greg Lauer van Openbaring 12 Daily en Gary Ray van het nieuwsportaal Unsealed Christian. Deze "profetie" trok zelfs de aandacht van de media-kanalen, zoals de Washington Post, de Boston Globe en CBN Nieuws.

23 september komt eraan, juist als het Joodse feest van Rosj Hasjana (Nieuwjaar) eindigt. Dit Bijbelse feest markeert het begin van de 22 dagen van Rosj Hasjana tot en met het Loofhuttenfeest – tijdens welke tijd God elke Jood zal berechten voor de daden van het voorgaande jaar, het evangelische hemelse teken verschijnt dan echter niet op de Joodse radar.

Er zijn nog een paar soortgelijke sensationele Joodse eindtijdvoorspellingen die een breder beeld geven, hoewel weinigen een exacte datum verstrekken. De website www.sod1820.co.il bepaalde dat de geprofeteerde oorlog van Gog en Magog al zou beginnen op 28 augustus 2017. Dat was toen Noord-Korea een raket lanceerde naar de territoriale wateren van Japan. Deze website brengt de orkaan Irma ook als een duidelijk eindtijdteken. Doordat de Hebreeuwse spelling het woord Irma verdeelt, een bekend Joods interpretatie-hulpmiddel, kwamen de auteurs van deze website met "God vrezen" (yere mh'). Ook zien zij de vorm van een trompet (sjofar) in Irma's pad van vernietiging.

Rabbi Nir Ben-Artzi, een andere populaire, maar controversiële eindtijd-"profeet", blijft de Joden waarschuwen in zijn wekelijkse "berichten" dat Gog en Magog reeds in het volle zicht gebeurt. Hoewel hij geen precieze datums geeft, spoort Ben-Artzi niettemin alle Joden aan om in Israël te blijven, voor hen de veiligste plek op aarde in tijden van grote problemen.

Rabbi Amnon Yitzhak, een andere populaire figuur, zegt dat alles is ingesteld voor de Grote Oorlog van Gog en Magog. De naties zetten een podium op door Israël in een hoek te drukken, een situatie waarin elke kleine misrekening de vonk kan zijn waarmee deze grote oorlog zal ontbranden. Israëls vermeende schending van de "status quo" van de Tempelberg, of ook een Israëlische aanval op Syrische militaire doelen waarbij toevallig Russische soldaten worden gedood, zijn dingen van die aard dat het de oorlog van Gog en Magog kan doen ontbranden in een handomdraai.

Maar te oordelen naar vergelijkbare voorspellingen in het verleden, door zowel christenen en Joden, zal het jaar 2017 waarschijnlijk niet komen en gaan in relatieve vrede.

Bron: Say Hello and Goodbye to September 23 - Israel Today | Israel News