www.wimjongman.nl

(homepagina)

De Palestijnse Man

20 augustus 2017 - door Jim Fletcher

()

Deze afgelopen week vond Danny Akin, een kopstuk van de Zuidelijke Baptisten en president van 'd'Azur Baptist Theological Seminary' (Wake Forest, NC), een tweet leuk van Michael Bird, docent in de Theologie en het Nieuwe Testament aan het Ridley College.

Nu ik de referenties heb geplaatst, volgt nu de tweet zelf:

"Witte christenen mogen niet vergeten dat zij een donkerhuidige Aramees sprekende Palestijnse man aanbidden, die gezeten is aan de rechterhand van de Vader."

Waarop Akin antwoordde:

"Goed woord ter herinnering @mbird12. Dank u!"

Nee, helemaal geen goed woord. En Bird moet zich herinneren — of weten in de eerste plaats — dat wij een etnische Jood aanbidden. Akin zou dat moeten weten, ook dat. Hij leidt een groot seminarie? Dat is dan echt schokkend.

Maar deze realiteit is verwerpelijk voor een groot deel van de hedendaagse evangelische leiderschap.

In een opiniestuk op 6 mei 2016 zei Russell Moore dit in de New York Times:

"De man op de troon in de hemel is een donkerhuidige, Aramees sprekende 'buitenlander' die waarschijnlijk niet zo onder de indruk is van de slogans als 'Maak Amerika Weer Groot.'"

Door het gebruik van het woord "vreemdeling", was Moore in staat om zijn linkse wereldbeeld van open grenzen in de discussie in te voegen.

Moore, net als zijn vriend Akin, en anderen met belangrijke leidinggevende posities binnen de Evangelicalen, zijn afkerig van het vermelden van de wortels van Jezus. "Aramees" en het verdraaide en verkeerde "Palestijns" worden oneigenlijk gebruikt ter identificatie van de man die geboren is in een Joodse familie in het Joodse Bethlehem. Van Joodse afkomst.

Jezus is Joods en dat is hetzelfde als de hemel blauw is; maar in de evangelische wereld van vandaag, is de hemel paars, of rood, of zonder kleur.

Het is op dit punt dat mensen als Akin en Moore en Bird hun verdraaiing gebruiken om te vragen: "Waarom legt u zoveel nadruk op de Joodse achtergrond en het Jodendom? Bent u bekeerd tot de Hebreeuwse wortels?"

Of een stapje verder. Hieruit kunnen ze de belangrijke kwestie afleiden die voor de hand ligt: Jezus Christus is een Jood.

Deze mannen houden daar niet van, en mijn bewijs daarvan komt uit hun openbare opmerkingen, zoals hierboven.

(Komisch is dat Bird in de "Editorial board van Journal for the Study of the Historical Jesus" zit. Mijn lieve, als dat bestuur denkt dat Jezus een Palestijn is, moeten ze nodig worden opgeleid.)

Een deel van het probleem van 'Southern Baptist Convention's Bible' is het oecumenische karakter dat haar leiderschap al heeft uitgeoefend gedurende zeer lange tijd. Dat brengt veel "diversiteit" in de tent, en theologische diversiteit is vergif voor het onderwijs uit de Bijbel. Een paar generaties geleden zouden christelijke leiders hartgrondig de onzin van "Jezus is een Palestijn" hebben verworpen.

Maar hedendaagse leiders beamen het. Zij verspreiden deze leugen.

Vergeet niet, "Evangelische" buitenstaanders zoals Philip Yancey begonnen met de onzin van "Jezus is een Palestijn". Dat was al twee decennia geleden, net zoals Yasser Arafat dat heeft gedaan. Is dat niet verontrustend?

Maar nu in 2017 hebben we een voorzitter van het Zuidelijke Baptisten Seminarie, met de verspreiding van dezelfde antisemitische propaganda als de PLO-chef dat deed. En nogmaals, ik weet wat het antwoord zal zijn: "Och, kom op, je kan niet serieus zijn; dat is een serieuze sprong en mede 'schuld door associatie'."

Mijn antwoord is: wie de 'keffiyeh' ['Arafat-doek'] past...

Ik heb nu gedurende een paar jaar gesproken en geschreven dat de pro-Israël ondersteuning in de Amerikaanse kerk wegebt. Nu voel ik dat het in gevaar komt. We probeerden aardig te zijn naar de andere kant, en redelijk. En tegelijkertijd een terechte goede belangenbehartiging namens Israël te doen. Maar onze ideologische tegenstanders zijn wreed en meedogenloos. Die pro-Israël leiders in de kerk die ook aardig waren — ik zou hen kunnen noemen — hebben naar mijn mening de ondergang voorgestaan van het christelijke Zionisme in dit land, als zijnde een overheersende beweging.

Ik blijf bij die verklaring.

Men hoeft alleen maar te kijken naar de demonische en belachelijke sfeer van het "protest" tegen Donald Trump en zijn agenda, om te zien dat we niet terug gaan naar een idyllisch verleden.

En het zijn de evangelische leiders die zich terugtrekken, of die medeplichtig zijn, als het erom gaat de linkse ideologie te bevorderen, tot in de kerkbanken. Ze doen het zeker op hun conferenties.

De evangelische leiders ontbloten in hun arrogantie hun tanden naar "critici", zoals de auteur van dit artikel. Op deze manier doen zij afbreuk aan de echte problemen die er zijn gerezen. In het algemeen, hoewel er nog steeds prachtig aantallen Bijbel-gelovige mensen in de kerkbanken zitten, zijn de fundamentele leken ofwel onwetend over deze dingen, of omarmen zij zelf de vervangingstheologie.

De recente aftakeling binnen de 'Assemblies of God', met betrekking tot de pro-Israël ondersteuning, is een andere aanwijzing dat de traditionele voorvechters van het Joodse volk nu onder aanvallen liggen van linksen die geloven dat Jezus een Palestijn is.

Ik geloof niet meer in "hopen op het beste". Wat ik hier vandaag heb geschreven zijn gewoon feiten. En eerlijk gezegd is het zonder al teveel emotie. Ik verwacht een sterke afzwakking van de christelijke pro-Israël ondersteuning die naar het einde toe steeds verder gaat. Als de meerderheid van de Amerikaanse kerk, met veel hulp van de wereldse Danny Akins en de Russell Moores, veeleer eerder-dan-later het gif omarmen van een Palestijnse staat evenals de vele andere bedreigingen voor de Joodse staat.

Dat is gewoon waar we nu gekomen zijn.

Bron: Aug 21, 2017 - Rapture Ready