www.wimjongman.nl

(homepagina)

Mossad

7 oktober 2017 - door Jim Fletcher

()

De meesten kennen wel de naam van Israëls befaamde spionagegroep. De Mossad ("Het Instituut") heeft Israël sinds 1949 geholpen bij de bescherming van het land. Tot voor kort was het hoofd van de Mossad een geheim. Ik herinner me dat nog goed, toen ik in 1998 Ariel Sharon interviewde in zijn kantoor in Tel Aviv. Na een doolhof van metaaldetectoren wachtten we in een ruimte, en al snel liep een man een gang af en stond voor een lift. Hij glimlachte en ging de lift in.

Dat was Danny Yatom, hoofd van de Mossad. Dat zou ik natuurlijk niet geweten hebben, niet eerder dat nadat de beslissing was genomen om de identiteit van de chef openbaar te maken. Tot dan toe kon iedereen die het agentschap leidde, overal rondlopen en niet bekend zijn.

Vandaag de dag is het hoofd van de Mossad een integraal onderdeel van de verdediging van het land. De bedreigingen voor de Joodse staat zijn talrijk. Yossi Cohen staat nu aan het hoofd van de Mossad. En hij zei onlangs dat Iran de grootste bedreiging blijft. Hij zei ook dat de spionagegroep elk jaar duizenden operaties uitvoert, vele ervan direct in het hart van het vijandelijke gebied.

De doelstellingen van de Mossad zijn duidelijk, zei hij: "Iran blijft vasthouden aan zijn visie om aanzienlijke nucleaire vermogens te bereiken, zo zelfs dat het ook nucleaire militaire vermogens zal bereiken."

Naast de dreiging van een nucleair programma gedraagt Iran zich ook nog agressief in de achtertuin van Israël. Zij zijn bezig in Syrië en Libanon, en houden Hezbollah in bedrijf.

Benjamin Netanyahu heeft de Mossad een "gesynchroniseerde vuist" genoemd, en de beschrijving is nauwkeurig. De durf en planning staat dan op de tweede plaats.

Interessant. Te midden van een slachting en de vernietiging van de infrastructuur kunnen de opdrachtgevers wel een Expo Fair organiseren!

De rol van de Mossad en de IDF groeide als gevolg van de Iraanse ambities in het Midden-Oosten. Toen George W. Bush Irak weghaalde als een bedreiging voor de Iraanse Islamitische Republiek, was het een kwestie van tijd dat de mullahs hun macht zouden uitbreiden.

(In 2003 was ik net zo enthousiast als wie dan ook in Amerika om Saddam Hoessein van de kaart te vegen. Achteraf gezien zegt het ons dat een kreupel Irak de virtuele snelweg richting het westen is geweest voor Iran in de regio. En hun doel is de eliminatie van Israël.)

Het Meir Amit Intelligence Center heeft deze week enkele interessante feiten opgemerkt met betrekking tot de bemoeienis van Iran met Syrië.

Nu de campagne tegen ISIS ten einde loopt, blijft Iran zijn positie in de Syrische economie uitbreiden. Vorige week nam een Iraanse delegatie deel aan de Expo Fair in Syrië, en zij bespraken de intensivering van de economische samenwerking tussen Syrië en Iran met de Syrische minister van Openbare Werken en Huisvesting, en de minister van Watervoorziening. Bovendien kondigde een hoge ambtenaar in de Iraanse oliesector aan dat Iran voornemens is een olieraffinaderij in Syrië op te zetten met de capaciteit om 140.000 vaten olie per dag te produceren en twee andere raffinaderijen weer te herstellen."

Interessant. Te midden van een slachting en de vernietiging van de infrastructuur kunnen de opdrachtgevers wel een Expo Fair organiseren!

Iran maakt ook overuren om de stemming te verstoren betreffende het referendum onder de Koerden die op zoek zijn naar een onafhankelijke staat in Noord-Irak. Dit is al tientallen jaren het doel van de Koerden, maar zolang Saddam aan de macht was, kon het niet gebeuren. Een onafhankelijk Koerdistan zou weer een obstakel vormen voor Iran en Turkije.

Vorige week heeft de Iraanse president Rouhani zowel Poetin in Rusland, Erdogan in Turkije, als de Iraakse premier al-Abadi opgeroepen om hun ongenoegen over het referendum te uiten.

Zoals bij alle totalitaire mensen onderdrukken de Iraniërs het volk, en in dit geval ook mensen buiten hun eigen grenzen. Dit maakt deel uit van de meervoudige bedreiging die ze vormen: nucleair, geopolitiek en militair.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat de Iraniërs beweren dat het referendum een "samenzwering" is van de VS en Israël om de landen in de regio te verdelen. Ironisch genoeg was het de beslissing van de westerse mogendheden om het Midden-Oosten na de Tweede Wereldoorlog te verdelen, wat leidde tot onafhankelijkheid voor alle landen daar.

Een hoge adviseur van de Hoogste Leider van Iran noemde het Hoofd van de Koerdische regionale regering een "tussenpersoon van de zionisten om de islamitische landen te verdelen".

Dit soort propaganda en waanideeën verhindert al jarenlang de kans op vrede in het Midden-Oosten. Zolang totalitaire bewakers hun slechte plannen kunnen weven, zullen de mensen onderdrukt blijven, en zal Israël bedreigd worden, en zullen de Mossad-leiders de zekerheid van hun baan hebben.

Bron: Oct 9, 2017 - Rapture Ready