www.wimjongman.nl

(homepagina)

Palestijnen zetten Jeruzalem om in een instrument van terreur

door Noah Beck - 2 februari 2017

( )

Palestijnse en andere Arabische leiders dreigen met geweld in reactie op President Trumps belofte om de Amerikaanse ambassade van Tel-Aviv naar Jeruzalem te verplaatsen. Terwijl Bill Clinton en George W. Bush het ook beloofden om een dergelijke stap te nemen toen ze kandidaat waren, trokken ze zich terug.

De terrorist die op 8 januari vier Israëliërs doodde in Jeruzalem door hen met zijn vrachtwagen te overrijden, heeft daarmee zijn agressie uitgedrukt na het horen van een preek in een lokale moskee die Trump bekritiseerde over zijn belofte de ambassade te verplaatsen.

Het leiderschap van de Palestijnse Autoriteit (PA) heeft naar verluidt de moskeeën waar het de controle over heeft, geïnstrueerd zich in hun religieuze preken te concentreren op de verplaatsing van de ambassade. Erger nog, de PA beloofde aan de weduwe van deze terrorist een levenslange toelage van $ 760 per maand voor het "martelaarschap voor Allah" van haar man.

Arabische reacties op Trumps ambassade plannen zijn ook veel verhitter dan die van de vorige kandidaat-presidenten als Bush en Clinton, misschien vanwege Trumps belofte om Jeruzalem te erkennen als Israëls hoofdstad en dan de ambassade uit Tel Aviv te verplaatsen, wat hij niet alleen deed als kandidaat (tijdens zijn toespraak in de AIPAC conferentie), maar ook door als President-elect in het openbaar uitspraken te doen met geruststellende woorden over de kwestie. Trump plande zelfs een bezoek aan de Tempelberg als kandidaat, hoewel het bezoek nooit werkelijkheid werd. En – als president – zei hij afgelopen donderdag dat het "te vroeg" was om spreken over het verplaatsen van de Amerikaanse ambassade.

Desondanks hebben Palestijnse en Arabische leiders gewaarschuwd dat het verplaatsen van de ambassade tot onrust en geweld kan leiden. De invloedrijke Iraakse sjiitische geestelijke Muqtada al-Sadr noemde het idee "een oorlogsverklaring tegen de islam". PA President Mahmoud Abbas zei dat hij de PLO-erkenning van Israël zou kunnen intrekken, aangezien zijn Fatah-partij gewaarschuwd heeft dat de verplaatsing "de poorten van de hel zou openen".

Dergelijke verklaringen van politieke en religieuze leiders geven een groen licht aan de Palestijnen om heftig te reageren, zoals blijkt uit de Jeruzalemse terroristische vrachtwagenaanval.

Palestijnse leiders, met inbegrip van de "meer gematigde" Palestijnse Autoriteit, ontkennen regelmatig dat Joden een historische of religieuze verbinding hebben met de Tempelberg.

"PA Minister Adnan al-Husseini van Jeruzalem Zaken eiste zondag een verontschuldiging nadat de Verenigde Naties secretaris-generaal Antonio Guterres zei dat het volledig duidelijk was dat de tempel die de Romeinen in Jeruzalem verwoestten, een Joodse tempel was." De verklaring "was het "overtreden van alle juridische, diplomatieke en humanitaire rechten, en hij overschreed daarmee zijn rol als secretaris-generaal," zo zei al-Husseini.

Dit is niet de eerste keer dat de Palestijnen, met inbegrip van de "meer gematigde" Palestijnse Autoriteit, Jeruzalem manipuleerden in een trekker voor een uitbarsting van terreur.

Zoals de Palestijnse Media Watch gemeld heeft, leidde Abbas de oproepen in 2015 richting de Palestijnen om heftig op te treden om de islamitische heilige plaatsen te "beschermen". Hij zegende "elke druppel bloed die zou vloeien voor Jeruzalem" ter "verdediging" van de heilige plaatsen en tegen de "vuile voeten" van de Joden, en presenteerde het geweld als een religieuze plicht.

Inderdaad, de "messteekintifidah" werd gelanceerd in 2015 door de valse geruchten: dat Israël probeerde de status-quo te wijzigen op de Tempelberg.

"Arabieren zijn ervan overtuigd dat Israël is ingesteld om de Haram al-Sharif te vernietigen, ontheiligen of 'Judaïseren', dat is het gebied in Jeruzalem waarop de al-Aqsa, de op twee na heiligste plaats van de islam staat." Benny Avni schreef in de New York Post. Dergelijke ophitsingen blijven zich voordoen, terwijl Avni ook opmerkte, dat hoewel "Israël erop wijst dat de regelingen die al bestaan sinds 1967, toen het de controle overnam over de Tempelberg, de heiligste plaats jodendom intact zou blijven, en dat ook zal blijven: dus een Jordaanse trust, de Waqf, onderhoudt de Tempelberg. Joden kunnen het bezoeken, maar er niet bidden."

Erger nog, President Obama's Buitelandse Zaken versterkte deze gevaarlijke valse ophitsing over Jeruzalem, dat al bevorderd werd door de Palestijnen.

Schrijvend over de "messteek-intifida" in 2015 heeft journalist Jeffrey Goldberg er terecht op gewezen dat het voor een "groot deel was ingegeven door dezelfde gemanipuleerde emoties die leidden tot de anti-Joodse rellen van de jaren 1920: een diep gevoeld verlangen van de Palestijnen om de Tempelberg te 'beschermen' tegen de Joden."

In rellen van 1929 doodden Arabieren meer dan 130 Joden in de Arabische rellen, en bijna net zoveel Arabieren stierven er toen de Britse politie reageerde. Onder de bevindingen van een latere onderzoek door de Commissie Shaw was dat "de moefti werd beïnvloed door het tweeledig verlangen tot een confrontatie tegen de Joden door het mobiliseren van de moslims over de kwestie van de Klaagmuur" (in Jeruzalem), en dat een van de belangrijkste oorzaken van de rellen was de "Propaganda onder het minder opgeleide volk van de Arabieren, het was een teken om hen aan te sporen."

Arabische ophitsing tegen Joden gebeurt regelmatig, vaak ook zonder het explosieve element van Jeruzalem. In een preek begin januari uitgezonden op Hamas Al-Aqsa TV, beschuldigde een Hamas-leider met de naam Marwan Abu Ras, de Joden van het sturen van met "AIDS besmette meisjes voor ontucht met islamitische jongeren." Hij beweerde ook dat Israël de doorvoer van drugs toestond door de tunnels naar Gaza, en ze blokkeerde voor de essentiële goederen die worden binnengesmokkeld. "Hun staat is bezig te verdwijnen," zei Abu Ras. "... Mijn broers, weet dat alle mensen, stenen en bomen [de Joden] haten. Iedereen op aarde heeft een hekel aan dit smerige volk, een onbelangrijk volk voor de mensheid. Dit feit is toegelicht in de Koran en de Sunna."

Maar het toevoegen van Jeruzalem aan de Arabische ophitsing tegen Israëli's met het daaruit voortvloeiende geweld kan voor nog meer explosieve situaties zorgen.

Qanta Ahmed, een pro-Israël moslim-hervormer, bezocht de Joodse en islamitische heilige plaatsen op de Tempelberg, en merkte welbespraakt op dat het islamitische denken Jeruzalem tot een wapen maakt: "Verbieden van gelovigen om de heilige plaatsen te betreden in de Islam, met inbegrip van niet-conforme of pluralistische moslims die zowel de ideologie als de uitleg van het islamisme verwerpen, is een gepassioneerde tijdverdrijf van fervente islamisten, die dwaas genoeg, geloven alleen zij de hoeders van onze Maker zijn..."

Helaas, Jeruzalem heeft een lange en bloedige geschiedenis van manipulatie door islamitische leiders bij het aanzetten van explosieve hulpmiddelen. Maar als de islam werkelijk een godsdienst van vrede is, zouden haar vooraanstaande beoefenaars moeten stoppen met het veranderen van religieuze heilige plaatsen in oorlogswapens, en in plaats daarvan Doctor Ahmeds tolerantie moeten omarmen.

Noah Beck is de auteur van De laatste Israëli's , een apocalyptische roman over Iran kernwapens en andere geopolitieke problemen in het Midden-Oosten.

Bron: Palestinians Turn Jerusalem Into a Tool of Terror :: The Investigative Project on Terrorism