www.wimjongman.nl

(homepagina)

BDS-geweld in Amsterdam - Ik was daar

Ze waren in het publiek bij mijn lezing in Amsterdam en elke week zijn ze op de Dam. De politie echter niet.

()

Door Barry Shaw - 20 maart 2017

Toen ik Holland bezocht om te spreken in bijeenkomsten voor een Joods en christelijk publiek, kreeg ik in privé-vergaderingen met de leiders van de pro-Israël-mensen te horen hoe Nederlandse Joden in toenemende mate bang waren om over hun steun voor Israël te spreken, of dat te tonen. Hun grootste angst was vanwege een dreigende sfeer die wordt opgestookt door de anti-Israël demonstranten en BDS activisten.

Ik werd geïntroduceerd door Rabbi Benjamin Jacobs, het hoofd van de Nederlandse Joodse Gemeenschap, die het slachtoffer is geweest van vijf aanvallen, zoals Joden het doelwit zijn geweest, en dat is naar verhouding tot de opkomst van het BDS- en ander anti-Israël-activisme in Nederland.

Dus was het verrassend om te zien dat mijn lezing voor het Joodse publiek in het Liberale Joodse Centrum in Amsterdam werd bijgewoond door, naar wat ik te horen kreeg, drie vooraanstaande leden van de Nederlandse BDS. Ze zaten hier in de Anne Frank aula, in aanwezigheid van de mensen die mij vertelden dat zij bang voor hen waren.

Ik ging doelbewust met een van hen in een openbare dialoog. Een van hen gaf openlijk toe dat de reden van de BDS is om te komen tot een éénstaatoplossing en niet ter verwezenlijking van een tweestaten-vredesakkoord. Met andere woorden, hij was een aanhanger van Omar Barghouti, de grondlegger van de BDS, die altijd heeft gepleit om een einde aan de Joodse staat Israël te maken. Deze figuur droeg zijn bruine hemd, dat versierd was met 'Boycot Israël'-stickers op een achtergrond van een Palestijnse vlag die bepaald een Palestijnse staat onderschrijft "van de rivier tot aan de zee".

Op het einde veegde ik de vloer aan met hem, in een uitwisseling waarin ik alle emotionele troep analyseerde die hij maar naar Israël zou kunnen slingeren. Ik liet niet alleen aan hem zien, maar wat nog belangrijker is, het publiek, hoe de beledigingen die hij naar Israël gooide, in hoge mate voor de Arabische regimes die Israël en de Palestijnen omringen, zelf gelden.

Apartheid-staat? Kijk naar Jordanië, dat heeft tienduizenden mede-Arabieren en moslims in vluchtelingenkampen vastgehouden, statenloos, gedurende zeventig jaar.

Etnische zuiveringen? Kijk naar de Syrische slachting van Palestijnen, en de massale deportatie van Palestijnen uit Koeweit.

Blokkade van Gaza? Hoe staat de totale Egyptische blokkade van Gaza in verhouding met de duizenden trucks die dagelijks de Gazastrook binnenrijden vanuit Israël.

De rechten van de mens? Deze 'pro-Palestijnse' BDS-advocaten uiten nooit protesten tegen de verschrikkelijke schendingen van de mensenrechten die gepleegd worden tegen hun eigen volk door zowel Fatah als Hamas.

De BDS-hypocrisie is onthutsend. Hun argumenten kunnen emotioneel welsprekend lijken voor de ongeïnformeerden, maar intellectueel gezien zijn ze dom voor hen die de feiten weten. Waarom zijn Joden in Nederland dan bang voor deze idioten met hun uitdaging?

De BDS-activisten vertonen regelmatig hun domheid. Neem bijvoorbeeld het geval van de BDS-idioot die, na een ochtend doorgebracht te hebben op de Dam, probeerde om de mensen te overtuigen van een boycot op Israël, en naar een falafel-restaurant loopt om zijn honger te stillen. Die dwaas was zich niet eens bewust dat hij zijn geld uitgaf in een Israëlisch gerunde fast food keten! Praten over stom en nog stommer.

Maar wat bepaald verontrustend is in Nederland, en in Amsterdam, is dat het de BDS is toegestaan hun leugens elke week uit te dragen op de Dam, maar dat de pro-Israël activisten moeilijkheden ondervinden om tegen-evenementen te mogen houden op hetzelfde plein.

Twee dappere en vasthoudende meisjes, Brenda Aartsen en Sabine Sterk, besloten echter tot het presenteren van Israël op het plein, gedrapeerd in Israëlische vlaggen elke zondag wanneer de BDS-mensen hun anti-Israël afbeeldingen opstelden. Ze zijn vergezeld door anderen, hebben aangename gesprekken met toeristen en bezoekers en vertonen een grote poster met de naam van hun groep 'Time to Stand Up voor Israël'.

Dit heeft de BDS-bende aangedreven tot waanzin en geweld.

Op zondag 12 maart 2016 liet een heethoofd van de BDS zijn ware gezicht zien. Hij vertelde een meisje verpakt in een Israëlische vlag; "You fucking Joodse zionist! Ga naar je eigen land en ga daar demonstreren." Het afgeblafte meisje was niet eens Israëlisch of Joods. Toen de dader een man zag fotograferen viel hij hem aan. Anderen kwamen naar de cameraman voor bijstand en de BDS-hooligan heeft toen een andere man zo ernstig aangevallen, dat hij hem aan zijn hoofd verwondde. De politie was niet aanwezig op het plein op het moment van het incident. Sabine traceerde de dader en belde het politie-alarmnummer. Toen hij zag dat ze hem volgde draaide hij zich om naar haar en was bezig om haar aan te vallen terwijl twee mannen haar beschermden. Hij slaagde erin haar in het gezicht te spuwen, voordat de politie arriveerde en hem arresteerde.

In een eerder incident hebben de meisjes doodsbedreigingen ontvangen van Haya el-Fatahi, een radicale moslimvrouw. Een week later kwam deze vrouw terug naar de Dam en heeft de camera uit de handen van Sabine geslagen, maar Sabine filmde haar geweld en het proces van El-Fatahi vindt plaats op 10 mei.

Joodse en pro-Israël gemeenschappen in Nederland hebben een echte reden tot bezorgdheid. De klacht die ik hoor, is dat ze zich onbeschermd voelen door de politie en de autoriteiten, die verrassend genoeg afwezig zijn op de Dam op de zondag.

Wanneer de blijde aanwezigheid van Israëlische vlag, gedrapeerd over de vrouwen, op een centrale locatie in Amsterdam tot ergernis van de brigade 'Haat Israël' is, eindigt dit in geweld. Echter, het hardnekkige verzet van de twee christelijke meisjes en andere personen die zich bij hen hebben aangesloten, wordt toegejuicht. Ze zijn bereid naar het plein te gaan voor het aanbieden van een Israëlische perspectief tegenover de leugens en bedreigingen.

Deze twee meisjes laten de rest van ons zien dat het echt tijd is om op te staan voor Israël.

Barry Shaw is de Senior Associate voor publieke diplomatie in het Israël Instituut voor Strategische Studies. Hij is de auteur van het best-selling boek "BDS voor IDIOTS."

Bron: BDS violence in Amsterdam: I was there - Israel National News