(homepagina)

De Oekraïne Crisis: hoeveel oorlog wil Washington?

()

Delen uit een langer artikel van Paul Craig Roberts - 26 maart 2014

Ik betwijfel of de Oekraïne-crisis is voorbij is met de omverwerping door Washington van de democratische regering. Washington heeft de propaganda-oorlog overal gewonnen, behalve in Rusland en Oekraïne zelf. Binnen Oekraïne zijn de mensen zich ervan bewust dat de coup ze slechter af heeft gemaakt. De Krim heeft zich al afgescheiden van de Amerikaanse marionettenregering in Kiev en is weer bij Rusland. Andere delen van de Russische Oekraïne zouden kunnen volgen.

In Kiev zelf, waar de ongekozen, door Washington opgelegde dictatoriale regering zetelt, die bestaat uit extreemrechtse Oekraïense nationalisten, en waarvan de wortels teruggaan tot het vechten voor een nationaal-socialistisch Duitsland, werken zij door middel van het intimideren van de officieren van justitie, media redacteuren, en zelfs de door VS opgelegde "regering".

Het geweld dat geproduceerd werd door de rechtse sector en door andere ultra-nationalistische groeperingen, was essentieel voor het succes van de door Washington gesteunde staatsgreep bij het omverwerpen van de gekozen democratische regering. Maar de rechtse sector heeft zich ontpopt als zowel een schande als een bedreiging voor de ongekozen regering bij haar staatsgreep. Maar ook bij haar sponsors in Washington, die de door Washington geïnstalleerde marionettenregering verkopen als een moderne oefening in democratie. Dit is moeilijk te verkopen wanneer ultranationalistische misdadigers de opgedrongen regering gaan slaan.

De Amerikaanse, Britse, Canadese, Australische, Nieuw-Zeelandse, en de EU propagandamachine geeft Putin de schuld van alle ellende. Maar tot nu toe heeft de Russische regering niets anders gedaan dan voldoen aan het zelfbeschikkingsrecht van de mensen in de Russische gebieden van Oekraïne. Een groot deel van Oekraïne, zoals het nu bestaat, is opgebouwd uit Russische gebieden die aan de Oekraïne toegevoegd zijn door de Sovjet-heersers.

()

Oekraïne had al democratie, nog pril met het proberen zich te wortelen. En Washington vernietigde het. Zoals de Russische president Putin het waargenomen heeft, door het omverwerpen van een nieuwe democratie is de democratie vernietigd. De coup die Washington heeft uitgevoerd is voor de Oekraïne een precedent dat dwingt en propaganda maakt voor regels, en geen democratie.

Maar Washington geeft niets om democratie, slechts om haar eigen agenda. En Rusland, China en Iran staan in de weg.

De neoconservatieven die de Amerikaanse buitenlandse politiek hebben beheerst sinds het Clinton-regime, kwamen tot de conclusie dat de ineenstorting van de Sovjets betekende, dat de geschiedenis Amerika had gekozen als het sociale economische systeem voor de wereld. Zij verklaarden de VS als "uitzonderlijk" en "onmisbaar" en staande boven het internationale recht. Washington had een vrije doorgang om alles binnen te vallen, met moord, vernietiging en overheersing. De neoconservatieve claims van het "Amerikaanse exceptionalisme" klinken als Hitlers claims voor de Duitse natie. Toen een Witte Huis marionet deze claim van Amerikaans exceptionalisme uitgedrukte in een toespraak, antwoordde Poetin daarop: "God heeft ons allemaal gelijk gemaakt."

Dit is wat Putin denkt: "De Amerikanen beloofden Gorbatsjov dat ze Oost-Europa niet in de NAVO zouden opnemen, maar de Amerikanen deden het wel. De Amerikanen hebben zich terugtrokken uit het ABM-verdrag, dat de escalerende wapenwedloop met anti-ballistische raketsystemen verboden heeft."

"De Amerikanen beweren dat deze verandering in hun oorlogsdoctrine op terroristen is gericht, maar we weten dat het gericht is op Rusland. De Amerikanen hebben 'oranje-revoluties' gefinancierd in Georgië en Oekraïne en hopen hetzelfde te doen in de Russische Federatie zelf. De Amerikanen steunen de terroristen in Tsjetsjenië. De Amerikanen hebben het Georgische leger opgeleid en uitgerust, en ze gaven het groene licht aan onze blauwhelmen om Zuid-Ossetië binnen te vallen."

"Zelfs Gorbatsjov zei dat Chroesjtsjov nooit de Krim aan Oekraïne had moeten afstaan. Solzjenitsyn heeft gezegd dat Lenin geen Russische provincies had moeten plaatsen in oostelijk en zuidelijk Oekraïne. Nu heb ik deze Russische provincies bewogen om terug te keren naar Rusland, en de Amerikanen beschuldigen mij voor de gevolgen van hun eigen roekeloze en onverantwoordelijke acties."

"De Amerikanen zeggen," zo denkt Putin verder, "dat ik de wederopbouw wil van het Sovjetrijk. Maar toch, de Amerikanen zijn er getuige van dat wij Georgië verlieten toen ik deze voormalige Russische provincie in mijn handen had, dankzij de kortstondige oorlog op initiatief van de Amerikanen."

"Er is geen einde aan de Amerikaanse leugens. Ik heb al het mogelijke gedaan om op gematigde wijze te reageren op provocaties, en aan te bieden om de dingen op diplomatieke wijze uit te werken, evenals mijn minister van Buitenlandse Zaken Lavrov . Maar de Amerikanen blijven provoceren en hun provocaties achter leugens verbergen. De Amerikanen dringen mij schaamteloos een strategische bedreiging op in Oekraïne. Zij zijn van plan om de Oekraïne in de NAVO op te nemen, waarvan het doel is om de Sovjet te doen instorten. Zij zijn van plan om meer raketbases te plaatsen op de grenzen van Rusland, en ze hebben de bedoeling om Rusland te verdrijven uit de Zwarte Zee marinebasis, de enige warmwater haven."

"De Europese, Canadese, Australische, Nieuw-Zeelandse, en de Britse regering hebben niet alleen hun eigen volkeren verraden, maar ook de volkeren van de hele wereld, door steun van de westerse beschaving te verlenen aan de wetteloosheid van Washington.

De propaganda die het Westen beschrijft als de hoop van de wereld, is een grote leugen."


Bron: » Ukraine Crisis: How Much War Does Washington Want? Alex Jones' Infowars: There's a war on for your mind!

printen??? spaar papier en inkt.